Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,potřebuju porad co mám dělat.Připadám si hrozně ošklivá.Na každém je aspon něco hezkého,postava,vlasy,ale na mě nic.Vím že je důležitější povaha,ale na vzhledu bohužel taky záleží.Zkouším ze sebou něco dělat,ale jde to težko.Vlasy mám splihlé a řídké,na obličejí mám stále komedony,které jinak než make-upem neskryji,mám malé oči,nevýrazné řasy,kruhy pod oči,nosím brýle s 5ti diopriema,mám žluté zuby,skoro žádné prsa,jsem vychrtlá,a navíc mám vadu řeči,ráčkuji,snažím se to naučit už od mala,ale pořád nic,a k logopedovi se stydím jít v 19-ti letech.. proč na mě nemůže být aspon něco krásného?
A tolik penež nemám,abych mohla investovat několik tisíc do krásy
A já Ti nevěřím, že jsi zase až tak škaredá. Myslím si, žes to trošinku přehnala. "Žluté" zuby určitě nemáš a když, tak dnes už existují bělící zubní pasty. neudělají zázraky, ale vylepší se to časem. Co se týče pleti, tak to si můžeš zajít na kožní, je to zadarmo, platí to pojišťovna, doktor Ti určitě poradí jak na problém. Třeba stačí změnit něco ve stravě. To Ti poví odborník. Co se týče ráčkování, to také nevidím jako problém, myslím, že zrovna paní Busková ráčkuje a kam až to dotáhla. Je teda fakt, že ta měla velikánská prsa.
Problém, že jsi hubená, ber jako přednost. Teď si představ, že bys k tomu všemu co tady popisuješ, vážila metrák. No to by byla hrůza. Protože jako vychrtlá proklouzneš a nikdo si ničeho ani nevšimne, ale metráková by ses valila a každý by na Tobě spočinul zrakem, nemluvě o jiných zdravotních potížích. No jediný problém jsou asi ty dioptrie. Vím o čem mluvím, sama mám dvě a strašně mi to vadí. Ale dnes si můžeš koupit hezké obroučky brýlí, které Ti budou slušet. Abys věděla, mám známou, ta má dvacet dioptrií, to si vůbec nedovedeš představit, co to obnáší. Také je kvůli tomu už dvacet let v invalidním důchodu, ale představ si, že si klidně nasadí čočky a nikdo nic nepozná. Jsou teda drahé, to vím, také je nenosí v jednom kuse, ale žije s tím hendikepem docela v pohodě. její brýle na všední den, jsou taková tlustá skla, jako lupa.
Takže nevěš hlavu, jsou na tom jiní ještě hůř.
Krása nespočívá v tom, kolik tisíc do ní nacpete (já osobně to považuji na manipulaci reklamou a za vyhozené peníze), ale v tom, co pro sebe děláte, a jak se cítíte.
Budete-li si říkat: "Jsem škaredá", budete mít pravdu. Budete-li si říkat: "Nejsem škaredá", budete ji mít také. Výběr je jenom na Vás.
Vlasy zplihlé? Tak je nechej kvalitně a odborně sestříhat. Možná i nějaký přeliv, abys prokoukla.
Uhráky? Používej dobré čistidlo a přírodní krém, jez méně sladkého a hodně pij vodu.
Malé oči? Použij světlé stíny kolem oka, opticky ho prozáří a zvětší.
Nevýrazné řasy? Dobrou řasenku.
Kruhy pod očima? Korektor.
Brýle? Pořiď si čočky, po ustálení dioptrií můžeš jít na operaci.
Žluté zuby? Pořádně čistit, nepít kafe, černý čaj, u zubaře lze odborně vyčistit.
Malá prsa? Někdo má malá, někdo velká. Pokud jsi štíhlá, nikdy nebudeš mít balóny, to je normální.
Pokud pominu brýle a malé oči, mám nebo jsem měla všechno, co ty. Vadu řeči, žluté zuby, uhráky, zplihlé vlasy, kruhy pod očima, menší prsa. A co? Tak jsem začala bojovat Nejsou potřeba tisíce. Kvalitní krém mám přírodní za 150,-, korektor a řasenka taky nejsou drahé, jednou za dva měsíce investovat do dobrého ostříhání se též vyplatí. A zuby? Tak je nemám čistě bílé, zato je mám dle doktora pěkně chráněné minerální vrstvou. A nosím dobré podprsenky, aby mi udělaly pěkný tvar prsou. Logopedii jsem zvládla ve škole, tak proč bys ji nemohla ty zvládnout teď?
Vím, že laserová oprace očí je drahá, ale stojí za to. Ušetři si na ni a uvidíš, jednak už nebudeš muset nosit brýle, a jednak ti velmi stoupne sebevědomí - pár lidí, co měli šest dioptorií na očích, znám. Dnes jsou v pohodě
Víš, píšeš jen, nevím, mám strach, stydím se... Milá zlatá, ono nic samo od sebe nepřijde, musíš se snažit a jít tomu naproti. A není lepší se snažit, než sedět doma a litovat se?
Ano, řeč a nos spolu hodně souvisí, i když řečovou vadu, třeba špatné R, nos moc neovlivní. Léčíš se? Pokud máš chronickou rýmu, tak by se to léčit mělo.
Litování a řeči typu "je to nefér, někdo je krásný od přírody a já nemám nic", jsou k ničemu. Viděla jsi někdy celebrity, když jsou nenalíčené? Jakou mají špatnou pleť, jak jsou někdy i nehezké? Tak vidíš. Člověk může se vzhledem udělat hodně, když chce.
ty určitě nejsi škaredá, hnusnej je ten kdo by ti to řekl.
Ale upřímě, nikdo není dokonalý, a k tomu aby bylo lidstvo dokonalé zbývá hodně hodně hod...
zkrátka na každém je něco hezkého a jen kvůli tomu, že se na sebe koukneš do zrcadla a řekneš si, že jsi škaredá, neznamená to,
že škaredá jsi. Chápu, že v tvém věku je pro tebe vzhled velmi důležitý, ale určitě nikdo nepotřebuje k životu krásu jako vodu.
Kdyžtak jukni na net a tam jsou docela levné přípravky na bělení zubů, taky zkus šaty, které někoho okouzlí, zase na netu najdeš nějaké levné nebo v sekáčích. pak zkus nějakou rtěnku, která se bude líbit tobě, a co se týče prsou, no tak se nic nestane když začneš nosit vycpávky, hodně amerických hvězd nosí vycpávky a vůbec se za to nestydí. rozhodně nejsi hnusná.
Děkuji za odpovědi,no ze vzhledem se dá nejspíše i něco dělat,ale stejně to je nefér,někdo je krásný od přírody,a někdo musí vynaložit mnoho usílí,a ani to někdy nepomůže,aby vypadal k světu.Bělící pasty jsem zatím nezkoušela.A co se týče vlasů,dříve jsem chodila častěji ke kadeřnici,jenže ten na to nemám finace nějak,vždycky mě to vyšlo tak na 700kč jenom a střih,a pár proužku.A s bedary jsem už bezradná,peelingu jsem už zkoušela taky plno,zatim jsem nenašla ideální.Vím,že vzhled není nejdůležitější,a odvíjí se to od toho,jak se vnímáme sami,jenže lide dávají na první dojem,takže je zajímá skořápka,a pak až co je uvnitř.Vzhled je důležitý i v práci,bohužel.A nejvís mě trápí ta řeč,vím že se o to měli starat rodiče,jenže evidentně nestarali,a ja pak musela poslouchat posměšky ve škole.A ted bych to chtěla napravit,dá se to nějak naučit doma?našla jsem nějáké cvičení na netu,co opakovat za slovat,a že místo ř říkat slova z r.Jenže ja s tím r mám i někde problémy,a někde mi jdem vyslovit dobře.Nejhorší to je na začátku slova.Navíc mám problém,že trpím chronickou rýmou,může to být tím?pořád mám plný noc.
Přestaňte se litovat, začněte s tou logopedií, ta je pro zaměstnání důležitější než vzhled. Až zvládnete řeč, zvedne se Vám sebevědomí, což se okamžitě projeví ve Vašem vzhledu.
Všimla jste si někdy, jaké ženy připadají mužům zajímavé, o jaký typ žen stojí? Často nejde o vyslovené krassavice, ale o "holky do nepohody", o ženy, které věčně nefňukají, které si věří, na které je spolehnutí, a které jsou schopné změnit to, s čím nejsou spokojeny.
Logopedii neobcházejte. Správně se sama mluvit nenaučíte, správná výslovnost potřebuje kontrolu odborníka. Cvičila jsem se svou dcerou a přestože jsme se obě poctivě snažily a cvičily jsme několikrát denně, byla odborná pomoc potřebná.
Protože jsem s dcerou byla pořád, "neslyšela jsem", že špatně vyslovuje L. Teprve po zvládnutí L "naskočilo" R téměř samo od sebe...
Se zdravotním problémem se také ostýcháte jít k lékaři?
Na beďary na xichtě platí jediné a osvědčené ... NEŠAHAT SI NA XICHT
Mám to vyzkoušené a funguje to. Zkus se hlídat a tak týden si nesáhni na obličej holýma rukama. Maximálně ráno a večer rukama namydlenýma mýdlem. Uvidíš ten efekt
Všechno můžeš změnit k lepšímu. Asi trochu zanedbáváš hygienu - zuby Ti znovu rozzáří bělicí pasty, Čistit důkladně a pravidelně. Nemáš prsa - pomůže trošku plnější "push ap" podprsenka. Malé oči se rozzáří vhodně voleným líčením. Nemyslím si je hned tvrdě orámovat jak děvče z E 55, ale vhodně volené stíny, případně i úzké linky opravdu dokáží udělat divy. Zplihlé vlasy - dneska je spousta dobré vlasové kosmetiky a když občas zajdeš k dobré kadeřnici, dozvíš se zajímavé rady, jak na to. A to ráčkování - známý, manažer ve velké, prosperujícím podniku, měl problémy se Ř. Navíc, shodou nešťastných náhod, měl tuto souhlásku i ve svém příjmení. Prostě - představil se a fiasko. Začal navštěvovat logopeda ve 23 letech a za půl roku nebylo co řešit.
Zdá se mi, že si jen stěžuješ na své problémy, ale nechceš pro ně nic udělat. Jen si naříkáš, vidíš svoje nedostatky, ale co pro to děláš? Vzpomeň si na starý film "Vrchní prchni" - jak neskutečně se tam změnila ta šedá myška Douchová, která s hadrem jen pořád umývala schody. Změň se taky tak a uvidíš, že za rok nebude co řešit. Budeš pěkné, sebevědomé děvče. To Ti za to snad opravdu stojí! Hodně štěstí. Jaga.
Působíš na mě, jakoby jsi měla nějakej špatnej den a te´d si tady chceš vylít srdíčko. Neříkám, že to je nějak špatně taky to tak občas mám. Jenom ten, kdo chce být krásnější a úspěšnější proto něco musí udělat.
Vlasy splihlé a řídké - víš kolk ženských má podobnej problém? Chce to vhodnej střih a dobrou kosmetiku. chce to najít dobrou kadeřnici. Né každá kadeřnice ví, co je pro mne dobré, takže to chce opravdu hledat.
Beďáry na obličeji - chodit na kosmetiku, zajít si na kožní, aby ti poradila, co na to. Taky nemám bezchybnou pleť a né každej má to štěstí mít krásnej obličej bez poskvrnky. make-upy nedoporučuji, i když by zakryly nedosttaky a hlavně se věnovat péči o obličej. Časem to bude vidět, pokud to vydržíš.
malé oči - No a? Malé oči dělají brýle. Bez brýlí určitě máte větší a i kdyby ne, malé oči nejsou chyba na kráse.
nevýrazné řasy - Taky - no a? Já mám zase řídké nevýrazné obočí. Na výrazné řasy je tu řasenka.
kruhy pod očima - Máš dostatek spánku?
Brýle s pěti doptriema - No tak máš brýle. Dneska se vyrábí takové brýle, které naopak můžou podtrhnout krásu vhodným výběrem obrouček, takež na tohle se vymlouvat je divné.
Žkuté zuby - strava, bělící pasty, zubař. Nic víc. Geny jsou v tom bohužel taky.
žádná prsa a vychrtlá postava - Dneska by holky pomalu zabíjely za hubenou postavu. Můžeš si nosit, co se ti zlíbí a bude to na tobě vypadat o moc lépe, než na někom silnějším. Využij toho v oblékání. Pokud jseš ze svojí hubené postavy opravdu nešťastná, zkus posilovnu, nebo cvičení na doma. Díky cvičení můžeš nabrat na objemu. A malá prsa k hubené postavě prostě patří. Já mám prsa velká a jsou s tím jen starosti tak buď ráda, že si můžeš vyrazit bez podprsenky.
ráčkování - mě udivuje, že s tím rodiče nic neudělali. Jako malá jsem byla věčně u logopeda, ale já měla problém v tom, že jsem do šesti nemluvila vůbec :D A nechápu, proč se stydíš jít k logopedovi v devatenácti letech? Naopak máš problém tak je potřeba ho vyřešit, protože ti to může komplikovat v životě a kvůli tomu, že se stydíš, si ho přece nepokazíš. A nejseš sama, kdo má problém s vadou řeči. Mám známýho a ten nejenom, že koktá šíleným způsobem, ale ještě do toho ráčkuje, takže kolikrát pochopit jeho myšlenky mi stojí úsilí. Když mu ířkám, ať s tím zajde k logopedovi, tak je prostě línej.
Otázka je, zda-li ještě studuješ a nebo už seš zaměstnanec? Málokdo je krásnej od přírody a něco se pro to prostě musí udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.