Nejste přihlášen/a.
Dobry den mam dotaz
Znama mi dluzi 5000kc mam to sni sepsane na papiru . kdyz ji volam nema cas a nebo se vzdy vymluvy co mam delat ty penize potrebuju nutne dekuju za odpoved
Dobrý den. Písemně jí vyzvěte, aby dlužnou částku uhradila do tehdy a tehdy. V případě, že Vám dlužnou částku neuhradí, budete nucena, bez dalšího prodlení, předat celou věc svému právnímu zástupci k dalšímu vymáhání, čímž jí zbytečně navýšíte její výdaje o právní úkony, které po ní budete též oprávněně požadovat. V případě, že by dlužnou částku neuhradila ani po výzvě právním zástupcem, bude tento oprávněn vymáhat Vaší pohledávku soudní cestou, což pro ní bude znamenat navýšení o náklady řízení. Pošlete s dodejnou a kopii si schovejte. Mohlo by to zabrat, aby Vám svůj dluh uhradila.
doplněno 10.09.12 20:10:Podat trestní oznámení můžete. Ale když jí napíšete výzvu k úhradě, kterou jsem Vám napsala výše, budete mít v rice další důkaz. To sepíšete sama a třeba se z obav před dalším navýšením dlužné částky, pokud byste to musela řešit přes advokáta, dočkáte toho, že Vám bude dluh zaplacen. Jde o to, že snad nebude stát o další problémy.
Dekuju za radu ale uvazovala jsem a koukala jse na internet a zjistila ze to je trestny cin . A sveho pravnika nemam napadlo me ale zavolat na policiji . nevim ale jesi toje dobry napad anebo snad vubec k necemu? .
PČR podobné hlouposti nezajímají, tak je s nimi neobtěžujte. Kdyby každý podával trestní oznámení na to, že mu někdo jiný dluží, tak by skončili v cvokárně. Napiště dlužníkovi doporučeně s dodejkou výzvu k úhradě dluhu nejpozději do ... s lehkou pohrůžkou, pokud dluh neuhradí, že přistoupíte k vymáhání dluhu soudní cestou. Pokud ani pak dlužník svůj závazek neuhradí, pak budete muset požádat příslušný okresní soud o vydání platebního rozkazu ... pak exekuce.
Dobrý večer,
povedená známá...Ale i to se stává.Doporučuji-není to zrovna čisté řešení,ale kolikrát bohužel to nejrychlejší-pohrozit i jinými instancemi než jsou soudy,věřte,že to zabírá mnohem rychleji a účinněji.jinak jak píše kapka,máte vše písemně a bude-li se tím zabývat soud a právník,Vaší známé se to jen prodraží.Takže vrácení dlužné částky je především v jejím zájmu.
coz o to nervy mam ale prestehovala se a nevim kde . takze jsme bez radna a ty penize opravdu nenajdu nikde na zemi ..
Já už našel 6,5tis. ale to byla náhoda.Tak se poptat u známých určitě nejste sama kdo ji zná ne kde pracuje a tam se zeptat kde bydlí nebo jestli má rodiče.Přece se ta ženská nepropadla do pekla
je ted na materske a tu zenskou znam jako ze jen tak ano zna ji jeden znamy ale ten taky nevi kde ted bydli, a byla to kauce na byt a predani se neusketecnilo ani vraceni kauce. protoze si to stehovany rozmyslela smlouvu jsem mnela podepstat minulej tyden a nic .
sjuzn chce to chladnou hlavu pokuste se vydýchat uklidnit a přemýšlejte kde by mohla být.Nevím očem jste mluvily zda neřekla třeba že chodí do nějaké restaurace,do určitých obchodů,fitko no cokoli co by pomohlo,určitě má nějaké zvyky kde chodí,nebo mluvila o nějaké osobě kterou znáte spolu a Vy jste tu osobu dlouho neviděla.Popř.se na to zeptejte toho známého na tyto věci.Věřím že na něco příjdete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.