Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na bankovní učet

Od: levai21* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den chci se se zeptat přítel má zablokování bankovný učet kvůli exekuci.A po mě chce aby si mohl výplatu posílat ke mně na učet a já se bojím abych z toho neměl nějaké problémy.Můžete mi někdo poradit jak to je?Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Exekutor nemůže zablokovat bankovní účet třetí osoby, která není v právním vztahu k pohledávce nebo exekuci. Posílání peněz na cizí účet za účelem vyhnutí se exekuci ale může být klasifikováno jako maření výkonu úředního rozhodnutí. Takže pokud by exekutor zjistil, že si peníze posílá přítel na Váš účet jenom proto, aby se vyhnul úhradě pohledávky a obrátil se s tím na soud, může to být pak soudem vyhodnoceno jako maření výkonu rozhodnutí o exekuci, kterému jste napomáhal.

doplněno 10.09.12 11:48:

Mike, je to Váš názor. Psala jsem - pokud exekutor zjistí...A pokud tazatel předem zná důvod a ví, že je to čistě účelové, tak z právního hlediska o tom nemá smysl debatovat. Tak asi tak.

doplněno 10.09.12 12:01:

Levai - dělá to takto spousta lidí, čistě za sebe doporučuji toto nedělat. Rozhodnutí je na Vás.

mike32*

S tím mařením soudního rozhodnutí nemáte pravdu ... pokud si chce někdo poslat peníze na můj účet ... a já to dovolím ... NENÍ MOJE POVINNOST ZJIŠTOVAT PROČ TAK CHCE KONAT a tudíž o nějakém napomáhání z právnického hlediska nemlže být vůbec řeč!

No, tak čistě teoreticky poškozování věřitele je trestným činem, a na ukrytý či na sebe převedený majetek z trestné činnosti se vztahuje trestní čin podílnictví či podílnictví z nedbalosti (u toho se úmysl neprokazuje).

iz*

Souhlasím s KapkouNaděje:

Obcházejí-li dlužníci a jejich známí či přátelé zákony, neznamená to, že byste měli dělat totéž. Dlužník je povinen splatit dluh, nesmí mařit práci exekutora a vyhýbat se exekuci.

Chcete-li mu v tom napomáhat, může se o tom exekutor dozvědět (např. zaměstnavatel je povinen s exekutorem komunikovat a zodpovědět jeho dotazy) a obrátit se na soud.

mike32*

Já netvrdím, že dlužník má obcházet zákon a mařit práci exekutora!

Jestli si někdo chce posílat na můj účet peníze ... at už z jakéhokoli důvodu ... je to jeho rozhodnutí a pokud já to dovolím, tak opět opakuji ... NENÍ MOJE POVINNOST ZJIŠTOVAT PROČ TAK CHCE KONAT! Zamyslete se trošku nad tím, než něco napíšete ... s tou insolvencí jste taky pohořela ...

Pokud někam přispívám a něco si tady dovolím tvrdit , nečíním tak, pokud bych o tom alespon trošku něco nevěděl a neměl nastudováno ...

sebod*
hodnocení

1x

Žádné problémy ze strany exekutora Vám nehrozí

mike32*
hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud přítel bude posílat peníze k Vám ... je to jeho věc a Vy se nemusíte ničeho bát ... exekuci, zablokování bankovního účtu lze provést jen u bankovního účtu povinného ( žalovaného ) ... Váš účet s tím nemá nic společného ... ( v praxi to podobným způsobem dělá mnoho lidí postižených exekucí ).

kkkk*
hodnocení

0x

Pochybuji, že se placení vyhne, exekutor může podat exekuční příkaz k zaměstnavateli a ten vyplatí jen neexekuovaný zbytek mzdy. Každý na exekutory nadává, ale zároveň dělá sviňárny, aby se vyhnul placení svých dluhů. Měli jste se zkusit domluvit dokud byl čas na nějakých rozumných splátkách. Ono těžko jde něco nesplatit a pak se divit, že to věřitel chce zpátky :-/

jezevec*

Dobry den, ono se to lehce povida dohodnout se s exekutorem na splatkach kdyz na to vetsinou nepristoupi (vice nez 90% exekutoru v CR) a chce po povinnem okamzite celou dluznou castku najednou vcetne odmen exekutora a soudnich nakladu + ruzne lichvarske uroky. A navic kdyz ma pan zablokovany ucet jak tedy ma vubec splacet?! Proto si myslim, ze si chce vyplatu od sveho zamestnavatele nechavat posilat na ucet ke sve pritelkyni a z toho by pak mohl hradit dluh po splatkach. Take nezapomente, ze musi z neceho zit a platit najem a ruzne dalsi poplatky. Jinak by z neho byl okamzite bezdomovec!

zabu
hodnocení

0x

Založte si ještě jeden účet, u jiné banky než máte, třeba u FIO nebo podobné, nechte si vydat platební kartu, a tu mu půjčte. Ať si na tento účet nechává posílat co potřebuje. Tím oddělíte jeho a vaše finance. Nesmí se to, dělá se to. Tečka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]