Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejsevernější bod ČR

Od: geop* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám dotaz na nějakého zdatného turistu či geografa. Chystáme se na zajímavý výlet na geogradicky nejzažší body naší země (sever, západ, jih, východ plus geografický střed) a mám trochu problém se severním bodem. Téměř vžde je uváděn jako nejsevernější bod hraniční patník II/40 v lesích kousek od Severního u Lobendavy. Dle fotek je na místě i posezení a informační tabule. Nicméně dle serveru statnihranice.cz se severněji nacházejí dokonce hned dva následující patníky (II/41 a II/42). Máte někdo nějaké informace či přímo osobní zkušenost při návštěvě tohoto místa a zaměření před GPS?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nebyl jsem tam ale pred 2 lety o tom psali na cestovani.idnes.cz/... .

geop*
hodnocení

To jsem četl a právě se i všude jinde uvádí stejný bod jako v článku. (Až na ten zmíněný server a jednu údajnou informaci od zeměměřičů).

sargo*
hodnocení

0x

Berte to pozitivně: místo jednoho výletu máte cíle hned pro tři. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]