Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Můžete mi prosím poradit, jak vypočítat výši mateřské dovolené od 29.10.2008 a pak následně v novém roce?
Můj hrubý příjem byl 12000kč a na nemocenske jsem byla od 15.4.2008, která činila kolem 7500kč měsíčně.
Má nemocenská vliv na výši mateřské dovolené?
Děkuji s přáním hezkého dne Jana
Z Vašeho dotazu nechápu přesně, jestli se Vám jedná o peněžitou pomoc v mateřství nebo o sociální dávku - rodičovský příspěvek. Pokud se jedná o peněžitou pomoc v mateřství, je k výpočtu nutné znát Vaše vyměřovací základy (příjem, ze kterého se odvádělo sociální pojištění) za rozhodné období ( pokud jste PPM začala pobírat 29.10.2008. pak se jedná o příjem za 10/07 - 9/08), a dále vyloučené doby v tomto období (počet dnů, za které jste pobírala nemocenskou). Nejlépe by Vám poradili na okresní správě soc.zabezpečení.
Pokud se jedná o rodičovský příspěvek, je to dávka státní sociální podpory - podívejte se na odkaz:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.