Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Neregistrovaný. Napíši Vám rady, které mám sama vyzkoušené.
Velké krvácení, bolest dásní, to je začínající paradentóza. Používejte Herbadent, a potírejte si dásně, párkrát denně. To je z lékárny.
Nyní koupit v Lidlu, Smetanu Pilos 10%, kupte si asi 3 krabičky. Jedna krabička stojí 14.90 Kč, 1/2 litr. Napijte se, nepolykejte, jen smetanu převalujte v ústech, chvilku to vydržte a polkněte. Takto si po douškách proplachujte ústa smetanou, převalujte a vydržte 2 až 3 minutky, než polknete. Postupně vypijete půl krabičky a uvidíte, co to udělá do druhého dne. Druhý den, můžete pokračovat v proplachování úst. Pak napište, jak jste dopadl, zda to pomohlo. Jen můj názor.
doplněno 08.09.12 01:43:Dodatek k Dentální hygieně. Dentální hygiena - odstranění zubního kamene, instruktáž zubní hygieny, vyčistí Vám všechny mezery v ústech, kolem zubů. ( u nás to dělá zubař, při běžné kontrole zubů) Byla jsem tam jednou, jen na zkoušku.
Pracovnice, která zákrok provádí, ( zákrok nedělá lékař, jen zdravotnický personál, který spadá pod zubaře) vám napíše rozměry mezizubních kartáčků, které si máte koupit v lékárně, na čištění zubních mezer doma. Ten základ kartáčků, stojí kolem 500,- Kč. Čištění zubů se dá vydržet, není to moc příjemné zvlášť, když vás bolí dásně. Když si vše platíte, tak je to dost peněz. Jen můj názor.
mezizubní kartáčky
doplněno 08.09.12 05:28:Mezizubní kartáčky:
Zajdi si k zubaři - pokud je to opravdu zánět dásní, hrozí ´vypadání´ zubů a chodit bezzubej by se ti asi nelíbilo...
Doplním svoji odpověď. Problém je v tom, že zub je obalen zubním kamenem POD dásní, uvnitř. Takže můžete používat jakýkoliv kartáček, jakoukoliv pastu-a sám si nepomůžete. Na zubní hygieně se dostanou POD dáseň a zub v krčku vyčistí. Teprve k čistému zubu dáseň-za použití hojivých mastí-znovu přiroste, zmizí i zápach z úst.
Všem děkuji za rady. Chtěl jsem si pořídit ten Corsodyl (ten více koncentrovaný ), ale nějak se mi to nedaří.
V lékarně říkala, že ten už se nedělá a místo něj se vyrábí Parodontax. Tak nevím jak to vážně je. Navíc ten parodontax mám dávno doma a už asi týden jej používám a moc mi nepomáhá.
Zkoušel jsem to ještě v lékarně v kauflandu, ale tam byl "Corsodyl - roztok". Ale nevím, jestli ten bude k něčemu a jestli to není právě pouze ten méně koncentrovaný.
Jestli nic nepomůže, tak jdu raději k doktorce. K doktorce se kvůli praxe v pondělí ale nedostanu, to až tak v úterý, nebo spíše ve středu.
Mám velký strach, jestli s tím půjde něco dělat a abych nepřišel o zuby. Občas mám navíc pocit, jakoby se někdy některý zub kýval. Především stolička vlevo dole, když na ní zatlačím jazykem, tak cítím jakoby takové přeskakování.
Tak zubařka mi předepsala nějaká antibiotika "Amoksiklav" a doporučila kloktání šalvějí. Jinak nic nečistila, tak mám obavy, jestli toto bude stačit, aby nedošlo k nějakému zanedbání. Navíc jsem si všiml odhalených zubních krčků, ale doktorka nic neříkala.
Procházím si příbalový a mám docela obavy z vedlejších účinků. Možná je to tím, že jsem nikdy nebral žádná antibiotika, ale tolik možných problémů (průjmy atd.) a vedlejších účinků mě až děsí..
Opět zdravím,
antibiotika jsem dobral asi před týdnem a pořád kloktám šalvějí a kapkami "Florsalmin". Problém je, že u dvou předních zubů dole mám pořád problémy. Hlavně při čištění to strašně bolí a krvácí. Navíc jsem si u nich všiml i více odhalených zubních krčků.
U těchto zubů mám ještě navíc i na kůži aft (nevím, jestli it o může mít vliv)
Co teď ještě dělat? Antibiotika nezabraly tak nevím, jestli něco vůbec pomůže a jestli s tím doktorka něco vůbec udělá. Jít znovu k zubaři nebo se to třeba časem spraví?
Na zubní krčky mi pomáhá pasta sensodyne. Byly doby, kdy jsem se nemohla napít sladkého pití, jak mě z toho bolely zuby. Jinak používej mezizubní kartáčky, krvácení mně přestalo asi po týdnu poctivého používání. Ze začátku jsem s tím moc neuměla, ale teď mi stačí dvě minuty a mám protažené všechny zuby.
Bohužel nevím, jestli ty problémy způsobují "pouze" odhalené zubní krčky, nebo se stále jedná o zánět, jelikož nejsem lékař, tak to nepoznám. Je to po okraji trošku červené, ale jestli je to zánět, nebo je to těmi krčky, to nevím.
Nevím jestli navštívit znovu lékaře, nebo ne. Na jednu stranu nechci zbytečně otravovat a zase mi bude vynadáno, že si nečistím pořádně zuby, ale na druhou stranu nechci něco zanedbat a mám o ty zuby obavy, jelikož jsou to přední zuby a nechci být bez nich.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.