Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžu jezdit na rotopedu se zlomenými žebry?(je to už 10 dní a největší bolesti ustoupily) a kdy můžu začít s běháním? děkuji Jitka
Pokud nejsou žebra vysloveně ´nadrcená´, můžete jezdit na rotopedu i běhat ihned, jakmile si troufnete - bez ´prášků´ proti bolesti! Nejde o stav, který se pohybem zhoršuje, jde o stav, kdy limitem pro pohyb je jeho bolestivost!
![]()
Dobrý den. Váš dotaz nemyslíte vážně, že ne? Pokud máte žebra skutečně zlomená, pak to chce klidový režim. Lékař Vás jistě poučil. Bolí to dlouho a bolest by Vám nedovolila jezdit na rotopedu, ani běhat...
Budete chvíli trpět i při obyčejné chůzi a i při sezení si člověk hledá dlouho polohu, aby sedět vydržel...
Děkuji za odpověď - největší bolesti mám už za sebou, spát už také konečně můžu v "normální poloze" a když jsem byla s úrazem u lékaře, na sport jsem neměla ani myšlenky, o klidovém režimu mi samozřejmě říkal. Nemyslím, že bych vyběhla zítra, ani by to nešlo, ale měla jsem na mysli, jestli třeba po měsíci už můžu začít s pomalým tréninkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.