Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah s učitelkou

Od: deanx odpovědí: 35 změna:

Ahoj, mám dotaz, před pýr týdny sem se dal dohromady s učitelkou z mé školy, jí je 23 a mě 17 ( za 2 měsíce 18 )

Chodím na střední školu a chci se zeptat,kdyby to prasko vyhodí ji z práce a mě ze školy nebo to na střední nevadí.

A co si o tomto myslíte vy? hnusí se vám to nebo je to normánlí že sme si zrovnam sedli atd.

Díky

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. I takové věci se stávají. Láska se neptá, co se hodí a co ne. Nehledá důvody, proč spolu nebýt, ale naopak, proč spolu být. A třeba i proti všem a všemu. I učitelé a studenti jsou jen lidé. Osobně znám profesora, který se zamiloval do své studentky a ona do něho, též. Dnes jsou již 17 let manželé.Nemá smysl řešit tudíž věci do předu a přemýšlet, co by bylo, kdyby...

doplněno 13.09.12 16:20:

Babkazov - učitelce je pouhých 23 let. Své zkušenosti si teprve sbírá...Studentovi je 17...Čím víc od toho budou zrazováni, tím spíš je to k sobě bude táhnout. I z pohledu svých dětí a vnoučat bych s tím nenadělala vůbec nic. Nedokáži to odsuzovat, jsme jen lidé. Milující, i chybující...To se stává, že se názory lidí někdy rozcházejí. Vy máte svůj a já též. :)

Kapka, s vámi vždycky souhlasím a moc se mi líbí jak odpovídáte a radíte. Ale tentokrát ne. Tam někde, v pozadí celé situace mi vykukuje žena, která s profesionalitou, sebeúctou a zdravým selským rozumem, nemá nic společného a jedním okem nakukuje skoro pedofil. O jaké lásce tady mluvíte?!:D Nebojíte se, že něco podobného se může stát vašemu dítěti, vnukovi? Budete mít pak také takové pochopení?

doplněno 13.09.12 16:28:

Podle těch obav mám pocit, že tazetel je mnohem zodpovědnější, než vysokoškolsky vzdělaná, dospělá učitelka. A že mu na ní záleží víc,než jí na samé sobě a své pověsti. *jasne* A také na tom, ca za spoušť zanechá v dušičce studenta deanxe.

milanacerven*
hodnocení

4x

beze slov...

§ 243 trestního zákona, trestný čin pohlavního zneužívání
(1) Kdo, zneužívaje závislosti osoby mladší než osmnáct let nebo osoby svěřené jeho dozoru,
přiměje ji k mimomanželské souloži nebo
(2) kdo takové osoby, zneužívaje její závislosti, jiným způsobem pohlavně zneužije, bude
potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
Podle čl. 2 odst. 3 Listiny základních práv a svobod může každý činit, co není
zákonem zakázáno.Z toho zcela jasně formulovaného ustanovení jednoho ze základních
právních dokumentů našeho státu je tedy zřejmé, že každá osoba má nezadatelné právo
rozhodovat o svém sexuálním životě, a to i v tom smyslu, kdy začne sama sexuálně
žít.Neexistuje žádné právní ustanovení, které by komukoliv sexuální život zakazovalo, pokud
by ovšem nedošlo ke konfliktu s právem, jako je tomu například při realizaci pohlavního
kontaktu s osobou mladší patnácti let.
milanacerven
jarmulina

Chceš jí jako životní partnerku napořád nebo jsou to jen úlety Vás obou-berteto přesrozum né přes vesmír je to časovaná bomba*afro*

deanx
hodnocení

na celý život... to už vím jistě

ve tvých letech tot velmi odvážné tvrzení *smich*

hodnocení

2x

Nemorální?

V tomto věku asi ne, spíše bych řekl že neobvyklé.

Kdyby to prasklo, učitelka by asi musela odejít ze školy sama, jelikož by čelila neustálému psychickému tlaku.

Věčné pohledy, úsměšky a šeptandy žáků na chodbách, s polu s poznámkami kolegů určitě nepatří k příjemnému pracovnímu prostředí.

doplněno 13.09.12 16:04:

Po zamyšlení bych chtěl ještě doplnit, že od slečny učitelky to rozhodně nebylo profesionální a možná to také o něčem svědčí.

Vzhledem k tomu, že tento vztah asi nebude mít dlouhé a štastné trvání, je to pro ní celkem škoda, ale nechci moralizovat.

hodnocení

2x

Toto není dobře. Vůbec! *cert* Všichni nadávají na všechny, na politiky, na řidiče, na doktory. Patříte také k těm, kteří na všech všechno vidí a sami nemají nějakou morální zábranu. *bum*Toto se nedělá!

sebod*

hmm. A já se zase domnívám, že hormony mohou zapůsobit i ve škole mezi učitelkou a studentem. něco jiného by bylo, kdyby Tobě nebylo ještě patnáct. Ale takhle? Jak psal první rádce: obzvlášť pro Tvoji přítelkyni to nebude lehké, jestli se to ostatní dozvědí.Ale i to se dá řešit. Jinak jedna moje kamarádka se také kdysi takhle zamilovala do svého žáka. Musela kvůli tomu odejít ze školy. A dnes se tomu oba usmívají. Jsou spolu čtyřicet let!

doplněno 13.09.12 16:13:

Jakže se to jmenuje krásný český film o lásce studenta (Oldřich Kaiser) a učitelky (Daniela Kolářová)?

Milá Sebod, bylo to Setkání v červenci, pěkný film.

I v životě to ale někdy bývá podobné. Moje bývalá spolužačka z gymnásia se stala učitelkou na vesnické ZŠ. Vdala se, manželství to nebylo spokojené, za několik let se rozvedli. Pak se zhlédla ve svém žákovi ze základky, byl proti ní asi o 15 let mladší. A on se zhlédl zase v ní.

Nebudu to dlouze rozepisovat, nakonec to po dlouhých motanicích dopadlo tak, že ti dva se skutečně vzali a jsou spolu šťastni. V lidském životě se někdy stanou věci úsměvné, nepochopitelné či zvláštní. Vzít si za muže kluka, svého žáka, kterému solila známky, je také tak trochu zvláštní. Ale když jsou spolu šťastni, tak proč ne. Ona to byla tak hodné děvče, že jí trochu toho štěstí musí opravdu popřát každý. Jaga.

nokofein*
hodnocení

1x

nenormální to není,maximálně neprofesionální ze strany učitelky určitě:(. Má mít nadhled a hlavně být ve své pozici natolik "rozumná", aby si spočítala, že se to opravdu nehodí... Úplně jiná situace by byla, kdybyste byl již "bývalý" student a dali se dokupy, až po vašem absolvování...

doplněno 13.09.12 16:33:

jen by mě zajímalo: představte si, že vám to spolu vydrží a začnate spolu žít, chtěl byste partnerku, která neumí své emoce krotit a klidně se zaháčkuje s někým, pro koho má být autoritou? Věřím, že za 10 - 15 let se tomuto románku zasmějete. Ale je větší pravděpodobnost, že s úplně jinou partnerkou, sorry:(!

hodnocení

1x

neřeš to a užívej si sní co to de a pokud se budeš snažit budou třeba i lepší známky *frajer*

nokofein*

taky fakt , máš svým způsobem recht a pokud to studentík správně nafotí, má se s čím pochlubit na fbc, že*smich**hi*:-P*tuc*...?

petapeta*
hodnocení

1x

Vzhledem k tomu, že se jedná o tvou učitelku a ty jsi její podřízený mladší 18 let, mohlo by její jednání být posuzováno jako trestný čin ohrožování mravní výchovy mládeže a může být potrestána odnětím svobody až na dvě léta. Záleží, jak daleko jste ve vzájemném vztahu zašli. (viz § 217 trestního zákona)

martinaa*
hodnocení

1x

Ačkoli je to neobvyklé, je to prostě přitažlivost:) A pokud je oboustranná, není to nic špatného. Znám dva učitele, co se zamilovali do své žákyně a dnes jsou mnaželé. Ale!

Ze strany učitelky to hraničí s trestným činem, pokud byste spolu spali, tak už to tuším trestné je. Ty jsi její žák.

Měla by ze školy odejít, protože když to praskne, tak ji jednoduše vyhodí.

doplněno 13.09.12 16:36:

Babkazov - ona láska přemůže jakékoli postavení, zodpovědnost apod. Kdo jsi bez viny, hoď kamenem.

A věk 23 - 17 je docela normální, o žádnou pedofilii se proboha nejedná.

buss
hodnocení

0x

Nenormálnost hodnoití jiní, takže bych se na to neptal. Zatím jsi děcko, takže tady může být vztah závislosti. Jen si říkám, jak je ta učitelka vyzrálá.

sebod*

buss. A co když je tazatel vyzrálý? Tím myslím duševně. Jsou mladí muži, kteří mě překvapují svým smyšlením. Viz příspěvek od 22tiletého muže, zda má jít bydlet do domu rodičů přítelkyně. Klobouk před ním dolů.

buss

Já píšu o učitelce, ta má mít rozum, ale když vrrbí..

deanx
hodnocení

no mě jde o to aby kvůli mě nepřišla o práci, tak zvažuji přestup, myslím že by nám to ulehčilo, ale zase mám na škole kamarády atd.

takže se pořád rozhoduji. pedofil? to ste možná asi trochu přehnal, nemyslíte?

nokofein*

jasně, že "pedofil" je přehnaný. Jde o to, že tohle není sranda, může z toho být maxi pr*er! Pokud ona nemá rozu, měj ho ty za oba. Přejdi na jinou školu nebo si najdi jinou holku, který před spolužákama nebudeš muset vykat a říkat "učitelko"*frajer*;)! Hodně štěstí*slunce*!

patriktorri*
hodnocení

0x
Ještě jsem neslyšel, že by se zamilovanost řídila podle věku nebo profese. Stalo se. Teď to hlavně úzkostlivě držte v tajnosti, jinak bude na škole průšvih. Nesmíš udělat žádnou chybu, abys ji neohrozil. I kdyby ji nevyhodili, měla by takovou ostudu, že by musela odejít. Když to vydržíte, než ze školy odejdeš, může to dobře dopadnout.
.
Pokud jde o tzv. morálku, tak si slečna učitelka asi měla říct, že se studentem se se zaplést nesmí. Jenže kde je láska, není rozum a těžko to někdy bude jinak.

neon*
hodnocení

0x

Je to pro vás zajímavá zkouška. Hned od začátku. Nakonec je to na vás jak to zvládnete, jak to dopadne. Celá společnost bude samozřejmě strašit. Morálkou, trestným činem, nenormálností, nevhodností, posměškama a další různé psychologické a společenské tlaky. Vyhozením z práce, vyhozením ze školy. Na co ti jsou názory někoho jiného? Proč neřeším co chceš ty sám? Seš si v něčem nejistý? Třeba v tom samotném vztahu? Kdybys měl jistotu, tak budeš se zajímat o něčí názory? Nepůjdeš za tím co chceš nehledě na názory, okolnosti? Zjisti proč se ptáš, čeho se nejvíc bojíš? Že by přišla o práci? Vadí jí to? Je její práce důležitější než váš vztah? Než její vztah k tobě? Pokud ano, tak je to to, co chceš od vztahu? Aby pro tvoji partnerku byla práce důležitější jak ty sám?

doplněno 13.09.12 19:50:

sebod: Mě se neptej, ale těch co to tady zmínili předemnou.

sebod*

neon. O jaký trestný čin se proboha jedná? *zed*

martinaa*

Ohrožování výchovy mládeže?

doplněno 13.09.12 20:27:

Já také ne. Bohužel zákon na to pohlíží jinak...

doplněno 13.09.12 20:28:

Resp. nevidím nic špatného na vztahu, zamilování se se člověk prostě nevyhne. Pokud se ale jedná o učitelku a žáka, může dojít maléru.. i u nás ve ZN byla tak před dvěma lety aféra s učitelkou na učilišti, která souložila se žákem.

taky bych se nechal ohrozit nákou třiadvacítkou já na tom nevidím nic špatnýho :)

hodnocení

0x

přečetl jsem plno závěrů...
jediný popis vztahu uvedl tazatel: sem se dal dohromady s učitelkou
chybí mi přesnější určení, co dali dohromady... možná, že opravdu to, co se většinou dohromady dává...
je také možné, že ten mladý student popsal něco jiného, co učitelce nepřipadá jako něco nevinné...
i my jsme v tom věku snili a představovali si...
doplněno 13.09.12 16:56:

oprava: je také možné, že ten mladý student popsal něco jiného, co učitelce připadá jako něco nevinné...

doplněno 13.09.12 18:38: Ďáble, místo smíchu čti a snaž se porozumět slovům. Nikde není napsáno, že spolu spí...

jako že sní jen nevině spí?*haha*

doplněno 13.09.12 18:59:

hejkale taky to bylo myšleno s velkou nadsázkou *smich*

i když já bejt v jeho věku tak na nic jinýho nemyslím ;)

deanx
hodnocení

tak pokud to chcete vědět tak už sme spolu spali ( ne tím nevinným způsobem ) když sem psal pár týdnů, tak sem myslel 24 ( cca 6 měsíců ) takže si nemyslím že to je jen "pobláznění" nebo něco jiného

věci typu co dál... atd. jsem si vyříkaly, ale ještě jeden dotaz, co si myslíte, mám to říct rodičům?

martinaa*

Rodičům to rozhodně neříkej! Mohou z toho udělat haló a učitelku můžou fakt vyhodit, nehledě na to, že takový vztah by ti asi neschválili...

patriktorri*
Držet v tajnosti znamená držet v tajnosti. Naprosté. Bude to výjimečně těžké, protože vás spolu nesmí vidět dělat nic špatného absolutně nikdo ze školy. Jak se to dostane ven, je po ptákách. Když se rodiče dozvědí, že "našeho kluka svedla učitelka", pravděpodobně začnou podnikat kroky, které oni budou považovat za správné, ale Tobě se líbit nebudou. Jak dlouho ještě na té škole budeš? Je šance, že by se to do té doby neprovalilo?
deanx
hodnocení

2 roky tam ještě buudu

patriktorri*
To není málo, ale taky zase ne moc. Udělej si jasno, jestli je to opravdová láska. To znamená jestli Ty ji miluješ a potřebuješ a ona cítí totéž k Tobě. V případě pozitivního výsledku bych ustoupil do totální ilegality. Nikam nepřestupovat, nikomu nic neříkat, chovat se normálně, dávat si pořád pozor na všechno a na všechny. Dva roky uběhnou a můžete chodit za ruce do kina.
Když to ale praskne, můžete počítat minimálně se "společenským nátlakem", tj. hromadou pomluv, zlomyslností a ostudy, čímž bude trpět zejména ona a Tvoji rodiče, protože z Tebe lidé udělají nevinného naivního studenta, který podlehl.

itan71*
hodnocení

0x

Jak svrbí tak svrbí *pusa**srdce**houpy*a na věku nezáleží,kdyby to prasklo tak učitelka by mohla to svést na tebe a mohlo by to dojít až třeba k soudu, je to práce jako každá jiná a to je sexuální harašení(obtěžování)

dzordz*

Student tam ale nepracuje.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den,jestli ji vyhodí ze školy?Myslím že ne,nevím jestli je v řádu školy zaznamenána poznámka o tom že kantor nesmí mít žádný vztah s žákem.Nicméně i kdyby to tam nebylo,kdo chce psa bít,hůl si vždy najde.Záleželo by to na okolnostech a řediteli a kantorech jak by se k tomu postavili.Proč by měli Tebe vyhodit také nevím,jestli jsi alespoň průměrný student a nemáš žádné problémy.Cožpak jste první zamilovaní v takéto situaci kantor a student?5let co to je? Ty jsi skoro dospělý za 60 dní plnoletý a dotyčná má 23 let. Vždyť to je krásné.otázkou je,co by bylo kdyby jste se rozešli a pak jsi tam byl ještě třeba rok.Co by bylo potom. Mě osobně se to nehnusí,ale neznám podrobnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]