Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
známý si šel koupit Motorku na inzerát, po dohodě si stroj osobně prohlédne a nechá si to přes noc rozležet v hlavě. druhý den se mu ozve majitel, že to potřebuje prodat a tlačí na pilu- že známý musí ihned přijet stroj koupit. Známý pocítí, že je to jednání pod tlakem a že o takový kup nemá zájem (už jen z principu jednání a stavu motocyklu). Následně ho tentýž den kontaktuje prodejcův kamarád, že co si to kupec dovoluje z prodejce dělat debila, takhle odmítnout, že to není normální a že bude požadovat peníze a jestli známý nezaplatí, tak mu zlámou končetiny. Další informace bohužel nevím. Jak byste se v této situaci zachovali vy?
Dobrý den. Projevit zájem o koupi, ještě neznamená koupit. Je to nezávazné a rozmyslet si to, má každý právo. Žádné peníze nedlužím, tedy není žádný důvod, aby je po mně někdo požadoval. Upozornila bych na to, že všechny hovory mám nahrané a zastrašovat se nedám. Pokud se mnou má někdo nějaký problém, obrátím se na policii a budeme to řešit touto cestou. Tak nějak bych se zachovala já. Lidé se hodně spoléhají na to, že se lidé dají zastrašit a ze strachu podlehnou nátlaku. Člověk se nesmí nechat...
Prodejci bych na naléhání řekl, že jsem se rozmyslel negativně - dle domluvy o "rozležení...".
A nějakého ´kamaráda´- asi bych si poznamenal telefonní číslo takového ´exota´, ale nevěnoval bych mu valnou pozornost - kdo takhle ´blbě´ vyhrožuje obvykle nebezpečný není - nebo si to aspoň neumím představit...
doplněno 10.09.12 19:41:"Zaplé nahrávání" mít nemusí - operátoři jsou povinni hovory zaznamenávat a 6 měsíců archivovat (samozřejmě nepomůže ani finta skrytého čísla)...
ptal jsem se známého na sociální síti a prý bylo vše v pořádku (dokonce i ten nátlak byl lidský) - prostě prodejce potřeboval jen peníze a trochu to bylo znát, ale nic nad čim by člověk hloubě přemýšlel.. až ten telefonní rozhovor odpoledne známého překvapil. Jinak žádné nahrávání zaplé neměl. má jen SMSky s tím prodejcem, které nenesou známky toho "vydírání a zlámání kostí". říkal, že počká na další telefonát a pak to bude řešit s PČR. Mimochodem nevystaví se zbytečnému riziku, že by si na zámého někdo někde počkal když kontaktuje policii? Ten můj známý není žádné máslo, ale ani bitkař. -takovej normální 28 letej kluk. Omlouvám se za zpožděnou reakci, ale mám jen informace, co mi řekl, tak se ho pokaždé musím ptát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.