Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Požadavky inspektorátu práce

Od: zaba odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám dotaz ohl. požadavků inspektorátu práce, konkrétně, když půjdu k manželovi do firmy uklidit kancelář, musím mít vyplněnou dohodu o provedení práce s tím, že jako odměnu za práci budu mít vyplněnou : nula, žádná nebo "z lásky"? Bude to pak vůči inspektorátu správně, aniž by mi i jemu vyměřil pokutu? Nebo jak mu tam mohu přijít uklidit, aby ho to nestálo statisíce?

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Je to sice nehorázný nesmysl, ale dohodu o provedení práce bych přesto doporučovala mít. Je to pro váš klid, abyste se vyhli možným dohadům a problémům. Jako odměnu můžete mít uvedenou odměnu 0, či 1,- Kč. Jak říkám, vněkterých případech je to nesmyslné, ale když někdo bude chtít dělat problémy, tak vám je udělá. A za to to stojí, být krytí kouskem papíru.

hodnocení

0x

BLBISTÁN HADRA!.!.!.! *zed**zed**zed*

hodnocení

0x
jedná se o FO nebo PO? kdysi jsem toto řešil jako FO. a bylo mi řečeno, že mezi manžely nesmí být uzavřen pracovněprávní vztah na základě Zákoníku práce! a ono to má svojí logiku. takže, pokud se něco nezměnilo, já DoPP rozhodně nedoporučuji. už ale nepodnikám, tak třeba někdo dá aktuálnější informaci.doplněno 13.09.12 13:21: to lujs: BLBISTÁN? můj kamarád má restauraci v domě své matky (důchodkyně). mají uzavřenou smlouvu o pronájmu. matka tam mnoho let uklízí a pomáhá s mytím nádobí. nezištně - aby se nenudila a pomohla synovi. přišla jim kontrola a stálo je to 40. 000,- Kč. kdyby to bylo obráceně - děti pomáhaly matce, pak je to v pořádku. není potřeby žádná smlouva a není potřeba nic platit. takhle jim to úředníci opakovaně vysvětlili. takže si kamarád pohrává s myšlenkou, že podnikat bude matka, on půjde na pracák a bude matce, prý v souladu se zákony, pomáhat... a ještě na tom finančně vydělá.doplněno 13.09.12 13:23: tak jsem to našel:§ 318 zákoníku práce Základní pracovněprávní vztah uvedený v § 3 nemůže být mezi manžely nebo partnery.

hodnocení

0x

Nedělejte z komára velblouda...

Snad má manžel vpráci DVEŘE...a ty se dají ZAVŘÍT...když už se bojíte...

No a než manžel dojde úředníkům otevřít, tak si sundáte zástěru...a kýbl šoupnete do skříně.

Případně když úředník bude ranař a dveře vyrazí jak to dělají chlapci z URNA, tak budete tvrdit, že jste měla intimní chvilku s Vaším

drahouškem (do čehož jim nic není)..a rozlila v nejlepším kafe ze stolu a jdete to utřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]