Nejste přihlášen/a.
prosím o velkou radu nebo přímou pomoc v mé kritické situaci, jsem živitelem rodiny se dvěma dětmi, manželka momentálně nepracuje, máme byt v os. vlast. s hypotékou, a mnoho dqalších půjček, které již delší dobu nejsme schopni plně hradit, dokonce i jednu exekuci, s věřiteli se snažím komunikovat, ale je to velmi obtížné, tak rád bych veškeré pohledávky uhradil a platil pouze jednu jedinou splátku, ale jsem v registrech, i tou exekucí se obávám že se bohužel nenajde nikdo, kdo by nám pomohl, chtěl bych být čestný a opravdu vše uhradit, při oddlužení bych o byt přišel a dko ví jak by to dopadlo, čekám na zázrak, snad příjde s Vaší pomoci. Pokud by mohl někdo solidně pomoci nebo poradit, pište na můj email vukovi@seznam.cz. Jsem vděčný i za milé slovo.
Dobrý den. Vytloukat dluhy dalším dluhem není nejlepší řešení. Nečekejte na zázrak, zvažte tu cestu oddlužení. Pokud máte na krku exekuci, může se stát, že o ten byt přijdete spíše. Když Vám schválí osobní bankrot, je naděje, že se z toho dostanete. Nečekejte, až bude nejhůř. Máte děti, tak ať nepřijdete o střechu nad hlavou. Pokud zvládnete splatit během pěti let alespoň 30% svých závazků, osobní bankrot by jistě za úvahu stál. Vzít si další dluh podle mne není řešení. Rozmyslete si to dobře.
Po přečtení Vašeho dotazu je zcela jasné, že jediné a nejlepší řešení je pro Vás podat žádost na osobní bankrot u příslušného krajského soudu dle Vašeho bydliště. O byt jak píšete nemusíte přijít. Ale podání návrhu raději konzultujte s právníkem, který se zabývá insolvenčním právem a nebo nějakou finanční poradnou ... tam Vám jistě zodpoví jaké máte šance na schválení osobního bankrotu a zda to bude mít pro Vás převažující pozitivní dopad.
Dobrý den, určitě nedoporučuji vyhledávat další půjčku nebo "refinancování dluhu". Nepůjčí-li Vám banka, zbývají jenom nebankovní společnosti, kterým jde především o to, aby jejich klient nebyl schopen splácet, protože tak se snadno a lacino dostanou k jeho majetku.
I podle mne je nejrozumnější cestou požádat soud o oddlužení. Schválí-li soud Vaši žádost, budete sice žít 5 let s minimálními prostředky, ale po 5 letech Vám soud promine až 70 % stávajících dluhů (v té době na sebe nesmíte brát další závazky - nesmíte si brát další půjčky). Schválení oddlužení má jako následek i zastavení probíhající exekuce.
Pokud jste v registrech, tak Vám nikdo solidní nepůjčí, natož pokud je už třeba byt předlužen. Sama bych zvažovala oddlužení a osobní bankrot. Pokud máte příjmy dostatečné, nemusíte o byt nutně přijít, ne vždy se oddlužení řeší zpeněžením majetkové podstaty. Pokud by to ale jinak nešlo, stejně bych tuto variantu zvažovala. Chápu, že je těžké zbavit se svého bytu, domova a jít někam do nájmu, ale pokud máte na bytu nějaká zástavní práva, stejně o něj můžete snadno přijít. A pozor, v dražbě se prodá byt většinou velmi nevýhodně. Znám člověka,který měl dluh ca 1,6 mil a měl byt. Druhý člověk na něj sehnal kupce za 1,6 mil, takže sice mohl přijít o byt ale ze dne na den být na nule, bez bytu ale bez dluhu, se svým příjmem a začít nanovo s čistým štítem. Obvinil toho druhého, že se chce na něm napakovat, že byt má daleko vyšší hodnotu a že si ho prodá sám. Začal hledat kupce za 2,4 mil. Takovou cenu byt neměl ani předtím, než klesly ceny realit ale nenechal si do ničeho mluvit. Problémy se táhly dál až na byt byla vyhlášena dražba. V prvním kole žádný zájemce, v druhémkole se začínalo už na nějakých 600tis. a asi za 680tis. se byt prodal. Milej pán přišel o střechu nad hlavou a na krku mu zůstal milionový dluh...
Nejvyšší správní soud po vleklém řízení rozhodl, že exekuce věcí rodičů dlužnice před osmi lety byla protiprávní. Exekutoři se dopustili závažného porušení zákona, pravil soud a nejvýkonnějšího terénního exekutora v zemi, JUDr. Tomáše Vránu z Přerova, napomenul.
viz. - novinky.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.