Nejste přihlášen/a.
dobrý večer,chtela bych se zeptat na rodičovsky prispevek,kdy ho dostanu.Dítě se mi narodilo 1,8,2012.když jsem si bola podat žádost o rodičák tak mi tam napsali datum 1,10,2012 že žadam rodičák až v říjnu.Nemnela bych dostat rodičák od toho mesíce kdy se mi narodilo dite?Dekuji.Lenka
Pokud nemáte nárok na mateřskou, máte nárok na rodičovský příspěvek ve čtyřleté variantě od narození dítěte, tedy od srpna. Rodičovský příspěvek se vyplácí o měsíc zpětně. Takže pokud se Vám dítě narodilo v srpnu a Vy jste žádala o rodičovský příspěvek také v srpnu, měli by Vám ho vyplatit v září za srpen. Pokud jste žádala až v září, měl by Vám přijít v řínu sprvnoý a zářijový příspěvek. Nevím, proč Vám do žádosti napsali od 1.10.2012 - nebylo to datum žádosti ,ale výplaty, jestli jste žádala až v září? Jinak se můžete zeptat přímo na úřadě práce, který dávku vyplácí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.