Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce -úřad Plzeň

Od: lukasholy odpovědí: 4 změna:

Pěkný den, potřebuji poradit.Před chvílý jsem se z banky dozvěděl že mi byla nařízená exekuce.Při přihlašování na můj bankovní účet jsem byl náhle 40 800,-Kč v mínusu.Bankovních účtů mám více, druhý je zase 30 000,-Kč v mínusu.

Banka mi sdělila že na účet byla dána exekuce a to paní Wolfovou z Plzně.( Tel:377449457).

Máte někdo podoné zkušenosti popřípadě máte někdo zkušenosti přímo s tímto exekutorským úřadem?Poté mně zajímá jak je možné že mám účty tolik korun v mínusu.Jaká tedy bude exekuční částka, bude to částka přesně v takové výši v jaké mám účty v mínusu? Ještě ani nevím přesně za co tato částka je.

Máte také zkušenosti za co by to konkrétně mohlo být, za co konkrétně tento exekutorský úřad exekuce nařizuje?

Dále mně zajímá když mám účty v nedovoleným diposnibilním zůstatku tak tyto částky budou po mně vymáhány bankami prosím?

To byla první věc která mně zajímala a to je právě tato částka, další otázkou je zda máte někdo zkušenosti.Účty mám zablokované, momentálně mám TP u rodičů, práci bohužel momentálně nemám.Zajímá mně a popřípadě mi možná poradíte se zkušenostmi zda se s touto exekutorským úřadem dá domluvit, že bych hradil popřípadě třeba částku 5 000,-kč měsíčně ale nebyl by mi zabaven žádný majetek, že bychom exekuci ponechaly pouze u této měsíční splátky.

jde mi o rozumnou domluvu, další otázkou bude zda se to budou muset dozvědět rodiče popřípadě zda NE.

Někde jsem dokonce četl že se dá exekuce pozastavit s tím že člověk spláci pravidelně částku ale to si myslím že to je blbost.

Bohužel příjem mám bokový takže dokud si nenajdu práci, kterou momentálně hledám tak to budu muset hradit z tohoto příjmu.

I na tom teď bude záležet jak budu pokračovat, zda se budu moci odstěhovat, popřípadě zda exekuci po domluvě necháme u pravidelných splátek.

Děkuji za rady, je to zcela složité, je mi bohužel teprve 21. let a mám chuť opravdu si vzít ještě dnes lano, vypít půllitr vodky a ještě nějaké kořalky a ukončit to v lese na vybraném stromě.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mipro*
hodnocení

0x
A ten dluh udělal kdo?

itan71*
hodnocení

0x

Zavolej té paní Wolfové z Plzně.( Tel:377449457) a ta Ti řekne za co to je a určitě zasílala dopis na tvou adresu,jestli jsis to nevyzvedl nebo se přestěhoval tak se nediv.S tím stromem si třeeba pomůžeš ale někdo z rodiny to bude muset potom zaplatit za tebe.
boban*

Pokud by se dlužník rozhodl k zoufalému kroku ukončit život, jak zde píše s tím stromem, tak se exekuce ukončí pro smrt dlužníka. V žádněm případě nebude muset nikdo z jeho rodiny zaplatit jeho dluhy když nejsou jeho spoluručitelé. A navíc pokud nemá děti, tak by zde ani nebyli žádní dědici na které by se jeho dluhy převedly. Dluhy nemohou být vymáhány po jeho rodičích nebo ostatních příbuzných. Dluhy dědí jen děti dlužníků pouze v těch připadech kdy převezmou dědictví po zemřelém jako celek a navíc do maximální výše dědictví. Tak tady prosím laskavě nešiřte nepravdivé informace!

rudolf*

jéžišmarjá.. a vy jste studoval práva kde?

tak předně.. dědicem může být samozřejmě i rodič (a to hned ve druhé dědické skupině), ovšem stejně jako dítě a jakýkoli jiný dědic, může dědictví jako celek odmítnout, to je pravda.

ale původní dotaz asi nesměřoval k sebevraždě a dědění (možná by v dnešních dnech stačila vodka a počkat na formaldehyd, lano by mohlo být nadbytečné), ale k exekuci. veškeré zmatené dotazy především směřujte na exekutorský úřad dr.wolfové, oni vám řeknou za co dluh je, kolik to dělá (řeknou si určitě hned víc i za svoje náklady, tak je na vás jestli si seženete advokáta), a taky se s vámi můžou bavit o příp. splácení bez dalšího přímého výkonu (typicky mobiliární exekuce u vašich rodičů).. tady takové informace jistě mít nikdo nebude.

neodkládejte to, pokud je zapalcení exekuce ve vašich silách, a učiníte to do 15 dnů, má exekutor právo pouze na 1/2 nákladů.

obecně vzato, je úřad dr.wolfové jeden z těch větších, tzn. mají spousta práce a málo pochopení pro povinné (dlužníky)

zvláštní ovšem je, že nevíte za co by to mohlo být.. 1) buď se stala někde chyba (netipuji) nebo 2) na takové věci kašlete (např. vás x-krát chytl revizor a vy jste nikdy pokutu nezaplatil) nebo 3) takových dluhů máte spousta a nevíte, o který jde momentálně

ad2) váš problém

ad 3) kromě zavolání na ex. úřad v plzni si zajděte si na okresní soud ve vašem bydlišti a na oddělení občanského práva (záleží jak je váš soud velký) se dotažte podle svého jména a r.č. na řízení proti vám (běžící, ukončené..) a nechte si příp. dát kopie rozhodnutí... sice vám to nepomůže zaplatit, ale budete mít aspon přehled (a až si najdete pravidelný příjem i základ pro příp. splácení nebo návrh na povolení oddlužení.

(a dobrá rada na konec: vybírejte si schránku a uložené zásilky. nemusí to až k exekuci dojít, a navíc budete mít přehled)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]