Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se hlásit na prac. úřad po maturitě?

Od: martenek* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, prosím poradte kdy se registrovat na pracovní úřad. Konal jsem 5.9.2012 opravnou zkoušku z maturity. Do kdy jsem žákem školy? Děkuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Od 1. září již nejsi studentem, i když děláš v září opravné zkoušky. Záleží, kdy nastupuješ do zaměstnání, pokud během září nemusel bys zdr. platit. Pokud např. již 1. října, budeš si muset zdr. poj. za září zaplatit.

Evidence na ÚP není povinností, ale zase se doba evidence na ÚP se započítává do odpracovaných let a každý týden před odchodem do důchodu je dobrý. - pt

coop*

Když půjde mládenec ve svých 85 letech do důchodu, tak už žádné státní důchody nebudou. Takovými nesmysly bych ho nazatěžoval.

pt®

"coop", pokud budeme myslet na starobní důchod, je pravda času dost. Ale jsou případy, kdy se jedná o přiznání ID, a tam může do započítaných let taky nějaký týden chybět, proto, není evidence na ÚP k zahození. Rozumíme si? - pt

askmenow*
hodnocení

0x

Nejpřesněji ti to sdělí ve škole, stačí si zítra ráno zavolat.

martenek*
hodnocení

To toho moc nevíte, na to, že je to poradna.

hodnocení

0x

Také zdravím. Na ÚP se hlásit nemusíte vůbec. Není to povinné. Pak byste si musel hradit zdravotní pojištění, které je povinné sám. A to od října. V září ho máte zaplacené, neboť jste dělal opravnou zkoušku a byl jste tudíž ještě žákem školy. Takže pokud Vám jde o zdravotní pojištění, abyste ho nehradil Vy sám, ale aby ho za Vás platil ÚP, pak počítejte s registrací na ÚP od října.

doplněno 09.09.12 13:45:

Není zač. Ať se Vám v zaměstnání daří!

martenek*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď. Šlo mi o to, jestli to neplatí už od září. Na úřad práce nepůjdu, Nastupuji do zaměstnání. Ještě jednou děkuji.

danii
hodnocení

0x

Co nejdřív to už jsi měl udělat v srpnu jelikož od 1.9 už nejsi student i když jsi dělal zkoušku v září. .. Ale budou po tobě chtít i vysvěčení ze 4, + maturitní tak tam zajdi až to budeš mít a oni to za tebe soc. + zdravotní budou platit měsíc od zadu tedy za srpen když pujdeš v zaří. :) taky jsem tam teď byla

ÚP (tedy stát) za nikoho sociální nehradí. Jen zdravotní, protože to je povinné. Sociální povinné není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]