Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplatí si zdravotní a sociální

Od: mishka18* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Moje tchýně je už dlouhou dobu bez fin.přijmů a od té doby si neplatí zdravotní a sociální.Což znamená že jí roste dluh u pojištovny(ZPŠ) že?Moje mamka měla taky tenkrát dluh u ZPš a přišel jí dopis až asi po dvou letech aby to ihned uhradila.Tchýni asi zatím nic nepřišlo,ale kdyby jo,tak by to rozhodně neměla z čeho zaplatit a to ani na splátky.Tudíž by zřejmě vyhrožovali exekutorem..ale co potom?Nemá nikde trv.bydliště a nic nevlastní,tak jak by se to řešilo?Ted je ke všemu v nemocnici měla nějaké křeče a dělali jí nějaké vyšetření a byla tam přes noc(nevím jak dlouho tam ještě bude)To jí to ta pojištovna uhradí to vyšetření?Když si neplatí to zdravotní a sociální?Nemám zdání jak to funguje.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

1x

Jojo, moc se s tím nepářou. Já taky neplatil, pak najednou přišel dopis zaměstnavateli a ten musel určité procento z mých peněz odevzdat. Vždycky si najdou způsob jak to z člověka dostat. Dluh ať co nejrychleji zaplatí jak už píší rádci nade mnou. A pak se rychle zamyslet, proč tato situace vznikla. Když nemá práci, proč nejde na pracák? Ten to za ní platit bude.

mishka18*
hodnocení

Nic s tím nedělá,protože jí je všechno jedno,hučeli jsme do ní a nic.Její přístup k životu není normální.

jesterka*
hodnocení

0x

Dobrý den, doporučuji, aby Vaše tchýně začala řešit tento problém okamžitě. Roste jí nejen dluh, ale i penále, které je obvykle vyšší než dluh. pokud si neplatí sociální pojištění, tak pokud si požádá např. o invalidní důchod, tak ho nedostane, dokud dluh nezaplatí.Já jsem také několik let nemohla platit zdravotní a sociální a když jsem začala tento problém řešit, musela nejprve má sestra zaplatit dluh na sociálním, abych dostala invalidní důchod, a pak jsem musela požádat o osobní bankrot.

Přesně tak, jak píše ještěrka. A také starobní důchod se počítá z toho, co člověk zaplatil na sociálním. *jasne*

ladaadal*
hodnocení

0x

Tak hlavně co nejdál od ní, než přijde exekutor a začne zabavovat i vaše věci.

endyfrog*
hodnocení

0x

At se kouká co nejdříve zapsat na pracáku a bude za ní placeno jak zdravotní tak socialní samozřejmně dluh bude narůstat a penále také od pracáku nic nedostane ale může dostat od socialky

Úřad práce za nikoho sociální neplatí. To není povinné. Pouze zdravotní, které povinné je.

buss
hodnocení

0x

Kde nic není ani exekutor nebere. SP není povinné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]