Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde proměnit drobný?

Od: krkovicka* odpovědí: 17 změna:
Dobrý den.Může pošta přijmout 200 kč v 1kč?Bez poplatků?Třeba když půjdu zaplatit složenku?Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den, Krkovičko. Na mince je limit.

Kupující platí více než deseti mincemi téže nominální hodnoty (deset stejných mincí je ještě obchodník povinen převzít, jedenáct už nemusí).

Kupující platí účet přesahující sto korun mincemi, přičemž ani jedna z nich nemá vyšší nominální hodnotu než deset korun včetně. Lze tedy odmítnout platbu nákupu za 130 korun, složenou například z devíti desetikorun, šesti pětikorun a pěti dvoukorun. Tento druhý případ je zdánlivě v rozporu s výše uvedeným prvním případem, zvláště představíme-li si nákup třeba za 102 koruny. Zatímco podle prvního zmíněného pravidla lze platit deseti

mesec.cz/...

doplněno 05.09.12 19:40:

Drobné používáme na různé malé nákupy. Může se dítko poslat pro rohlíky a máslo apod.

doplněno 05.09.12 20:11:

Na Benzinkách, jsou automaty na kávu, kapučíno v ceně 35 kč. Skutečně se dá naházet koruny a dát storno, pak vám vrátím jiné mince.

doplněno 05.09.12 20:16:

Hodně drobných chtějí pokladní v Marketech, Globus, Tesco, Kaufland, Peny a jsou rádi, když peněženku, kde jsou drobné vyklopíme.

doplněno 05.09.12 20:31:

Když automat neunese hodně drobných, tak to měňte po 10,-Kč, lépe něco, než nic.

krkovicka*
hodnocení

A když tedy zaplatím na poště 72kč ve dvou korunách,může mi to odmítnout?pamatuji si že na poště jsme s mámou měnily nastřádané haléře.Ale to už je let...

gumidek*
hodnocení

2x

Dají se vpohodě proměnit na 10,20,50 v automatech. Stačí naházet přesnou částku (začal bych na 50kč, pokud takovou minci přijímá) a pak dal storno (takový ten čudlík u mincí). Automat vrátí a rozhodně to nebudou koruny, ale 5,10,20,50 a máte vyhráno. Klidně těch 200,- naházet do více automatů, by pak při nedostatku nevracely ty samé mince zpět :D.

Další možností je z nich zaplatit, třeba kafe, lístky na MHD,parkování,apod...

doplněno 05.09.12 20:04:

Třeba automat na nápoje nebo na bagety. Ten bere i 50kč mince, takže by je mohl i dát, když se tam dají jednotlivéé korunové mince. Nebo automat na kafe :)

doplněno 05.09.12 20:06:

Jsou na každé benzince. Nebo poprosit přímo prodavačku, jestli nerozmění těch 50kč. Pak ještě 3x a je to

krkovicka*
hodnocení

Do jakých automatů?
doplněno 05.09.12 20:02: Mě se stává že ta klapka v automatu už neunese tíhu-automat se zasekne-vyhodí dobny ,které jsem tam pracně nahazela a vyradim automat mimo provoz*hi* stalo se mi to dvakrát při Mhd-automat na jízdenky.
krkovicka*
hodnocení

Tak jsem jeden automat našla.Vydalo mi to samé desetikoruny ale i tak dobrý.Jen pro ostatní:automat musí být ten kde první vyhazujete peníze,částka se přičítá a pak vybíráte nápoj(v mém případě zadat storno).Ten co se první vybere nápoj a pak se vyhazuje-ten nebrat(začnou padat nápoje a je tam ta klapka,poté mince propadnou),zadání storna se mince vysypou zpět:-D

hop®
hodnocení

2x

Kamarád - hospodský - to cpe do automatických pokladen v Tescu, vejde se tam toho hodně, akorát je smůla být ve frontě za ním...

krkovicka*
hodnocení

To já do tesca chodím ale těch mašin se bojím-nezkousela jsem je.To veme vše co tam hodim?
doplněno 05.09.12 20:54: To mám taky hospodský peníze:-D je na čase to směnit.Je toho opravdu hodně.
solenza*

Já vždycky platím kartou, takže ani nevím, kde je u těchto pokladen otvor na mince a bankovky. *hi*

hop®

Já do Tesca nejezdím, mají nízké parkoviště *smich*

Ale ten hospodský tam občas jezdí s taškou na kolečkách a v hospodě je zase pár dní co pít. Takže asi ano...

Krkovičko, ty automaty berou úplně vše. Je to bez problému. 35 kč, vezmou normálně.

krkovicka*
hodnocení

Děkuji.Po mé zkušenosti výše kdy kolem mě v devět večer kroužilo policejní auto-jestli náhodou ten jizdenkovy automat nepáčim,se podobných automatů bojím:-D
doplněno 05.09.12 22:11: Dnes už mám splněny limit.Hodnocení dám později.Všem děkuji.
hop®

Hodnotit nemusíte, stačily by ty Vaše drobné! ;)*smich*

krkovicka*
hodnocení

Jo..a pěkná starost.Stále mám padesatniky za 150kč-to už mi asi nikdo nesmeni že?Vždyť za to jsou aspoň dvoje cigará:-D

hop®

Mariášníci Vám utrhnou ruce! ;)

cocinkamichalka*

V těch tesco pokladnách je dole takové "korýtko" - tam se mince nasypou, on to sežere, přechroustá, spočítá a je to :)

hahanaj*
hodnocení

0x

já drobný vždy udám v obchodě - jsou rádi za drobné a nemusejí pro ně chodit na poštu

200kč ti určitě vezme - větší obnos už by mohl být problém

mongrela*
hodnocení

0x

Já platila na poště 37 Kč v jedno korunách, bez problémů. Akorát ta za přepážkou nevypadala zrovna ráda *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]