Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstupné do podniků

Od: zeppelin* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, přemýšlel jsem, jak je to vlastně s placeným vstupem do nějakého podniku, jestli z nich majitel podniku odvádí DPH, nebo je to čistý zisk, který mu jde rovnou do kapsy (což si osobně myslím)? No a jestli můžu po tom orangutanovi u vstupu požadovat doklad o zaplacení... Díky!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

1x

Zaměstnávat zvířata je jistě nelegální, volejte ochránce zvířat.

mowla*
hodnocení

0x

Raději do podobných obskurních podniků nechoď - ještě by si majitel mohl naškudlit na rollse...

*zed*

hop®
hodnocení

0x

Pravděpodobně je to zisk nezdaněný. Ovšem s gorilami bych tutuo záležitost neřešil a nepožadoval ani paragon. Mimochodem, když Vás tam ta ochranka pustí, budete chtít doklad o zaplacení i na pivo?

zeppelin*
hodnocení

0x

Popravdě, nečekal jsem takové odpovědi, stačilo odpovědět z čistě teoretického hlediska, každopádně díky za odpovědi.

tomasgulas

Když jsem hrával s kapelou, nikdy jsme nic nedanili a určitě ani provozovatel, za to však ruku do ohně nedám. A pokud by chtěl někdo u vstupu nějaké potvrzení (krom lístku) tak nevím, pravděpodobně by ho asi vyhodili...

askmenow*
hodnocení

0x

Osobně mám zkušenost jen s událostí jednovečerní akce typu bál/ples... a tam jsme vstup danili.

ohneta*
hodnocení

0x

Vstupné je zisk, takže musí být začleněno do příjmů a musí se z něj odvést i DPH. Když ho platíte, tak byste měl dostat něco jako vstupenku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]