Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vecerka obchod - vyplatí se?

Od: rapid® odpovědí: 8 změna:
Dobry den chtel by jsem si odevrit obchod,malou samosku, vyplati se mi to? V obci je jen jeden predrazenej obchod, a papirnictvi kde maj vic zavreno nez otevreno :)
Co k otevreni potrebuji a kolik financi do zacatku? Je potreba zivnostensky list? Jak toto funguje?
Kolik mi to bude zhruba vynaset mesicne?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

No, obchody jsou většinou otevřené pro lidi, kteří tam chodí, nakupují a tím tomu obchodu vydělávají peníze. Pokud do obchodu nepřijde zákazník a nepřinese díky svému nákupu peníze, někdo tento obchod musí dotovat. Někdo musí platit zaměstnance, energie, nájem. Většinou majtel, tedy Vy. Sice nebudete platit zaměstnance, ale asi budete chtít, aby Vám obchod vydělal alespoň na jídlo. Když postavíte krámek na svém pozemku, ušetříte za nájem. Ale stejně musíte platit elektriku na světla, kasu a lednice...

Než obchod vůbec otevřete, bude pravděpodobně potřeba ho postavit či zrekonstruovat nějaké stávající prostory. A to tak, aby vyhovovaly předpisům. Všem. Požárním, elektrikářským, hygienickým, atd, atd...

A když dáte prostory trošku do kupy, včetně vybavení (kasa, regály, lednice, pulty...), nakoupíte zboží. KDE - musíte sehnat dodavatele, spolehlivé s nízkými cenami, CO - musíte reálně odhadnout, o co bude v dané lokalitě zájem, co bude prodejné. A hlavně musíte odhadnout, ZA KOLIK to bude prodejné, když dáte vysoké ceny, budete "predrazenej obchod" a neprodáte, kdyz dáte nízké ceny, nevyděláte.

No a pak přijde berňák a Vy zjistíte, že jste těžce v mínusu...

"repty" to řekl sice dost upřímně, ale vzhledem k dotazu jste patrně naprostý laik v obchodování. Jinak byste nemohl položit otázku "kolik mi to bude zhruba vynášet měsíčně". Bez hlubší analýzy místní kupní síly, bez informací o místních dodavatelích zboží, bez konkrétních podrobných informací by Vám to neřekl ani PánBůh. A pokud dodáte veškeré informace, bude to jen statistický odhad, trh je nevyzpytatelný. Rozhodně však počítejte s tím, že zpočátku budete krutě prodělávat a v tom lepším případě se Vám vložené investice alespoň vrátí. O nějakém výdělku, abyste byl opravdu v plusu, přemýšlejte v rámci mnoha měsíců, možná i let...

Ještě na závěr: samozřejmě budete muset mít oprávnění k živnosti, prvděpodobně i například zdravotní průkaz, pokud budete prodávat některé nebalené potraviny.

A úplně závěrem jen jedna moje osobní myšlenka: pokud by tam jakýkoli obchůdek byl alespoň trošku rentabilní, dávno už by si ho tam otevřel nějaký vietnamec, měl by otevřeno od nevidím do neslyším, a vydělal by alespoň sám na sebe...

olaf71*

osobně si myslím, že vietnamec provozuje obchody s potravinami kvůli jiné obchodní činnosti

hodnocení

0x

Finanční negramotnost či rozsáhlá neuvědomělost jsou faktory, jejichž absence je k podobným činnostem nutná.

dieselpower*

nevim proč se do mě navážíte, práve proto se ptám jestli se to vše vyplati či nikoliv, mam s rodiným přislušnikem směny v práci naproti, proto by sme si to chtěly odeviřt já odpoledne on ráno, volný prostor k pronajmutí je 100 metru od domova, tak nač negramotnost jen nápad si trochu přilepšít, ale jelikož v tomdle nemam praxi tak se ptám jak by to bylo tak vam děkuju za fakt supr a slušnout odpoved jen co je pravda!

doplněno 04.08.12 01:52:

aby sme si rozuměly, chtěl jsem zadat podobnou otázku ale všimnul jsem si teto, tak mi to přišlo zbytečně proto sem to bral na sebe aniž bych si uvedomil že to zni jakoby jsme se vydával za TAZATELE to opravdu ne :)

ladaadal*
hodnocení

0x

Dle dotazu jde o vesnici. Větnamce tam nepotkáš, protože tam na to nikdy nebudou kšefty. A tazatele bych od tohoto kroku odrazoval, s tvejma zkušenostma proděláš. Ono to není jen o tom, prodávat lidem zboží, je kolem toho lítání, které si neumíš ani představit.

hodnocení

Dobre lidi jen sem se ptal a chtel jsem znat vas nazor, takze rikate lepsi si udelat o 2 prescasy vic a mit to hez litani :) a diky za odpovedi :) a jssne ze to rekl uprime,to mu neberu ale proste me vytocilo kdyz chci po nekom aby mi to vysvetlil atd tak se do me vobouva misto aby mi to napsal takle podrobne...
olaf71*

jestli Ti v práci přesčasy proplácí, tak rozhodně

hodnocení

jj davají mi plnou výši, jedné smeny ;) da se říct že když jdu 3x z noční hned na rani a 2x z rání na odpolední to je celkem 5 smen navíc do měsíce (zaskakuji za kolegu) tak i vejplata stoupá o 3 400 kč ;) vetšinou delám jen dva do měsíce pač se chci taky vyspat takže když bych si dělal těch 5 tak mi to snad vyjde víc než ten obchod ;) děkuji za rydy :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]