Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tříselná kýla, bolesti břicha - zkušenosti?

Od: martinaa* odpovědí: 12 změna:

Pěkný večer, dlouho jsem zažívací problémy a bolesti břicha neřešila, ale minulé dny už jsou celkem hodně nepříjemné.

Stravuji se o začátku září v práci, svačina, oběd, svačina. Snídám doma. Pravidelně po obědě mi poslední měsíc začaly křeče a přidaly se průjmy, které přetrvávaly do víkendu. Už jsem nevěděla, co jíst, aby se ne... Dnes v noci jsem vstávala s akutní a silnou bolestí v místě žaludku, pomohl Iberogast a mátový čaj.

Poslední týden mě vždy navečer začne bolet pravá dolní strana břicha, jakoby až v tříslech, někdy píchne více u kyčle, někdy u pupíku, někdy na levé straně - většinou spíše nepříjemný, lehce bolestivý tlak. Dnes jsem v třísle objevila malou bolestivou bouličku, která v druhém třísle není.

Mohou být výše uvedené potíže od kýly? Může se bolest takto stěhovat?

Je možné, že mám tyto potíže právě z pravidelné stravy (nikdo jiný v práci s tím nemá potíže)? Jen dodám, že je to strava pro děti, takže je jemnější a dělaná (zřejmě) jinak, než strava pro dospělé.

Děkuji za tipy a postřehy.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý večer Martino. Nemusí se jednat o kýlu. V tříslech (asi v polovině mezi rozkrokem a pasem) se nachází uzliny. Ty se mohou zvětšit, když tělo bojuje s nějakou infekcí, námahou, mohou takto reagovat na chronické gyn.záněty nebo i vagin.mykosy. Chtělo by to poradit se s lékařem, pokud se to nezlepší. Ale já si myslím, že ta boulička je zvětšená uzlina.

doplněno 16.11.12 13:00:

Ano, je to bolestivé při omaku a jen na té straně, kde se bulka nachází.

martinaa*

Děkuji, chronické záněty jsem mívala (snad už to bude dobré, poslední dobou je to lepší), a námahu mám určitě, jak psychickou, tak fyzickou. V práci jsem třetí týden sama, ještě mě týden čeká (kolegyně s oním žlučníkem dostala fakt měsíc neschopenku), takže nervy, protože sama navcičuji na besídku a vše okolo, k tomu zlomený prst na noze:D Prostě super:D

A ta zvětšená uzlina by měla bolet? Na druhé straně hrbolky nejsou, ani nic nebolí.

doplněno 16.11.12 15:38:

Aaha, děkuji... a zvětšená uzlina by neměla být nijak nebezpečná...tedy doufám.

cobrak*
hodnocení

3x

Ahoj! Napadlo mě všechno, co se tu vyskytlo výše, ale ještě k tomu taková jedna věc. Byla by to sice malá pravděpodobnost, ale napíšu ji. Nemůžeš mít zánět inguinálního kanálu? Nebo prostě nějaký zánet něčeho v téhle oblasti. Jak říkám, s tím kanálem to je malá šance, ale třeba se nepletu. No a samozřejmě je možné, že pokud je tam zánět, byť nemusí být nutně právě v kanálku, tak zduří tříselné uzliny. V tomhle případě teda jen jedna, pokud chápu dobře. Ty jsou bolestivé a značí, že někde v oblastí třísel a spodní oblasti břišní dutiny probíhá zánět. Možná se pletu v jednom, možná ve všem, ale každopádně se nevyhneš doktorům. Zajdi si k obvodnímu a ten ať Ti napíše žádanku na gyndu, popř.chirugii ohledně kýly. No a držím palce!

doplněno 16.11.12 16:31:

Řekl bych, že ano. Že by to mohlo při jeho zánětu bolet jen na jedné straně. Ale doktor Ti to řekne přesně ;)

doplněno 16.11.12 18:30:

Není za co ;)

martinaa*

Děkuji za odpověď, ono je prakticky možné všechno. Nicméně dnes už je to o hodně lepší, v třísle už je jen tlak. Každopádně, jak jsem psala, to vždycky začne pálit a tlačit více večer, tak uvidíme. K ženskému si skočím asi tak jako tak, pro jistotu.

A když je zánět toho kanálku, chápu správně, že bolí jen ta jedna polovina třísel?

martinaa*
hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Martino, vzhledem k tomu, že jsi aktivně sportovala, je to možná tříselná kýly z námahy. Stačí potom nešikovný pohyb, nebo náhlý pohyb a kýla se trochu skřípne. Raději se nechte poslat na rentgen, ale někdy je to kumšt tak malou začínající třís. kýlu vidět, jděte i na sono břicha. - pt

martinaa*
hodnocení

Děkuji, napadlo mě, jestli to nebude ze zvedání dětí:( Máma říkala, že i ty zažívací problémy mohou být z kýly...

doplněno 15.11.12 20:19:

Aaha, tak mě nic nepálí, spíš to tlačí, trcohu bolí a když se na to máčkne, tak bych vyletěla z kůže.

Každopádně děkuji, je mi jasné, že takhle od pc se špatně věští a že bych měla jít k doktorovi. Bohužel se strašně stydím, pokud by šlo o výtěr kvůli tomu zažívání.*hi*

pt®

Martino, můj otec měl pupeční kýlu a syn obě tříselné, já mám jen malinkou tříselnou vlevé straně. Ale při skřípnutí, nebo námaze to v místě kýly úplně pálí, až štípe a je na zvracení až se i zvrací. - pt

doplněno 15.11.12 20:30: Martino, mně zaráží ta boulička, ale co kdyby to byl ještě slepák? Nebo zlobí tlusté střevo. Nebrala jste teď někdy antibiotika, ty nedělají na tlusté střevo dobře? Přesto jděte raději k doktorovi. - pt
pt®
Martino, možná má "kapkanadeje" a "magdon" kus pravdy. Vzpomínám si, že jste jednou zmiňovala gynekologické problémy, možná to má souvislost. Zkuste na tu gynekologii zajít. - pt
doplněno 16.11.12 12:06:

Pardon, ne "magdon", ale "cobrak".

martinaa*

Jojo, teď dalo ženské ústrojí na čas pokoj, už jsem taky uvažovala, zda to nejsou třeba vaječníky.

Už dva dny piju čaj na žaludek a střeva a mám změnu stravy, už mám jen občas těžké břicho, jinak vcelku v pohodě. Průjmy ustaly, takže to nejspíš bude to zažívání. Když to se to do týdne nevrátí k původnímu stavu, zaskočím za doktorem:)

doplněno 16.11.12 12:58:

ATB naposledy před půl rokem (minimálně). Na slepák to moc nevypadá, sice z něho mám fobii:D, ale včera jsem si dala horkou vanu a nic - slepák by přece vyváděl, nebo ne?*nevi* Takové to klasické stlačení a prudké uvolnění také nic, bolest se spíš stěhuje, dnes je zrovna na levé straně.

laybor*
hodnocení

0x

Potíže z pravidelné stravy?

Samozřejmě máte dlouhodobější problémy a tady je nejvyšší čas na návštěvu doktora.

martinaa*
hodnocení

Zní to hloupě, vím, ale problémy (nepočítám občasné zažívací potíže, jako má každý), začaly až po příchodu do práce, tudíž se změnou stravování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]