Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Má někdo zkušenosti s omezováním osobní svobody obtěžováním atd..? Vyplatí se jít na policii? Již přes rok se mi toto děje a zpočátku nevinná hra mě začíná dovádět k šílenství. Jde o starší ženu cca 46 let mě je 32. Jak lze toto řešit když samozřejmě nepřipadá v úvahu fyz. zakročení? Děkuji
hezký večer.
Zajdi na PČR - s nějakým důkazem (dopis, mail, SMS, záznamy volání)... A raději dřív, než později - vyhneš se případným problémům (msta)...
doplněno 09.09.12 20:25:Stalking v tresním zákoníku zakotven samozřejmě je - otázkou je, jak se ´projevuje´ konkrétně v tvém případě... A co lze dokázat...
Jen pro info - v případě obtěžování mobilem - operátor je povinen 6 měsíců uchovávat záznamy hovorů a 3 měsíce SMS (aspoň se domnívám, že jen tři) - a samozřejmě je povinen je pro vyšetřování dát k dispozici...
Dobře děkuju bohužel teď jsem se konečně na internetu dopátral, že v ČR to není v trestním zákonu ukotveno a prakticky je to nepostihnutelné
děkuji mockrát
tak samozřejmě je dobrý tam zajít pokud to trvá rok,nevím co konkrétně dělá a jak by se mohla pomstít,nic si nenapsal,ale rok žít v nějakým obtěžování bych nevydržel,divím se,že si tam nešel už dávno...i když nemáš důkazy prostě je lepší tam jít a oznámit to,nečekat až se zase něco stane,nemáš co ztratit,nemusí to být posuzováno jako stalking,ale i jako přestupek (i když tohle je jasný stalking)...kdyžtak napiš jak se to vyvíjí,mě tyto případy zajímají,ať ti to dobře dopadne
A zkoušel jsi ji říct, že tě to obtěžuje, ať toho zanechá? Jinak jak píše Mowla, schraňování důkazů a PČR.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.