Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vám,
Přikládám fotografii. Je to pan Konvička ze známé reklamy od čajů Teekanne.
Nemám nejmenší tušení, jak tento kostým vyrobit, nebo alespoň napodobit.
Máte řešení?
Přeji pěknou klidnou neděli. A děkuji za Vaše odpovědi.
Napadlo mě: použít velký míč (ideální by byl nafukovací, ale takhle velké bývají míče na cvičení), polepit ho novinami namočenými v lepidle na tapety, podle něčeho vytvarovat hubičku konvice, slepit hubičku s konvicí pomocí dalších novin a lepidla, nechat všechno pořádně zaschnout, vyříznout příslušné otvory na ruce, dole na tělo a nahoře na hlavu, natřít světlou barvou... nafukovací míč by stačilo propíchnout; cvičící se možná podaří vydolovat spodním otvorem.
doplněno 10.02.13 14:18:Držadlo - na to jsem zapomněla - z nějakých papírových trubek, naříznout, ohnout, možná i vyříznout v konvici další dírky a konce tam zastrčit a nějak napříč zafixovat, polepit, natřít.
No jo, ale míč po naříznutí splasknul Trváte na trojrozměrném provedení? Pokud ne, stačil by velký kus kartonu (zajděte se zeptat do nějakého hypermarketu, jestli by Vám nevěnovali nějakou velikou krabici), vyříznout tvar konvičky, natřít nabílo a domalovat detaily. Pak to upevnit na tělo nějakým páskem, případně udělat zadní i přední část a člověka strčit doprostřed jako do sendviče
Trojrozměrně by to asi šlo taky, napadá mě nakoupit nějaké pevnější pletivo, vymodelovat kouli a ostatní části konvičky, nechat otvory na hlavu a končetiny, pokrýt celé novinami nebo starými hadry a napatlat na to sádru. Až sádra zaschne, domalovat detaily. Snad to půjde
* míč by splasknul
doplněno 10.02.13 18:28: No vida, člověk se stále učí
Krkovičko, jestli se fakt dají sehnat balónky velikosti dítěte, tak běžím do hračkářství, protože ty musím mít! Jen si představte ten úspěch na narozeninových mejdanech
Sice by splasknul, ale ty noviny nasáklé lepidlem na tapety (nebo možná vodním sklem?) by měly držet tvar, pokud by byly dost vyschlé a ztvrdlé. Pamatuji si, když jsem byla dítě, vyrobil si jeden známý stínídlo na lustr, které tenkrát bylo velmi populární: nafukovací balónek nafoukl do potřebného průměru (měl v obýváku ty lustry dva, větší a menší), omotal cikcak papírovým provázkem, natřel vodním sklem nebo něčím takovým a po zaschnutí balónek propíchl a vytáhl. Zůstala dutá koule zajímavého vzhledu. Tato moje vzpomínka byla inspirací, jak by se dalo vyrobit tělo konvice.
nějak takto to vypadalo, teď je k sehnání všechno, před 45 lety to bylo úplné zjevení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.