Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s nějakým kurzem psaní všemi deseti. Ráda bych si tuto dovednost osvojila. Vím, že existuje spousta výukových programů, ovšem mám strach, že se sama doma k tomu nedokopu. Zkoušela jsem to již vícekrát a nikdy jsem neměla moc trpělivost. Uvítám veškeré rady a tipy, jak se třeba udržet u programu doma nebo jaké existují kurzy v Praze...nikde jsem nic nenašla a to co ano, tak začínalo již v září. Díky všem.
Také doporučuji "ZAV", jeli jsme podle toho na střední škole a naučili jsme se psát všichni a někteří jsme to "dokázali" i na státních zkouškách. Princip toho ZAVu je ten, že procházíte jednotlivými cvičeními. Podle výsledků (rychlosti, počtu chyb, počtu úhozů do první chyby atd.) Vás to přepinkne na další cvičení - dopředu, nebo i dozadu.
Já jsem měla opačný problém, nemohla jsem se od toho odtrhnout, když mě to sundalo třeba o 20 cvičení dolů, chtěla jsem si dokázat, že na to mám a trénovala a trénovala...
Dneska píšu všema deseti naprosto bez problémů, rychle, přesně a bez chyb. Aspoň jediná dobrá věc, kterou mi střední škola do života dala
Míšo, pamatuju se, že jsem na tom byl stejně. Když mě to srazilo, dřepěl jsem a ťukal, dokud jsem neuhrál aspoň původní level. Prostě člověk je tvor soutěživý a když se psaní všema deseti vezme jako počítačová hra, nebude člověk, který by se to nenaučil. Měl jsem ZAV1 i ZAV1 a jedničku jsem ani nedokončil, jak jsem byl natěšenej na dvojku. Ta už byla pro pokročilejší a psaní mi jde "od ruky".
Taky se mi na počítač jednou dostala opravdová hra na učení psaní, ale to už člověk musel ovládat dost dobře. Chodilo se po městě a po domech a občas na člověka vyskočil zombík. Na sobě měl jméno, hráč jakoby na krku klávesnici a to jméno se muselo přesně napsat dřív, než zombík dorazil ke mě. Samozřejmě, čím vyšší level, tím delší jméno, nebo několika slovné. Blbý bylo, že to bylo v angličtině i s apostrofama, a ty mi tenkrát nějak nešly, takže mě věčně nějaká potvora sežrala.
Nema zkusenost s kurzem ale ve skole jsme se to ucili. Nebylo to spatne az na to, ze po zruseni Varsavske smlouvy jsme se to ucili znovu od zacatku.
Dneska uz to stejne nepouzivam.
Já se učil sám. Měl jsem ZAV, jak už tady někdo zmiňoval. Stačí 15 minut denně, to by se mohl dokopat každý. A hlavně, jakmile jsem uměl prvních pár písmenek, snažil jsem se to používat kdykoli jsem něco psal, ať to bylo krátký nebo dlouhý - nejrychleji se člověk naučí "mackspace" . Za 3 měsíce jsem v pohodě psal běžnou rychlostí, která byla pro učení určena a používám to dodnes.
Osobně myslím, že chodit na to do kurzu nemá cenu. Na internetu je spousta výukových programů (i zdarma), bohužel si je nepomatuji, je to už pár let, co sjem se o to zajímala, nicméně mi připadaly naprosto dostačující. Chodit a hodiny jsou vyhozené peníze, navíc nemůžete jít svým tempem, takže někdy se zaseknete na něčem, co vám jde, ale nejde to ostatním, jidny zase vy nestíhate... není to tak náročné, aby to program doma nezvládl. je to jen o tom si najít ten čas, chápu, to je to nejtěžší... normálně si to vyčleňte jako něco, co nejde odložit. Věnujte tomu třeba 30 minut denně, a prostě si to v hlavě udělejte tak, že když naplánovaný čas nedodržíte, nehnete se dál. Hodně štěstí
S výukovými programy nemám zkušenosti. Na střední jsme to měli 4 roky jako předmět. Byla na to skvělá učebnice a učitelka byla děsnej pes, za což jí dnes děkuji. Zkusila bych zajít do prodejny učebnic, byl to takový A4kový silnější sešit, jak se to jmenovalo bohužel nevím, je to 15 let. Ale i dnes musí něco existovat. Jen bych ještě doporučila si sehnat klasický psací stroj, na tom se to učí nejlépe. Na nějakém notebooku se toho asi moc nenaučíte. Věřte mi, byla jsem nejlepší ve škole a dodnes píšu i poslepu jak drak Teď jsem to našla hubatacernoska.cz/... A hlavně: jít podle učebnice, s tímhle se nesmí spěchat. A nekoukat na klávesy!
Mám zkušenost i s programem, i s učebnicí. program mi vyhovoval více. Postupoval stejně, jako učebnice, lekce byly členěny vlastně totožně. Výhody spočívaly v tom, že program sám na konci vyhodnotil chyby (člověk to po sobě nemuse číst a hledat, jetsli má všechny fj fj fj fj jjf jjf jjf jf fj jf podle toho, jak je to na papíře), počítal rychlost, a do další lekce vždy pustil až ve chvíli, kdy byl výkon dostatečně dobrý.
doplněno 18.09.12 11:09:Ale vím, že jsem musela chvíli hledat, první program, který jsem stáhla, udělal zvukový efek jako gong pokaždé, když jsem udělala chybu... no u toho by mi hráblo. Vždycky mě to tak vyděsilo, že jsem udělala pět dalších.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.