Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer, dlouho jsem zažívací problémy a bolesti břicha neřešila, ale minulé dny už jsou celkem hodně nepříjemné.
Stravuji se o začátku září v práci, svačina, oběd, svačina. Snídám doma. Pravidelně po obědě mi poslední měsíc začaly křeče a přidaly se průjmy, které přetrvávaly do víkendu. Už jsem nevěděla, co jíst, aby se ne... Dnes v noci jsem vstávala s akutní a silnou bolestí v místě žaludku, pomohl Iberogast a mátový čaj.
Poslední týden mě vždy navečer začne bolet pravá dolní strana břicha, jakoby až v tříslech, někdy píchne více u kyčle, někdy u pupíku, někdy na levé straně - většinou spíše nepříjemný, lehce bolestivý tlak. Dnes jsem v třísle objevila malou bolestivou bouličku, která v druhém třísle není.
Mohou být výše uvedené potíže od kýly? Může se bolest takto stěhovat?
Je možné, že mám tyto potíže právě z pravidelné stravy (nikdo jiný v práci s tím nemá potíže)? Jen dodám, že je to strava pro děti, takže je jemnější a dělaná (zřejmě) jinak, než strava pro dospělé.
Děkuji za tipy a postřehy.
Dobrý večer Martino. Nemusí se jednat o kýlu. V tříslech (asi v polovině mezi rozkrokem a pasem) se nachází uzliny. Ty se mohou zvětšit, když tělo bojuje s nějakou infekcí, námahou, mohou takto reagovat na chronické gyn.záněty nebo i vagin.mykosy. Chtělo by to poradit se s lékařem, pokud se to nezlepší. Ale já si myslím, že ta boulička je zvětšená uzlina.
doplněno 16.11.12 13:00:Ano, je to bolestivé při omaku a jen na té straně, kde se bulka nachází.
Děkuji, chronické záněty jsem mívala (snad už to bude dobré, poslední dobou je to lepší), a námahu mám určitě, jak psychickou, tak fyzickou. V práci jsem třetí týden sama, ještě mě týden čeká (kolegyně s oním žlučníkem dostala fakt měsíc neschopenku), takže nervy, protože sama navcičuji na besídku a vše okolo, k tomu zlomený prst na noze:D Prostě super:D
A ta zvětšená uzlina by měla bolet? Na druhé straně hrbolky nejsou, ani nic nebolí.
doplněno 16.11.12 15:38:Aaha, děkuji... a zvětšená uzlina by neměla být nijak nebezpečná...tedy doufám.
Ahoj! Napadlo mě všechno, co se tu vyskytlo výše, ale ještě k tomu taková jedna věc. Byla by to sice malá pravděpodobnost, ale napíšu ji. Nemůžeš mít zánět inguinálního kanálu? Nebo prostě nějaký zánet něčeho v téhle oblasti. Jak říkám, s tím kanálem to je malá šance, ale třeba se nepletu. No a samozřejmě je možné, že pokud je tam zánět, byť nemusí být nutně právě v kanálku, tak zduří tříselné uzliny. V tomhle případě teda jen jedna, pokud chápu dobře. Ty jsou bolestivé a značí, že někde v oblastí třísel a spodní oblasti břišní dutiny probíhá zánět. Možná se pletu v jednom, možná ve všem, ale každopádně se nevyhneš doktorům. Zajdi si k obvodnímu a ten ať Ti napíše žádanku na gyndu, popř.chirugii ohledně kýly. No a držím palce!
doplněno 16.11.12 16:31: Řekl bych, že ano. Že by to mohlo při jeho zánětu bolet jen na jedné straně. Ale doktor Ti to řekne přesně
Není za co
Děkuji za odpověď, ono je prakticky možné všechno. Nicméně dnes už je to o hodně lepší, v třísle už je jen tlak. Každopádně, jak jsem psala, to vždycky začne pálit a tlačit více večer, tak uvidíme. K ženskému si skočím asi tak jako tak, pro jistotu.
A když je zánět toho kanálku, chápu správně, že bolí jen ta jedna polovina třísel?
Martino, vzhledem k tomu, že jsi aktivně sportovala, je to možná tříselná kýly z námahy. Stačí potom nešikovný pohyb, nebo náhlý pohyb a kýla se trochu skřípne. Raději se nechte poslat na rentgen, ale někdy je to kumšt tak malou začínající třís. kýlu vidět, jděte i na sono břicha. - pt
Děkuji, napadlo mě, jestli to nebude ze zvedání dětí Máma říkala, že i ty zažívací problémy mohou být z kýly...
Aaha, tak mě nic nepálí, spíš to tlačí, trcohu bolí a když se na to máčkne, tak bych vyletěla z kůže.
Každopádně děkuji, je mi jasné, že takhle od pc se špatně věští a že bych měla jít k doktorovi. Bohužel se strašně stydím, pokud by šlo o výtěr kvůli tomu zažívání.
Martino, můj otec měl pupeční kýlu a syn obě tříselné, já mám jen malinkou tříselnou vlevé straně. Ale při skřípnutí, nebo námaze to v místě kýly úplně pálí, až štípe a je na zvracení až se i zvrací. - pt
doplněno 15.11.12 20:30: Martino, mně zaráží ta boulička, ale co kdyby to byl ještě slepák? Nebo zlobí tlusté střevo. Nebrala jste teď někdy antibiotika, ty nedělají na tlusté střevo dobře? Přesto jděte raději k doktorovi. - ptPardon, ne "magdon", ale "cobrak".
Jojo, teď dalo ženské ústrojí na čas pokoj, už jsem taky uvažovala, zda to nejsou třeba vaječníky.
Už dva dny piju čaj na žaludek a střeva a mám změnu stravy, už mám jen občas těžké břicho, jinak vcelku v pohodě. Průjmy ustaly, takže to nejspíš bude to zažívání. Když to se to do týdne nevrátí k původnímu stavu, zaskočím za doktorem
ATB naposledy před půl rokem (minimálně). Na slepák to moc nevypadá, sice z něho mám fobii:D, ale včera jsem si dala horkou vanu a nic - slepák by přece vyváděl, nebo ne? Takové to klasické stlačení a prudké uvolnění také nic, bolest se spíš stěhuje, dnes je zrovna na levé straně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.