Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat podpis?

Od: nekdo007* odpovědí: 3 změna:

Ahoj.

Mám takový problém. Moje kamarádka má za měsíc narozeniny a já pro ní nemám žádný dárek. Je to vášnivá fanynka Bayernu München a tak mě napadlo, že bych jí sehnala podpis Manuela Neuera, je to její nejoblíbenější hráč. Projížděla jsem různé stránky, nakonec jsem to ale našla. Jen nevím, jak si o něj mám zažádat, německy totiž vůbec nemluvím a nejspíš potřebuju nějakou fotku, kterou teprve můžu poslat do Německa a přijde mi už podepsaná. Také nevím, jestli je to zdarma nebo ne, teda kromě toho poštovného. Moc by mi pomohlo, kdy mi někdo řekl, jak to chodí a jestli mám vůbec šanci dát jí ten podpis už k narozeninám. Předem moc děkuju, hodně to pro mě znamená :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

girl214*
hodnocení

2x

Ahoj,

především jde o to,kdy narozeniny má.Za týden?Za měsíc?Z vlastních zkušeností vím,že autogramy ze zahraničí dojdou hodně pozdě(až na pár výjimek).Jinak,obecně bys měla potřebovat tzv.'Mezinárodní odpovědku',kterou zakoupíš na každé větší poště.Je to lístek,který vložíš do obálky společně s dopisem a fotkou.Adresát si ji pak vezme a na poště mu ji vymění za zpýteční známku.Stojí okolo 70 Kč.

Dopis by měl být v němčině,pokud německy neumíš,může to být problém,ale i ten se dá vyřešit.Jednak pomocí Google překladače-ale na ten pozor,nedoporučuji překládat celé věty!,nebo ti třeba pomůže mamka,jiná kamarádka nebo prostě někdo,kdo umí německy?

Dovolovala bych si napsat,že je to zdarma,když tedy nepočítáš odpovědku,náklady na vyvolání fotky a cenu za známku(v tomto případě postačí do EU).Nikdy se mi nestalo,že by po mě chtěli peníze.

Doufám,že se ti autogram podaří získat a že kamarádku potěší.

Ahoj,Girl :)

doplněno 07.09.12 19:25:

*zpáteční známku.

doplněno 07.09.12 19:26:

Jejda,promiň,nezaregistrovala jsem,že je napsáno za měsíc :D

nekdo007*
hodnocení

Moc děkuju, hrozně jsi mi pomohla :)

girl214*
07.09.12 20:32

Není zač :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]