Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o prov. prace vs. sražky ze soc.dávky?

Od: acrev odpovědí: 4 změna:

Já i můj otec jsme nově registrování na UP.. Zijeme v jedné domácnosti dva lidé. Otec pobírá příspěvek na bydlení. Nárok na podporu nemáme oba.

Budeme žádat tedy sociální dávku. Máme nárok na společnou částku životního minima?Když půjdu o dávku zažádat nyní v září, musím doložit příjem za poslední tři měsíce - když jsem měla jen narazové brigády na DPP, musím to také příznat? Pokud ano, tu vydělanou částku z brigád mi strhnou z potencionálního vypočítaného životního minima?

A zda-li přímo v měsíci kdy žádám o dávku budu mít brigádu na DPP (výdělek max 700kč)o tuto částku se také sníží životní minimum?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

0x

Když v tomto měsíci budete žádát o davku a dostnete ji vydělek se vam odečte až nasledné 3měsíce(po třetinach)

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

K žádosti o dávku SSP předkládáte vždy příjem za předchozí čtvrtletí. Do tohoto příjmu se započítávají veškeré Vaše příjmy, včetně odměn z DPP. Každé čtvrtletí se tedy nárok na dávku SSP znovu posuzuje.

Máte s otcem společnou domácnost, Vaše příjmy se tedy budou sčítat.

acrev
hodnocení

Znamená to tedy, že když zažádám nyní o dávku tak po dobu následujíchc 3 měsíců budu mít dávku nižší (bude stržena částka za odměny DPP). Jak to tak vidím, tak je lepší raději nikde si nevydělávat ani korunu navíc bohužel :(

Co když řeknu, že přechodzí 3 měsíce jsem mělau plně bez jakéhokoliv příjmu, neměla jsem DPP?

pacourek*

To vam nepomuže UP ma přístup do všech registru a banky na požadání uřadu práce jim dodají veškeré informace o vašich učtech(při podaní žádosti o davku tento přístup uřadu povolujete)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]