Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi, jak se lze bránit proti distribuci nevyžádaných reklamních letáků do poštovní schránky. V okrajové části města mám po rodičích rodinný dům se zahradou, kam jezdím teď na podzim a v zimě maximálně jednou za týden. Bydlím totiž jinde. Vždy když přijedu mám poštovní schránku doslova narvanou reklamními letáky z Alberta, Plusu, Elektroworldu apod. a to často třeba i 10 stejných letáků. Když už je schránka plná, házejí to distributoři i na schody před vchodové dveře. Přitom mám na schánce viditelnou cedulku "Nevhazujte reklamní materiály". Činím tak vyloženě z bezpečnostních důvodů, neboť nevybraná schránka je přece lákadlem pro zloděje. Ptal jsem se na městské policii i na radnici, ale nikdo neví, co s tím. Domnívám se, že jsou zde závažným způsobem poškozována moje práva i můj soukromý majetek, ale řešení žádné! Už fak nevím, kam se obrátit. Dík za radu.
Tom
Pokuď tě obtěžuje nevyžádaná reklama (Zákon o regulaci reklamy (38/2002 sb), .§2, odst e)), tak se obrať se na krajský živnostenský úřad místně příslušný podle sídla osoby, která reklamu šíří.
Tento boj mám již za sebou. Označil jsem schránku stejně jako vy, ale nejprve jsem musel polapit vkladače a nejednou jim doslova hodit to papírnictví na hlavu. Stěžoval jsem si na donáškových službách, jeden čas jsem byl permanentním obtěžovatelem... není divu, několikrát jsem si s prospekty vyhodil i část pošty.Dodavatelé prospektů se většinou omluvili, ale fluktuace donašečů je tak veliká, že jsem pochopil, že není v jejich moci (koordinátorů) věc stoprocentně zvládnout. Napsal jsem tedy na schránku POUZE POŠTA a pod ni umístil rouru s nápisem POUZE REKLAMY. Ani to však nepomohlo a tak jsem nakonec rezignoval a pořídil extrémně velikou schránku, která dokáže pojmout kvanta reklam i poštu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.