Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Výjimečně nemám moc času, abych to hledal zde na poradně nebo jinde na netu. Ptám se ohledně mé matky. Brali jí krev a udělala se ji obrovská modřina (ne hned, po pár dnech). Odhadem minimálně 20cm. Říká sice, že to už odchází, ale já nevím...
Co Vy na to?
Jsou 3 možnosti, jak k tomu maminka přišla, buď byla nešikovná sestra a žílu jí jednoduše propíchla anebo si maminka sama špatně při odběru držela škrtidlo a tím si pustila do napichované žíly krev. 3 možnost je ta, že s věkem má křehčí žilní stěnu a žilka prostě praskla samovolně... každopádně, jak již psali "kolegové" výše, nic to není a tak to tří týdnů se to zhojí...
Může se to stát, časem modřina zmizí, ale pro všechny případy doporučuji informovat o tom lékařské pracoviště, kde maminku nabírali.
(Krkovičko, a jak jinak se to mají studentky naučit, než na pacientech? Navíc tohle se může stát i zkušené sestře, zvláště u starších pacientů s křehkými cévami...)
Děkuji Vám všem za odpovědi, až teď jsem se dostal k počáku, abych odpověděl. No je pravdou, že ona byla na mnoha vyšetřeních a krev jí brali snad 5x, ať nekecám, z různých míst. Mám pocit, že jí ta modřina trochu žloutne. Až se vrátí z oslavy, mrknu se detailněji
Díky všem za odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.