Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kostým a jeho výroba

Od: maussm* odpovědí: 4 změna:

Zdravím Vám,

Přikládám fotografii. Je to pan Konvička ze známé reklamy od čajů Teekanne.

Nemám nejmenší tušení, jak tento kostým vyrobit, nebo alespoň napodobit.

Máte řešení?

Přeji pěknou klidnou neděli. A děkuji za Vaše odpovědi.

Kostým a jeho výroba

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Napadlo mě: použít velký míč (ideální by byl nafukovací, ale takhle velké bývají míče na cvičení), polepit ho novinami namočenými v lepidle na tapety, podle něčeho vytvarovat hubičku konvice, slepit hubičku s konvicí pomocí dalších novin a lepidla, nechat všechno pořádně zaschnout, vyříznout příslušné otvory na ruce, dole na tělo a nahoře na hlavu, natřít světlou barvou... nafukovací míč by stačilo propíchnout; cvičící se možná podaří vydolovat spodním otvorem.

doplněno 10.02.13 14:18:

Držadlo - na to jsem zapomněla - z nějakých papírových trubek, naříznout, ohnout, možná i vyříznout v konvici další dírky a konce tam zastrčit a nějak napříč zafixovat, polepit, natřít.

claire*
hodnocení

0x

No jo, ale míč po naříznutí splasknul *nevi* Trváte na trojrozměrném provedení? Pokud ne, stačil by velký kus kartonu (zajděte se zeptat do nějakého hypermarketu, jestli by Vám nevěnovali nějakou velikou krabici), vyříznout tvar konvičky, natřít nabílo a domalovat detaily. Pak to upevnit na tělo nějakým páskem, případně udělat zadní i přední část a člověka strčit doprostřed jako do sendviče :)

Trojrozměrně by to asi šlo taky, napadá mě nakoupit nějaké pevnější pletivo, vymodelovat kouli a ostatní části konvičky, nechat otvory na hlavu a končetiny, pokrýt celé novinami nebo starými hadry a napatlat na to sádru. Až sádra zaschne, domalovat detaily. Snad to půjde :)

doplněno 10.02.13 14:22:

* míč by splasknul

doplněno 10.02.13 18:28:

No vida, člověk se stále učí :)

Krkovičko, jestli se fakt dají sehnat balónky velikosti dítěte, tak běžím do hračkářství, protože ty musím mít! Jen si představte ten úspěch na narozeninových mejdanech *ua*

Sice by splasknul, ale ty noviny nasáklé lepidlem na tapety (nebo možná vodním sklem?) by měly držet tvar, pokud by byly dost vyschlé a ztvrdlé. Pamatuji si, když jsem byla dítě, vyrobil si jeden známý stínídlo na lustr, které tenkrát bylo velmi populární: nafukovací balónek nafoukl do potřebného průměru (měl v obýváku ty lustry dva, větší a menší), omotal cikcak papírovým provázkem, natřel vodním sklem nebo něčím takovým a po zaschnutí balónek propíchl a vytáhl. Zůstala dutá koule zajímavého vzhledu. Tato moje vzpomínka byla inspirací, jak by se dalo vyrobit tělo konvice.

3.bp.blogspot.com/...

nějak takto to vypadalo, teď je k sehnání všechno, před 45 lety to bylo úplné zjevení

krkovicka*
Claire.Právě že ne.Když nafouknete balónek a polepite ho tapetarskym lepidlem a přikládate kusy novin a mnoho novin tak po zaschnuti(což odhadují u této velikosti na 7-10dní) vám vznikne tvrdá schanka která ani po upadnuti se nepromackne-snad jen tam kde je menší vrstva novin.Osobně dělám takhle masky a postavy.Jen to chce na zaschnuti pověsit u stropu.Poté balónek prasknout a vznikne jen ta schránka.Jediný neduh je že to bude se strukturou papíru-budou vidět překlady.Poté bych to nabarvila,znovu zaschnout a poté už dotvarovala.Nafukovací balónek jde koupit v hračkářství.I této velikosti.
doplněno 10.02.13 19:44: Claire.Ano jsou to ty velké Party balonky.Mají takovou koncovku-Držadlo na zavěšení.Průměr nebude zřejmě dostacujici,pro dospělého,ale je to lepší než za 200kč koupit těžký cvičebni míč.Druhá možnost je spojit čtyři balóny,udělat krychlový základ a k sobě tvarovat těmi novinami do kulatého tvaru.Půjde to.Jelikož jsem takhle tvořila strom s kořeny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]