Nejste přihlášen/a.
Zdravím,ke 31 červenci jsem dostal výpověd od zaměstnavatele a k 6.8 jsem nastoupil do nového zaměstnání a zítra prac.poměr ukončím,tudíž jsem ho ukončil ve zkušební době.Budu mít stále nárok na podporu v nezaměstnanosti?
Dobrý den.
Viz:
Nárok na podporu má:
občan s bydlištěm na území ČR, který v posledních dvou letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání získal alespoň 12 měsíců důchodového pojištěníOd 1. 1. 2012 se mění i podmínky pro vstup do evidence uchazečů o zaměstnání na Úřadu práce ČR.
Pokud úřad práce zprostředkuje člověku vhodné zaměstnání, ale on jej ukončí bez vážného důvodu sám nebo dohodou se zaměstnavatelem, bude moci být evidován na úřadu práce až po uplynutí 6 měsíců ode dne vzniku tohoto zaměstnání.
Pokud máte odpracováno 12 měsíců za poslední tři roky, máte na podporu nárok.
Pokud jste v evidenci na ÚP /pokud někdy byla/ nevyčerpal celou dávku, tak budete jen dobírat ten zbytek.
Pokud jste již někdy na ÚP byl evidován a podporu dobral, musíte opět odpracovat 6 měsíců a máte znovu nárok na její vyplácení.
Jen pro upřesnění Vaší odpovědi: Nárok na podporu má tazatel tehdy, pokud má odpracováno 12 měsíců během posledních dvou, nikoliv tří let. Pokud splní tuto podmínku, nárok na podporu mu vznikne i v případě zrušení pracovního poměru ve zkušební době.
v evidenci jsem byl ale nepobíral jsem nic,jde mi o to aby neřekli"mohl jste v té práci zůstat,takhle nemáte narok na podporu když jste sám skončil"normálně by to řekli ale nevim jestli to platí i pro zkuš.období
"onasis", pokud dáte po sobě dvakrát výpověď během 6 měsíců, tak nárok na podporu nemáte, pokud ji dáváte poprvé, nárok bude. - pt
Soc. pracovnice správně opravila, ne tři, ale dva roky. Děkuji. - pt
Mám pocit, že každá vaše věta je nesmysl. Mohla byste uvést § zákona o zaměstnanosti, který potvrzuje vaše tvrzení, že pokud někdo během 6-ti měsíců podá dvakrát výpověď z pracovního poměru, tak nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti? Pomijím fakt, že rozvázání pracovní poměru ve zkušební době nemá nic společného s výpovědí danou ze strany zaměstnance.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.