Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Jaký je rozdíl mezi magnesii lactici 0,5 GLO kterou užívám 2 tablety deně. A magne B6? Děkuji.
Ty samé tablety, co užíváte Vy, jím už několik let. Dříve se to tady tak asi nejmenovalo, ale je to prostě hořčík - magnesium. Nejlepší je bez přidaných vitamínů a dalších složek. Nevím, proč je užíváte Vy, ale já trpím nesnesitelnými křečemi v nohách a chytají mě pochopitelně v noci. Neustále mám skleničku s tabletami a vodu na dosah ruky, a jakmile cítím přicházet křeč, což mne samozřejmě probudí, okamžitě spolknu tabletu a do minuty mám pokoj. Ve Francii mi doktor řekl, že nemá smysl brát v mém případě tablety předem, protože magnesium se velice rychle uvolňuje, ale zrovna tak rychle se z těla vyplavuje, takže brát si tabletu na noc preventivně, nemá smysl, protože půjdu na záchod a je to pryč. Jaký rozdíl je mezi Magnesií a Magne, to Vám určitě vysvětlí magistra v lékárně. Já bych jako laik řekla, že to bude stejné, jenom se to jinak jmenuje, protože to vyrábí jiná laboratoř. Ale možná, že to B6 bude něco znamenat. Jak říkám, zeptala bych se v lékárně, v čem je rozdíl. Také jsem v cizině užívala jednoduše hořčík, ale pod jiným názvem, než je tady.
Dobrý den.
Přípravek Magne B6 je vlastně hořčík obohacený o vitamín B6 (pyridoxin). Pyridoxin umožňuje rychlejší vstřebávání hořčíku a jeho delší setrvání v těle. Já užívám hořčík už řadu let, nejvíce mi zabývá rozpustný Magnosolv. V lékárně mi vždy poradí, ať si k hořčíku ještě přikoupím B komplex vitamín nebo alespoň Pyridoxin (B6).
Asi fakt záleží na tom, proč hořčík užíváme. Já třeba nemám dobré zkušeosti s těmi "přidanými hodnotami". Většinou mi to pak nezabralo. Účinek hořčíku byl oslabený. Zkusila jsem to také, věřte mi, člověk hledá pro sebe to nejlepší, ale já se vrátila k tomu obyčejnému a "čistému" hořčíku. Ale díky, kouknu se, co to znamená pyridoxin, a jak by to mohlo mému tělu prospět. Jo, a mimo jiné, po letech jsem se někde dočetla, že hořčík prodlužuje mladistvý vzhled . Je to pravda. Pořád jsem se divila, že nějak nestárnu,
, a když jsem se to dozvěděla, tak hořčík doporučuji svým kámoškám. Jenomže nemají naneštěstí žádné křeče v nohách, takže hořčík nepolykají, zapomínají. Smůla, no. Taky budete asi vypadat docela mladě, že? Ale pokud mohu poradit, prý ten rozpustný není dobrý, neboť během rozpouštění třetina účinku vyprchá těma bublinkama. Nemohu to samozřejmě tvrdit, jak jsem nakoupila, tak prodávám, a ráda se podělím o zkušenosti.
Dobrý den, Suzymon.
Rozpustný hořčík - Magnosolv byl vlastně jediný, který na mé potíže zabíral. Měla jsem velké problémy - nejen strašné křeče v lýtkách, ale závratě, třes a tuhnutí končetin, hroznou únavu - latentní tetanii (důsledek prodělané boreliózy). Na neurologii mi tedy doporučuli Magnosolv + B6. Dva roky jsme chodila dvakrát týdně na injekci magnézia. Bylo to nepříjemné období. Teď už jsem OK, jen ten rozpustný hořčík stále užívám jednou denně, sem tam na doplnění nějakát injekce. Ale zkusím tedy ten obyčejný čistý. Uvidím, jaké bude mít účinky.
A s tím nestárnutím? Máte pravdu, jsem pořád stále těsně po maturitě . Už řadu let. Jinak hořčík také doporučuji svým kamarádkám i celé rodině.
Děkuji za vaše postřehy a zkušenosti. Přeji krásný den.
Hezký podvečer Ron, pardon, já myslela, že jste "kluk". Za prvé Vám děkuji za pochvalu , že mi děkujete za mé postřehy... To mne potěšilo hodně. A představte si, že jsem právě dnes viděla v televizi reklamu na ten hořčík Magne B6. Takže mi to je jasné! Je to chyták pro důvěřivé lidi. Určitě to bude o dost dražší, než ten obyč hořčík a nebude to ještě ke všemu dobře fungovat. Musí přece zaplatit ta laboratoř tu reklamu a potažmo zákazník. Takže já jim na špeka neskočím. To,co se Vám stalo, Vám tedy nezávidím a ani si to nedovedu představit. Já trpím na křeče už asi třicet let, asi to je rodové a než jsem se dozvěděla o zázračném hořčíku, tak jsem kolikrát v noci toužila zemřít. Tak strašná bolest to byla. Já měla pocit, že mi někdo vrtá nebozezem v holenní kosti. neměla jsem je v lýtkách. Dokonce jsem si i myslela, že mám nějaký "kostižer". Vím, je to blbost, ale tenkrát jsem z toho byla zoufalá. Pak jsem byla informována a od té doby mám pokoj. Fakt to zkuste. Ten obyčejný, sto tablet ve skleničce asi za stovku. Ten rozpustný Vám určitě neublíží, ale ani nepomůže, než Vás ta potvora křeč chytně, tak ho máte dávno vyčůraný. Chce to opravdu mít u postele vodu a skleničku s hořčíkem. Já už jsem tak vycvičená, že mne probudí první náznaky. Někdy jsem rozespalá a hlavně i líná pohnout tělem, abych si vzala tabletu. Ale pak toho lituji, neboť se křeč "rozjede", potvora. Ale jakmile si vezmu tabletku, stačí jedna, po několika vteřinách přímo cítím, jak se bolest rozpadá a mizí...
Je to zázračný a jednoduchý lék. Zajímavé je, že mne nikdy nechytne křeč ve dne. Jenom v noci. Tak se mějte hezky a zkuste ten obyčejný. No, a ten rozpustný, tak ten berte pro tu krásu a mládí... S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.