Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Braní krve a obrovská modřina

Od: tomasgulas odpovědí: 11 změna:

Zdravím.

Výjimečně nemám moc času, abych to hledal zde na poradně nebo jinde na netu. Ptám se ohledně mé matky. Brali jí krev a udělala se ji obrovská modřina (ne hned, po pár dnech). Odhadem minimálně 20cm. Říká sice, že to už odchází, ale já nevím...

Co Vy na to?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Zejména u starších lidí se to stává - céva může prasknout či vpich se pomaleji zacelí. Pokud modřina mění barvu z černé na žlutou a zmenšuje se, nedělal bych si starosti...

figurek*
hodnocení

1x

taky jsem to zažil. Dával jsem krev a napíchli mi žílu tak, že jsem v ní měl díry dvě. Jednu ven a druhou dovnitř. Dírkou dovnitř může krev prosakovat, až udělá modřinu.

Já myslím, že není důvod k panice. Modřina zmizí, ale bude to trvat týden, možná i dva.

ladaadal*
hodnocení

1x

Jak píše figurek, nic to nebude, mě se jednou udělala modřina přes celé předloktí. Prostě to časem zmizí.

nokofein*
hodnocení

1x

Jsou 3 možnosti, jak k tomu maminka přišla, buď byla nešikovná sestra a žílu jí jednoduše propíchla anebo si maminka sama špatně při odběru držela škrtidlo a tím si pustila do napichované žíly krev. 3 možnost je ta, že s věkem má křehčí žilní stěnu a žilka prostě praskla samovolně... každopádně, jak již psali "kolegové":) výše, nic to není a tak to tří týdnů se to zhojí...*srdce*

jabraka*
hodnocení

1x

Modřinu namažte mastí Heparoid-koupit v lékárně.Velmi rychle zmizí.Pomáhá také chlazení-.

JABRAKA

krkovicka*
hodnocení

0x
Že se na ní cvičila nějaká žákyňka?Ano,zvlášť u starých lidí se modřiny obvykle projevují častěji.

claire*
hodnocení

0x

Může se to stát, časem modřina zmizí, ale pro všechny případy doporučuji informovat o tom lékařské pracoviště, kde maminku nabírali.

(Krkovičko, a jak jinak se to mají studentky naučit, než na pacientech? Navíc tohle se může stát i zkušené sestře, zvláště u starších pacientů s křehkými cévami...)

krkovicka*
Mám kamarádku zdráv.sestru a na ní se cvičí žákyňky.Rozhodně je lepší najít si pacienta může,který má až slachovite žíly než nebohou stařenku.Mě takhle mládě napichovala kanylu a po třetím pokusu jsem myslela že jí švihnu.Stejně ta kapačka stipala a musela to po ní jít opravovat zkušenější s pocitem viny.
doplněno 10.09.12 13:51: ...Muže... A claire máte pravdu s těmi křehkými žilami.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Nic to nebude, já mívám velkou modřinu při odběru často. Jediné, co trochu pomůže je stlačit ránu v místě vpichu ihned po odběru. Pak se modřina neudělá nebo je malá. Na to už je ale pozdě, je to rada pro příští odběr. Za týden - dva modřina ustoupí.

tomasgulas
hodnocení

Děkuji Vám všem za odpovědi, až teď jsem se dostal k počáku, abych odpověděl. No je pravdou, že ona byla na mnoha vyšetřeních a krev jí brali snad 5x, ať nekecám, z různých míst. Mám pocit, že jí ta modřina trochu žloutne. Až se vrátí z oslavy, mrknu se detailněji *smich*

Díky všem za odpovědi *placni*

jabraka*

Modřina by se podceňovat neměla,může být i příčinou embolie.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]