Nejste přihlášen/a.
Jsem na UP,chodím na VPP,sehnal jsem si brigádu u jedné firmy přes internet,ta nemá sídlo tam,kde bydlím,/o kousek dál/tudíž tam z pochopitelných důvodů po třebuji zajet a informovat se co a jak,případně vyřídit papírově pokud bych to vzal.Chci se zeptat ,jestli úřednice na UP má nějaké právo mi v tom bránit,nebo zabranovat,když u té firmy jsou tam jen dopoledne,podle úřednice mám jít dopoledne pucovat silnice a toto si zařídit a zařizovat prý odpoledne.Připadá mi to už jako šikana. To já nemám právo či nárok si toto zařídit?Když 1x,nebo 2x tam ty chodníky nepříjdu pucovat, tak mi za ty 2dny odeberou to placení ZP?Co mám podle Vás dělat či jak se bránit.Smím nebo nesmím si tohle zařídit či zařizovat,,děkuji moc za případné odpovědi či názory,p.Makulík
Když 1x nebo 2x nepřijdete pucovat ty silnice (tedy se nedostavíte na VVP) neodeberou Vám to placení ZP za ty dva dny. To Vás z ÚP rovnou vyřadí z evidence, a pak do ní smíte vrátit až po uplynutí 6. měsíců. Pokud nebudete mít práci, pak si ZP budete muset hradit ze své kapsy a tj. 1080,- Kč/měs. Takže na to pozor! Uznávají se jen závažné důvody a tím není vyřizování si osobních věcí. Pokud Vám úřednice řekla, že to možné není a že si toto musíte zařídit až po odpracování hodin VPP, pak s tím neuděláte nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.