Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pujcka a kauce verit neverit

Od: laurencie* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den všem,chtela jsem se zeptat za kamaradku,ktera bohuzel nemá momentalne internet a tak se sla za mnou zeptat co si o tom myslim bohuzel sama nevim a tak me napadlo se zeptat vas. a to že má kamaradka byla tady praha3.doporadny.cz/... kde ji schvalili milion korun. Bohuzel musi dodat podklady ( rodny list op,prijem o zamestnavateli vypisi z bank a pod) Jenomze ji zarazila jedna vec a to že musi dat kauci 15tisic ( pro pripad kdyby to nahodou do jednoho roku nemala na zaplaceni ,popripade kdyz to bude radne splacet tak ji za rok vrateji 15tisic korun.) Co myslite muze tomu verit ci nemuze? Sice ma pekny plat ,ale zas na druhou stranu by nechtela prijit o 15tisic korun.Co vy si myslite?mate stim zkusenost?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Milión půjčka přes internet, podle mně by do toho šel jenom blázen. O vzhledu a nedůvěryhodnosti té stránky nemluvě.

hodnocení

1x

Nebrat!

Když půjčku,ať už v jakekoliv vyšší tak jedine v pořádné bance,máme jich v Česku dost...Pokud banka neche půjčit,tak má k tomu určitě patřičné důvody...:)

hodnocení

0x

nešla bych do toho... zní to podezřele... slyšela jsem o půjčkách, kde zaplatíte několik tisíc poplatek a pak vám půjčku zamítnou a poplatek nevrátí - takhle vydělávají...

itan71*
hodnocení

0x

Je to zlodějna já už to mám za sebou a ještě dřív než to začlo být veřějně v televizi a veřějně celkově.Budou se určitě vymlouvat že to ještě není schválené nebo potřebují doložit další věci atd.

Nevěřte tomu já přišel taky o několik tisíc a nikdo nic nepůjčil *cert*

laurencie*
hodnocení

I přesto že pujcku vam schvalili a darantujou vam, že do deseti dnu vam prijde milion korun na ucet ,ale chteji kauci na to že kdybys jste to nesplaceli?Rikate tedy radeji neverit:?

maybe87

Znovu - pokud půjčí, ať pošlou o tu jistinu méně a tu jistinu si rovnou nechají. Další důvod proč nevěřit - jako v mém případě - nikde žádná firma, záštita banky, jméno, ičo... Jen adresa a číslo zvonku. Mě tehdy také pán říkal, ať ho prozvoním a přijde si pro mě dolů.. Žádné sídlo firmy, nikde nic... Akorát přijdete o peníze... Pokud vydělává, půjčí jí banka

iz*

Rozhodně nevěřit!

doplněno 16.09.12 21:16:

Teprve nyní jsem se podívala na odkaz:

Této společnosti nevěřte, ať se kamarádka obráýtí jinam.

Tyto společnosti sice pomohou sepsat návrh na oddlužení, ale nemohou poskytnout žádnou záruku, že soud oddlužení skutečně povolí.

Totéž se týká tzv. "refinancování půjček". Věřitelé (banky) nejsou povinni jednat s žádnými "oddlužovacími společnostmi", partnerem k jednání je pro ně pouze dlužník (ten, kdo si od nich půjčil).

Tyto společnosti zpravidla napíší věřitelům dopis, na který věřitelé nereagují, a začnou splácet bez souhlasu věřitele nižší částky. Banka pár měsíců počká a úak půjčku zesplatní. Nebude-li mít dlužník na zaplacení, hrozí mu exekuce.

Půjčí-li si Vaše kamarádka od této společnosti (pokud jí vůbec půjčí), dostane se do mnohem větších problémů, než má nyní. Její dluhy narostou nejen o zmíněných 15 tisíc, ale navíc o měsíční poplatky této společnosti.

___ Doporučuji si z webu DoPoradny důkladně pročíst nabídku služeb .

Všimněte si, že společnost o službách píše obecně - např. oddlužení (to totiž může povolit pouze soud).

Nebo "jedná s věřiteli", může docílit snížení splátek a chodného splátkového kalendáře, nevrhuje, ...

Ale nezajišťuje, nevyjedná a nezaručí nic.

Pochybuji, že by zmíněných 15 mělo být kaucí, spíše odhaduji, že půjde o cenu za jejich "služby"(u většiny takových společností se první jednorázová platba pohybuje mezi 10 až cca 17 tisíci Kč). Další poplatek si společnosti strhávají za to, že jim jejich klient posílá peníze (od 500 do cca 1.000 Kč měsíčně).

A dluh u banky dále narůstá ...

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 16. 09. 2012 21:32:06
Váš poslední dodatek nepatří do tohoto vlákna! Zde se pracovní poměr neřeší, nikdo se na toto v tomto vlákně neptal!
iz*

Omlouvám se, měla jsem vedle sebe otevřené dva dotazy a omylem jsem vložila odpověď určenou do druhého.

ohneta*
hodnocení

0x

Přesně tak, jak píši předešlí pisatelé. Nepůjčovat si od takové společnosti. Píšete, že kamarádka má slušný příjem, proč si teda nepůjčí od zavedených společností?

maybe87
hodnocení

0x

Kdysi jsem měla podobnou nabídku a když jsem peníze potřebovala nešla jsem do toho. Kdyby chtěli 15tis poplatek tak by si jej mohli strhnout přímo z půjčovaných peněz, jen poslat o těch 15tis. méně. Takhle se obávám, že dáte 15tisíc a nikoho víc neuvidíte

buss
hodnocení

0x

Info není úplné, třeba čím by ručila, nad doklady se nedivte, ty přece potřebují. Mrkněte se sem: mesec.cz/...

jak vidíte, poplatky jsou. Když se jí nelíbí tito poskxytovatelé, proč nejde do bankovního sektoru, záznam v RD?

bobkan*
hodnocení

0x

Při půjčování peněz od nebankovních subjektů se striktně držte těchto pravidel:

1. Zásadně neplatit věřiteli (tomu, kdo Vám půjčuje) žádné peníze dříve, než od něj obdržíte půjčované peníze. Pokud souhlasíte s výší poplatků (kaucí, pojištění a já nevím co ještě si vymýšlí), pak trvejte na tom, že to zaplatíte až z půjčených peněz, které k Vám dorazí.

2. Pozor na výši zástavy. Pokud je hodnota zástavy mnohonásobně vyšší než půjčka, pak se věřiteli jedná spíše o to získat levně nějaký majetek. Udělá to tak, že do smlouvy napíše, že porušením smlouvy je velmi mnoho věcí. Nejčastěji je pak porušena smlouva pozdní úhradou splátky o jeden jedinný den a je to, věřitel již může uplatňovat zástavu.

zabu

Ano jeden z fíglů, jak dotlačit nezaplatit, je náhle změnit číslo účtu, a nic neříci. Ve smlouvě máte povinnost platit řádně a v termínu, než seženete číslo nového konta, prošvihnete termín a je hotovo. Zaplatíte ručenou nemovitostí, I kdyby jste měla jednu jedinou splátku před sebou.

hodnocení

0x

Nebrat ani omylem! Kde chtějí peníze předem,vždy to ,,zavání,,! Viz. zprostředkování práce za předem složený poplatek-taky všechno zloději a podvodníci! Nenechte se napálit.

ladaadal*
hodnocení

0x

Připojuju se k ostatním názorům - NEBRAT - přece, když někdo potřebuje půjčit, tak chce půjčit a ne platit další sumy. Řekl bych, že když to zaplatí, do měsíce jí přijde (možná), že ji to zrušili a suma byla použita na pokrytí nákladů. To je jako byste šli do obchodu pro chleba a pekař vám ho prodal jen za předpokladu, že mu předem donesete mouku a polínka do pece*smich*.

tomasgulas
hodnocení

0x

Podvod. Vcelku modení, zářící novotou, ale podvod.

laurencie*
hodnocení

Dekuji všem,zastavila jsem ji prtz jsem nasla že to je firma CASH BACK ENT a nasla jsem je podvoniku. Co jsem ji akorat rekla ze vypada verohodne ci ze snim jsou spokojene a to firma TOMMY STACH S.R.O. Tak jeste vam dekujeme ...byl by to dalsi clovek kdo by uveril a dal by ty penize.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]