Nejste přihlášen/a.
Já i můj otec jsme nově registrování na UP.. Zijeme v jedné domácnosti dva lidé. Otec pobírá příspěvek na bydlení. Nárok na podporu nemáme oba.
Budeme žádat tedy sociální dávku. Máme nárok na společnou částku životního minima?Když půjdu o dávku zažádat nyní v září, musím doložit příjem za poslední tři měsíce - když jsem měla jen narazové brigády na DPP, musím to také příznat? Pokud ano, tu vydělanou částku z brigád mi strhnou z potencionálního vypočítaného životního minima?
A zda-li přímo v měsíci kdy žádám o dávku budu mít brigádu na DPP (výdělek max 700kč)o tuto částku se také sníží životní minimum?
Dobrý den.
K žádosti o dávku SSP předkládáte vždy příjem za předchozí čtvrtletí. Do tohoto příjmu se započítávají veškeré Vaše příjmy, včetně odměn z DPP. Každé čtvrtletí se tedy nárok na dávku SSP znovu posuzuje.
Máte s otcem společnou domácnost, Vaše příjmy se tedy budou sčítat.
Znamená to tedy, že když zažádám nyní o dávku tak po dobu následujíchc 3 měsíců budu mít dávku nižší (bude stržena částka za odměny DPP). Jak to tak vidím, tak je lepší raději nikde si nevydělávat ani korunu navíc bohužel ![]()
Co když řeknu, že přechodzí 3 měsíce jsem mělau plně bez jakéhokoliv příjmu, neměla jsem DPP?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.