Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj právní zástupce

Od: popilina odpovědí: 6 změna:

Dobrý den potřebuji poradidt, přšdem děkuji za rady.

Mám být obviněný z tr.činu.

Najmul jsem si právního zástupce.Domluvil shcůzku stavil se u něho a za 10 min práci-rady jsem platil hotově 500,-Kč.

Teď čekám na předvolání o sdělení obvinění, takže mně policisté musí předem informovat.

Advokátní zástupce se mnou má právě na tento výslech a na sdělení obvinění jít, chci se zeptat, kolik může stát příjezd advokáta, dvouhodinová účast na tomto sdělení obvinění a spolupráce s právním zástupcem?

Pokud se mnou má spolupracovat až do soudního jednání, včetně návštěvy u tohoto soduního jednání, koli kmohou stát jeho služby?

Platí se za služby advokáta ihned( například již při jmenovaném výslechu), nebo se platí až po dokončení celé záležitosti?

Děkuji pokuď máte zkušenosti a rady rád je uvítám.Moje osobní finance zrovna nejsou moc veliké a zároveň vím že si nemohu nechat konat práci právního zástupce a nezaplatit za ní.

Rovněž vím že za cca dva týdny mi dorazí větší částka v která bude a překročí 30.tisíc.

Za rady u právníka jsem platil ihned a tady mně zajímá jak a kdy budu hradit.Zároveň pokud mi má být sděleno obvinění tak si musím vyžádat plnou moc od právníka?

Děkuji Vám za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To záleží na tom, co si s právníkem dohodnete. Můžete platit vždy po skončení konzultace, nebo po vyřešení celého případu. Případně může Vašeho právníka hradit i žalující protistrana, pokud prohraje soud. Možností je více... opravdu záleží na tom, jak se dohodnete.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

na každém krajském úřadu sedí právník a ten je zdarma. Právníci tam musí držet službu a radit zadarmo. Jinak pokud nemáte příjem , můžete požádat o právníka zdarma. Jinak ceny jsou standartní. Když bude chtít může být levnější. Moje zkušenost. Já pořád říkám a pořád to sem píšu. Z 90 % jsou právníci neskuteční gauneři.

ron*
hodnocení

0x

Souhlasím. Vše záleží na dohodě. A cena celkem už se vůbec nedá odhadnout. Každá právní kancelář má jiný ceník služeb.

popilina
hodnocení

Zdravím děkuji za rady,abych se doplatil...:D

Určitě se dohodnu až po skončení celé záležitosti, popřípadě nějaká záloha.

Jedná se o případ kdy mám být obviněný za něco co jsem neudělal, k výpověďi jsem byl donucen.Právníka mám ale rady nepomohou.Potřebuji jeho účast na každé výpovědi včetně na tomto sdělení obvinění.

Děkuji za rady, a jak říkám doufám že se doplatím..

výtka
Upozornění od sys hejkal 07. 09. 2012 13:42:52
Škoda, že každý dotaz píšete pod jiným jménem...
Takto se ztrácí souvislosti, které mohou být důležité. Pro Vás důležité!

To je právě chyba... na všem se domluvte dopředu...

Co když zjistíte, že Vám nevyhovuje způsob platby, nebo taxa, kterou si právník účtuje?

Když to necháte až na konec, tak Vám nezbyde než na podmínky přistoupit. Když budete vědět dopředu do čeho jdete, tak si můžete třeba najít jiného advokáta (v případě, že Vám podmínky nebudou vyhovovat).

iz*

Souhlasím s Hejkalem, bývá dobré navazovat na předchozí dotaz, aby byly pohromadě všechny relevantní informace. Dočkáte se tak adekvátní odpovědi.

K advokátovi: Měl byste si najít advokáta, kterému budete důvěřovat, a tomu pak vystavit plnou moc (Vy vystavujete plnou moc advokátovi, nikoliv naopak). O zastupování by s Vámi měl advokát sepsat smlouvu, v níž si dohodnete jak výši, tak způsob úhrady za zastoupení.

V podstatě jsou možné dvě varianty: - platby za jednotlivé úkony - platba paušálem

Záleží na tom, jak se s advokátem dohodnete. Většinou bývá nutné na služby složit zálohu předem, po skončení řízení advokát vyúčtuje skutečné náklady a odměnu za své služby.

___ Uchovejte si veškerá potvrzení o platbách, až se záležitost vyjasní, budete moci požadovat náhradu výdajů za právní zastoupení v této záležitosti po skutečném pachateli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]