Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na dědický podíl

Od: karelpopper odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, moc prosím o možnost podání informace. Hradil jsem sám byt 0-2,ve kterém jsem bydlel s babičkou. Na KN jsem byl zapsán spolu s babičkou.Babička zemřela. Okamžitě se přihlásili o svůj podíl její děti,(3) a má matka.Nikdo z nich v našem bytě nebydlel.Při jednání u notářky jsem sdělil, že jsem byt hradil sám,bez pomoci babičky. K tomuto nemám ale žádnou dokumentaci.Notářku to nezajímalo a nevzala vpotaz tuto skutečnost,která se dá ověřit na platbách u ČS na mém účtu.S babičkou nebylo žádné prohlášení a pod. Na bytu se objevily exekuce všech dětí,vč.matky. Nyní když chci byt prodat,všechny tito příbuzní mně odmítají dát souhlas k prodeji abych tak mohl vyrovnat jak jejich podílovou část tak úhradu jejich dluhů na exekucích. Jsou zde prováděny naschvály. Jak mám tedy postupovat dál,nevím. V bytě se nezdržuji,bydlím jinde a jen hradím náklady pro Společenství vlastníků jednotek do Fondu oprav. Jinak na KN je dosud uvedeny exekuce všech příbuzných s vazbou jak na exekuční tak soudní.Děkuji za odpověď a radu.Někde jsem mj.slyšel, že lze podat žalobu na tyto příbuzné pro úmyslnou lokaci v jednání a tím že by zde byla možnost soudního rozhodnutí o vyvedení těchto osob z dědického podílu. Snad to zde uvádm dobře.Prostě s takovýmto podobným názorem. Děkuji za pochopení.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jéžkovy voči, do čeho vy jste se to narodil?! *ee* Poradit vám neumím, jen vás strašně lituji. Ale asi se budete muset rozhodnout, že za soudy a advokáty dáte možná víc, než když jim byt předhodíte, aby se nažrali. A několik let v čudu. *plac*

pacourek*
hodnocení

0x

První řadě přestat platit do fondu oprav,sočasné zaplacené naklady požadovatna zbylích dědicích(alespon ze3/4)a to i exekučně a uvidite souhlas dají

coop*
hodnocení

0x

Kdo co platil při koupi nemovitosti je vzhledem k vlastnictví nepodstatný údaj. Vlastníci a jejich podíly jsou evidovány na listu vlastnictví vedeném příslušným katastrálním úřadem. Jaký je váš podíl na nemovitosti?

karelpopper
10.09.12 22:38
hodnocení

50%

pravnik*
hodnocení

0x
Předně jste měl při dědickém řízení navrhnout (a trvat) aby byl připadl jen Vám s tím, že "vyplatíte" ostatní dědice. Podílové spoluvlastnictví lze zrušit a vypořádat - dohodou nebo soudem, jsou-li však podíly zatíženy exekucí, je třeba jednat s ecekutory. Třeba jim "vyplatit" jejich nároky a až budou exekuce vymazány, tak podat soudu návrh na zrušení a vypořádání spoluvlastnictví s tím, že už spoluvlastníkům nebudete platit nic, neb jste za ně zaplatil jejich dluhy exekutorům.
karelpopper
hodnocení

Děkuji všem za dosud zaslané odpovědi. Dost mi toho "řekli". Jinak k poslední odpověi musím sdělit tuto skutečnost. Celou záležitost k vyřízení dostala jedna nejmenovaná notářka,dle mého názoru s malou praxí, která si doslova a do písmene vnutila svou verzi řešení. Prodej bytu odkázala na "svého" odhadce, prodej přidělila!"automaticky" svým příznivcům jedné rovněž nejmenované realitní kanceláře... Tato notářka ani nechtěla vzít na vědomí mé sdělení, že jsem byt zakoupiil jenom já,tedy bez sebemenšího fin.vkladu mé babičky, se kterou jsme žili a bydleli pouze sami. Co jsem se právě doslechl, přesto,že nemám žádné písemné prohlášení či dohodu s babičkou o této platbě a tedy úhradě bytu,což jak jsem již zde jednou uvedl, bych mohl pouze dokladovat účty ze ČS, měl bych být fin.zvýhodněn oproti dědicům,těm šakalům, kteří ač ani nenavštěvovali svou matku,bydlí mimo náš okres a jedna z nich dokonce v JČ,a vůbec ani nebla ani jednou za matkou,tak i tato "dělá" největší problémy v řešení prodeje bytu. No prostě hrůza. Bohužel, i zde se plně potvrzuje rčení,že příbuzné tak i sousedy si sami nevybíráme... A když jsem mj. namítal pí.notářce, že byt prodám a dědice vyplatím,bylo to rezolutně jak z jejich strany tak ze strany pí.notářky zamítnuto. Kde se tedy dobrat práva, když samotný úředník mi toto právo upírá...Ale i tak děkuji za posl.radu. Teď jde jen zjistit, kdo byl tím prvým exekutorem z těch tří, co požadují náhrady.Kde zjistit toho prvého? Na KN? To je tedy ten poslední "problém". děkuji, K.Popper

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]