Dobry den. Prosim vas mam v obou prsech bolestive bulky muzete mi poradit co to muze byt? Jsem objednana na 25.9. K doktorovi ale mam strach tam jit. Dekuji vam moc.
Kam jste objednaná? K ženskému nebo k mamologovi? Ať jste objednaná kamkoli, jděte ihned! Ale pro uklidnění, rakovinové nádorky v prsou nebolí. Vlastní zkušenost. Nepanikařte, to bude dobré!
To "bolestivé" je zajímavé - zní to jako nějaký zánět. Protože například mléčné žlázy se mohou (i když to vskutku není časté) zanítit i bez toho, abyste zrovna kojila, v případě zvýšené teploty nebo viditelného zduření a citlivosti na dotek běžte rovnou, na to se dávají ATB. Strach máte mít z tohom že tam nepůjdete, ne že půjdete
Přesně tak, co nejrychleji k lékaři. Může to být cokoli. Může jít jen o tukové polštářky, ale může to být i něco horšího a to pozná jen doktor. Neváhat a frčet k němu.
Souhlasím s Babkazov. Většinou se každý bojí toho nejhoršího, ale nádorky zpravidla nebolí ani nebývají v obou prsou. Může to být reakce organismu na nějaký zánět. Nebojte se a k lékaří běžte. Strach musíte překonat. Přeji Vám, ať jste v pořádku.
Také si myslím, že na strach je brzo. Rakovinné bulky nebolí /měla příbuzná/ a navíc se jen zřídka vyskytnou na obou prsou najednou. Přikláním se k nystydnutí a zduření žláz. K lékaři běžte, nebojte se, bude to dobré, uvidíte.
Já chodím vždycky 1 x za 2 roky preventivně na mammologické vyšetření. Je to dobré pro ten pocit, že je člověk v pořádku. Přesto nepodceňujte jednou měsíčně samovyšetřování prsou. Pokud se něco snad vyskytne, čím dřív je to podchyceno, tím lépe. Jaga.
Jděte co nejdříve k lékaři. To je jediné doporučení, které Vám mohu dát. Je pochopitelné, že máte strach, ale rozhodně se nenechte strachem zahnat do rohu. Nemusí to být nic vážného, ale zároveň to může být něco, s čím Vám doopravdy pomůže jen doktor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.