Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věřitel dal TO,

Od: broskvicka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, v červnu mi refinancovali nebankovní úvěr, protože jsem byl po splatnosti a OZ mi vyhrožoval, že přijedou a vezmou mi věci doma. Ještě jsem ten refinanc musel doplatit cca 1300Kč. Po té mi přišli další dva exekuční příkazy z jiné banky. V srpnu jsem si požádal o insolvenci. Věřitel z nebankovní společnosti na mě dal TO, že jsem to nechtěl nikdy splatit atd. Do práce přišel nějaký papír od policie, kde se ptají zaměstnavatele na mě, snad i na číslo bot. Máte s tím někdo zkušenost?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Co konkrétně se Vám na tom nezdá? PČR i soud si od zaměstnavatele může vyžádat potřebné info. A zaměstnavatel je povinen spolupracovat. Snaží se zjistit a prošetřit, zda Váš postup nebyl čistě účelový zřejmě, abyste se vyhnuli placení. Dokud soud neschválil Vaší insolvenci, pak tomuto zabránit nemůžete nijak.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Je to standartní jednání. Prosím okamžitě si vemte právníka nebo přijdete i o ty boty. Je to případ mých známých. Dnes už nemají ani byt ani chatu.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Je to naprosto běžný postup. Insolvenční řízení Vám ještě nebylo schváleno, Vaše závazky i exekuční příkazy jsou tedy splatné.

Policie pouze požádala zaměstnavatele o součinnost. Zaměstnavatel je povinen v zákonné lhůtě a požadované míře na součinnost odpovědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]