Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem podvedený nebo podvodník?

Od: pavel* odpovědí: 45 změna:

Dobrý den.Dnes se mi přihodilo toto:Měl jsem podaný inzerát,že prodám,nebo vyměním svuj drahý notebook za RC model auta v hodnotě asi 15000.-Na tento inzerát se mi ozval jistý pan Martin Richter s tím,že pokud je notebook ok,že tedy bere výměnu,že to RC auto,které já požaduji má a že ho se mnou za ten notebook vymění.Já souhlasil a nabídl mu at si tedy pro PC přijede a přiveze i RC model auta.To mi odmitnul,že musí do nemocnice atd.Navrhnul jsem tedy že mu PC pošlu na dobírku 12000.- a at on na dobírku 12000.-pošle RC auto mě.To také odmítnul,že se bojí že v baliku nic nebude...nevim jak ho to napadlo..Nakonec jsme se dohodli,že si odešleme baliky jen tak,na dobírku pouhých 200.-kč a pojistíme to na 12000.-Já i on jsme tedy souhlasili a já druhý den ráno balik odeslal,ale s tím,že jsem odeslal pouze zkušební balík bez notebooku,protože už jsem začal mít pochyby,jestli od něj v baliku dostanu to,o čem byla domluva.Nejdřiv mi tvrdil že on už balik odeslal a potom že vlastně né,že to jeho žena nestihla atd...Nakonec ho poslali až večer ačkoli domluva byla jasná že oba pošleme balik současně..Naštěstí jsem notebook měl zabalený v druhém baliku a doufal,že balik od Martina Richtera přijde v pořadku a já mu pujdu ihned poslat muj notebook dle dohody.Ráno mi poštak balik přivezl.Já zaplatil 200.-převzal balik a šel ho rozbalit a ejhle!V baliku nebylo RC auto,ale pakl ,štos zabalených novin a časopisů ale auto nikde!Okamžitě jsem se s nim zkontaktoval a on mi vše popřel,že auto odeslal atd..atd..Já měl takovej vztek,že jsem balik od něj rozkopal po bytě a šel to na reklamace pošty oznámit.Tam mi řekli,že jsem udělal chybu,že jsem balik převzal a nezkontroloval..Jenomže předavka z auta pošty byla otázkou 10 vtěřin...co jsem měl kontrolovat?Balik byl dost nedbale zabalený...to je fakt.Ale netušil jsem,že bude vykradený,anebo že tam pan Martin dal misto auta noviny a těšil se na muj notebook,co jsem mu měl poslat já...ale naštěstí neposlal a poslal mu pouze balik zkušební a dobře jsem udělal!Ted mě obvinuje,že jsem mu obsah jeho balíku popřel a že to dá policii atd.Bohužel mezi tim,co jsem byl podat reklamaci moje žena rozšlapaný balik vyhodila i novinama a popeláři odvezli..Vubec ted nevim co mám dělat.Jsem objetí podvodu,nebo budu podvodník já,že jsem byl opatrný a neposla notebook ihned?Že jsem poslal první zkušební balik abych se uchránil podvodu?Už jsem totiž jednou naletel a nechtěl jsem znova..Poradí někdo?Pomuže?Já nemám zajem dělat podvody ani jsem je nikdy nedělal a tak jsem z toho docela rozladěný...Na policii mi řekli,že počkají na vyjádření Pošty..Jsem v invalidním duchodu skrz nezvladnutelné deprese a do toho ještě toto...Co mám dělat proboha?Proč je svět plný podvodníků?
S pozdravem

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pavle, nezlobte se, ale do něčeho podobného bych vůbec nešla. Píšete, že ten člověk nechtěl přistoupit na žádný, Vámi popisovaný návrh. To znamená, že i on se obával podvodu z Vaší strany. nakonec to dopadlo docela zajímavě, on Vám noviny, Vy jemu "zkušební" balík. Takže jste na tom oba stejně. Jeden druhému jste "kopali jámu", ale Vy jste do ní spadl. Ale i Vy máte přece právo tvrdit, že ve Vašem zkušebním balíku byl počítač. ;) Teď jde o to, jestli ten dotyčný nebyl natolik mazaný a nezkontroloval si obsah při převzetí. Já Vás podezírat z kulišárny nebudu, jsem docela přístupna věřit tomu, že jste měl strach a tak jste se "sychroval". No vychází na to na jediné ponaučení. Příště se na takovéto pofidérní transakce vybodněte.

pavel*
hodnocení

No to mam pro příště...!Ted vubec netuším co bude..Notebook prodam tak či tak.Vnoučatum jsem auto slíbil a tak ho taky koupim,ale už jen osobně a v obchodě.Proč jsem nabízel notebook?No protože 15000.-nemam a bez notasu se obejdu.Internet mi stačí na tabletu.To si mam nechat dobrovolně udělat domovní prohlídku..nebo co?Klidně.Tady se totiž vubec nebere v možnost,že ten balik jednoduše byl vykradenej někým cestou...v tom případě mu velmi křivdím,ale jak to mám vědět?Já nikdy netvrdil že jsem notas poslal a že ho chci zaplatit..Pouze si stojim za tím,že jsem se chtěl ujistit,že on mi pošle co slíbil a kdyby ano,já bych mu notebook odeslal.Nic víc,nic mín.No,není mi z toho dobře ani malinkoLidi tady hážou silná slova,že jsme podvodníci oba...no ja se tedy za podvodníka necítím a jeho neznám .Je jasné,co sleduje.Chce ze mě vymámit peníze ale to mu asi nevyjde.Jedinou cennou věc co mám je ten notas a jsem zvědavej co mi asi tak kdo chce vzít z invalidního duchodu 5500.-co pobírám..Proto jsem nabídl notebook za kvalitní RC auto a bohužel jak už to chodí jsem narazil na podvodníka..Tenhle svět totiž patří jim a je to džungle,kdybych měl tu možnost jel bych do Brna za panem Richtrem a kouk se mu do očí,ale je mi za něj trapně...Netuším co bude a jestli to dojde až k soudu,jedno vím ale jistě ikdyž si myslím,že to řešim ted asi v afektu,ale radši chcípnu,než takovejm hajzlům ustupovat!

Pavle, podle mne Vás jen tak straší. Prostě jste měli oba stejný nápad a on nemůže zkousnout, že jste se nedal podvést a otestoval jste si ho takto předem též. Když Vám bude vyhrožovat, tak se nedejte zastrašit. když Vás obviní, musí také podat důkaz...Jste vyrovnáni, nevěřím, že by mazal na policii, pokud ví, že sám lže.

pavel*
hodnocení

Ale co když to opravdu poslal...?A ja debil si balik neotevřel při převzetí a našel tam noviny...ale až doma..Co když to někdo vykradl cestou?Co když...

Nebudu se vyjadřovat k tomu,kdo je podvedený a kdo ne,byť názor mám.

Na Vašem místě bych to nechal spát a nereagoval.

Dle mého názoru je velmi malá pravděpodobnost,že Váš balíkový přítel bude chtít nést důkazní břemeno.

buss
hodnocení

2x

Ste oba vykuci, kdyby poslal auto, kde je záruka že odejde NB? Našli se dva ptáčci...

pavel*
hodnocení

Nejsem podvodník...!

iz*

Opatrnost vypadá tak, jak Vám popsali rádci výše. Ten, kdo pošle noviny místo slíbeného notebooku, je podvodník, ať už si to zůvodňuje, jak chce.

I na mne to působí dojmem, že se dva podvodníci podvedli navzájem. Pro Vás to má navíc nepříjemnou dohru v tom, že nemůžete prokázat, co Vám v balíku přišlo.

skye*
hodnocení

0x

Můj názor je, že jste oba podvedení podvodníci. Zkušební balík? To může být jen vaše verze. Taky to mohlo být tak, že on by auto poslal, ale vy jste mu poslal jen prázdný balík, "zkušební". Jen mi v tom vašem příspěvku nedošlo - jak jste si jako předali ty peníze? Protože pokud jste si jen tak oba poslali dva prázdné balíky a nikdo nezaplatil těch 12 tisíc, tak máte oba maximálně tu škodu 200 Kč...

pavel*
hodnocení

Nikdo žádných 12000.- neplatil..jen dobirku 200.-Na 12000.-to bylo pouze pojištěné..No ja teda nevím ale za podvodníka se nepovažuju..!Jen mi po tom celém dopoledni jeho vykrucování už bylo podezřelé jak mi furt nedokázal poslat kopii doručenky atd...Nejhorší je že on po mě to auto které "prý"poslal chce zaplatit...Nějak mi to uniká...To taky někdo příště muže tvrdit,že mi poslal diamant a chtít ho zaplatit,když tam nebude?

skye*

No on by to nejdřív musel dokázat. To ale ještě neznamená, že nejste podvodník. Víte - opatrnost neznamená to, co jste udělal, ale to, že se s ním sejdete osobně a jinak výměnu neprovedete.

Já to vidím jasně - podvodník chtěl podvést podvodníka a nepovedlo se.

hm*
hodnocení

0x

Cha, tak to je síla! No jistě, že jste oba podvodníci (přišly-li tedy od něj noviny). A podvedli jste se navzájem.

Svět není plný podvodníků, ale podobné akce často podvodník zkusí zneužít. Opatrný postup je ten, že se prostě dohodnete na společném setkání a předání, i když třeba ne hned. A když se druhý zdráhá, tak nic, konec, žádná výměna.

pavel*
hodnocení

Kdyby jste už jednou takhle naletěl a přišel o 4900.- tak by jste byl příště opatrnej...Kdyby auto dorazilo tak už si dneska tuká na notebook on!

skye*

Opatrnost neznamená to, že nepošlu nic, ale že se sejdu osobně. Podvod jak vyšitý a ještě s tím lezete na poradnu.

pavel*
hodnocení

A co bych nelezl?Mám čisty svědomí!Měl poslat co slíbil a mohlo bejt všechno OK.Podle mě je to jeho tvrzení,proti memu...

skye*

Vy jste ale také neposlal, co jste slíbil! To samé si může říkat i on!

pavel*
hodnocení

Ale ja po něm nechci peníze...!

itan71*
hodnocení

0x

Kolik ten balík s autem asi měl vážit to by se dalo zjistit na poště a podle toho bych jednal dál

pavel*
hodnocení

Já to těžko mohl vážit když mi to přinesl pošták s auta rovnou domu...

buss

ach joo, na balíku bývá uvedena Hmotnost..., i na jiných zásislkách, mám tady doporučený dopis 0,220 Kg

ertl
hodnocení

0x

tak to je mazec :D :D vrána k vráně... ale však to znáte :D

pavel*
hodnocení

Ale na baliku muže být váha 100x napsaná,tady jde o to jestli mezi posledním zvážením a doručením to někdo nevyměnil..nevykradl..Já nevím a jsem rád že jsem ten notebook neposlal.Jde mi jen o to aby na mě nevymámil 12000.- za noviny!

artik*

*smich* dokažte , že tam nebylo auto , když on poslal a vy né .

doplněno 13.09.12 20:11:

vy jste mu NB poslal? ;)

pavel*
hodnocení

Jak on poslal a ja ne?Já poslal a on taky...A koukám že tady je samej Kolombo...*hej*

pavel*
hodnocení

Puvodně jsem chtěl hned napoprvé,ale po tom co odmítal osobní předání..dobírku..jsem začal pochybovat a poslal mu balik bez notasu,ale ten bych mu okamžitě doposlal,kdyby to od něj přišlo v pořádku..Nechápu jen,jak je možné,že se dá takhle uplatnovat na někom,aby mi zaplatil za něco,co nedostal,jenom proto,že to tvrdí...Připadá mi to postavený na hlavu!Proč třeba nevyfotil obsah baliku před zabalením?Já mohl ten notas několikrát už prodat za .-a jen proto,že mě ukecal jsem nabidky odmítnul a slíbil notas jemu...a tohle mám za to...To je k posrání...Tenhle stát patří gaunerum a kdo je hajzl,tomu se vede...já to bohužel jinak nevidím a motto že s poctivostí nejdal dojdeš?No to jsem se fakt přesvědčil...

hodnocení

0x

Balík byl pojištěný na 12000 a nedbale zabalený? Balík jste neměl přebírat a jít si ho osobně vyzvednout na poštu. Tam si nechat balík převážit a porovnat váhu udanou na obalu a rozbalit balík před pracovníkem pošty. Váha auta i s obalem by měla být stejná jako s novinami. Pokud by tam byly skutečně noviny, tak jste mohl mít potvrzení o obsahu balíku. Mám špatné zkušenosti s doručováním balíků, tak už jsem opatrnější. Z vaší strany první nabídky formy výměny mi připadají férové. Pokud to odmítl a měl plno různých výmluv, tak jste měl od výměny upustit. Ten váš poslaný zkušební balík, to se mi nelíbí.

pavel*
hodnocení

Chybu sem udělal to vím,ale kdybych ten notas odeslal a pak zjistil,že on mi poslal jen noviny,asi by mě trefilo...!Radši budu za podezřeleho podvodníka,než okradenýho poctivce...!

Dejme tomu, že jste uvažovali oba dva stejně. Poslat balík tomu druhému a v něm...nic. Když on tvrdí, že poslal domluvené zboží Vám, Vy byste přece mohl v tom případě tvrdit totéž, ne? On říká, že jste mu zapřel zboží...Nezmiňuje se o tom, že sám dostal prázdný balík...Proč asi? On má v ruce nějaký lístek z pošty za podání balíku. Vy ho musíte mít též...Pokud to požene k pocii, o čemž tedy pochybuji, pak jsou vaše šance na obvinění a obranu, vyrovnané..

pavel*
hodnocení

Logicky...kdo z vas by posílal věc v hodnotě 15000.- nebo 50000.-v balíku na dobírku 200.-? i když pojištěny balík ale i tak...No nějak to dopadne... Tenhle svět je hnusne zkazenej a zlej... normálně se těším az umřu!
ertl

tak já nevím... já tomu furt nerozumím. proč se pojišťovaly balíky na 12000?

pavel*
hodnocení

Ani nevim..asi proto,že tam měli být drahé věci..

ertl

a co on na balík plný papíru?

pavel*
hodnocení

No zaplatil za něj dobírkou 200.-a chce mě žalovat za podvod..že sem uvaděl,že pošlu notas..a byla tam stará kopirka..On nechce přijmout,že sem se jednoduše bal jen tak hned poslat notebook za 50000.-jen tak.Že sem si ho chtěl nejdřiv proklepnout...Možna i on mě,ale ja netvrdím,že tam ten notas byl...Kdežto on tvrdí že auto od něj ano...Jak dokážu že ne?Jsem tak zhnusenej...*blee*

dzordz*

Logicky...kdo by posílal věc v hodnotě 15000.- nebo 50000.-v balíku na dobírku 200,- ... a bez jakékoli záruky? No asi jen vy a on.

Vyfotit obsah balíku jako důkaz, vyndat obsah balíku, nahradit novinama, zabalit, poslat. Tohle téma je čím dál lepší.

deanx
hodnocení

0x

Pokud je zásilka větší hodnoty než 5000kč ( a není to´od firmy ) je vždy lepší (možná nutné) provést osobní převzetí!

I kdyby auto poslal a vy notebook, není jistota že by fungovalo atd.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Hezká pohádka. A teď tu O Budulínkovi.

pavel*
hodnocení

Byl jednou jeden budulínek a ten neměl mozek...

tomasgulas
hodnocení

0x

Takže zaprvé - podvodníci jste pravděpodobně oba. Vycházím z toho, že Vám ten druhý nic neposlal a teď lže. Umím si to představit živě u sebe, pokud bych někomu něco poslal (a je pořád malá pravděpodobnost, že to u toho druhého tak bylo) a mně došly noviny, věřte, že bych Vás přetrhnul jako slanečka. Nebo snad nevěříte tomu, že by se normální člověk spokojil s vágním tvrzením, že to byl jen test a hned posíláte notebook? Na to bych rozhodně nečekal.

Ale spíše to vypadá tak, že ten druhý lže. Pokud se zdráhal se vším, co jste psal, je to divné. Sice se dost divím, že by si dovolil obtěžovat, pokud by věděl, že Vás podfouknul, ale neznám mentalitu takových lidí.

Dle mého názoru na to nemusíte dále reagovat, nic z toho hrozit nebude. Ikdyž, pokud v tom umí chodit, třeba ten balík na poště otevřel a má důkaz, že tam nic nebylo. To by Vám napsal asik hned, teď jenom zkouší, nemá nic v ruce. Pokud by Vám to ale opravdu poslal, Vy jemu nic a on také nemá žádný důkaz, možná Vás navštíví. Tak pak Vás možná zachrání jen tahle diskuze :)

Každopádně, prosím Vás, nikde nevykládejte o tom, jací jsou na světě hajzlové apod., do Mirka Dušína máte setsakramentsky daleko.

pavel*
hodnocení

No jen at mě přijde roztrhnout...mam opravdu pro strach uděláno...z KOHOKOLI...

hodnocení

0x

Nezlobte se na mě, ale podvodníci jste oba. Nebo aspoň pěkní kosáci. Nikdy jsem neslyšela, že by někdo poslal "zkušební balík". A kde je opravdu zaručeno, že kdyby Vám to zboží v pořádku poslal, vy byste mu pak poslal to pravé? Prostě jste se napálili navzájem a jste oba stejní. Jen jste každý vyhodilli 2 stovky za poštovné a nic z toho. Asi máte oba peněz dost. Přesto se ptám - není to škoda?

Jediná možnost je sejít se OSOBNĚ třeba na nádraží v Kolíně či kdekoliv jinde a vyměnit si vše z ručky do ručky. Prohlédnout si zboží, třeba i vyzkoušet a rozloučit se.

Nechápu, proč jste do toho tahal policii, udělal jste přece úplně stejnou boudu, jako Váš zákazník. Proto byste měli být proklepnuti oba. Nikdo není lepší, nikdo není horší.

Je mi z toho smutno. Naše společnost došla tak daleko, že za chvíli si přestanou věřit už i sousedi. Připomíná mi to mé dávné dětství, kdy se měnilo pouze "z ručky do ručky". A spokojenost pak byla na obou stranách. Jaga.

zabu
hodnocení

0x

Nebudu hodnotit důvody Vaše ani protistrany.

Co ale nechápu, když si navzájem nevěříte, tak proč spolu obchodujete jinak, než z ručky do ručky. Neexistuje jiný způsob, když není vzájemná důvěra, když existují pochybnosti o protistraně. Budete mít poučení pro příště. Možná za něj draze zaplatíte. Důkazní materiál jste zahodil, svědky nemáte. Nezávidím Vám.

pavel*
hodnocení

Předevšim ON musí dokazat,že to poslal..Nevim ale někdo mi řekl,že pokud dobirka byla 200.-tak je škoda 200.-ale oba jsme si tu dobírku převzali,tudiž škoda žádná...Co obsahoval balik...no to muže tvrdit on..opravdu to musi přesvečivě dokázat..!Já mu hned řekl,že tam notas neposílam...vteřinu po tom co jsem balik od něj rozbalil.A podle mě jsem udělal dobře.At to rozhodne kdokoli,už se neobávám..Já po něm nic nechci a pokud on nepřestane,pujde to i k soudu..!Jeho neustálé výmluvy jsou evidentní...Nabízel jsem mu x možností..Nejdřiv tvrdil,že když dam dohromady 10 000.-tak mi ho prodá.Pak když jsem mu psal,že už penize mám mi neodpovidal a pak zareagoval na výměnu notebookem..Musí přece existovat nějaká pravidla,stanovení,řád poštovní,nebo v přestupcích,tr.činech i v teto situaci kdy je výše dobírky určující a ne to co někdo tvrdí,že poslal...To by pak asi bylo jednoduché...Pokud pošlu na dobírku 10 000.-něco a bude tam balik novin a ja to zaplatím,tak to je asi jiné,než když je dobírka 200.-a on tvrdí že tam bylo drahé rc auto..Já něříkám,že muj zkušební balík byl 2 x fér,ale po tom co mám špatné zkušenosti se mi nikdo divit nemuže..Tady mě každý odsuzuje,ale každý jsme jiný..Měl souhlsit s dobírkou 12000.- nebo osobnim předáním a nebylo by toto...

hodnocení

0x

Nezlobte se na mě za mou upřímnost, ale já bych Vám neprodala ani špejli od lízátka. Pokud Vás to uklidní, tak ale jemu taky ne. To se opravdu sešli dva vykukové.*ee* Jaga.

pavel*
hodnocení

Ja se nezlobím,je mi to jedno..

pavel*
Rozhodl jsem se ze mu to zaplatím.Vypadá to ze to fakt poslal ale někde mezi Brnem a Prahou to muselo byt vykradeny...Tak jsem zvědavé jak to vše dopadne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]