Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakovana vypoved a prijeti do zamestnani

Od: ricardus* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

chtel bych se zeptat ohledne postupu zamestnavatele.

Jsem zamestnan na dobu urcitou a kazdym rokem po skonceni teto doby (cca listopad) jdu na pracovni urad a pote napriklad behem brezna jsem u zamestnavatele opet zamestnan na dobu urcitou. Chtel bych se zeptat zda je mozne se nejak branit a slysel jsem od znameho, ze lze toto opakovat pouze omezene (tusim 3x)...pote jiz by mel byt pracovni pomer na dobu neurcitou. Prosim muze mi nekdo toto vysvetlit abych v tom mel jasno?

Predem dekuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

0x

tuším3x3 roky

brunclik*
hodnocení

0x

Ano, platí pravidlo 3x a dost.

podnikatel.cz/...

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Předpokládám, že jde o sezónní práce. Tam moc na výběr zaměstnavatel nemá - živit někoho v zimě za to, že se dívá z okna je nerálné. Nejlepší bude, přejít na živnostenský list, či na dohodu o pracovní činnosti nebo si najít na další tři roky nového zaměstnavatele.

iz*
hodnocení

0x

Pravidlo 3x a dost platí až od ledna 2012, do prosince 2011 bylo možné opakovaně sjednávat pracovní poměr na dobu určitou do max. dvou let, pokud nešlo např. o sezónní práce.

Máte-li od března sjednán PP na dobu určitou (do listopadu), můžete s tímtéž zaměstnavatelem sjednat ještě dva další PP na dobu určitou. Poté až po uplynutí tří let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]