Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám celoroně rýmu, nebo spíše teče mi z nosu (kape). Hlavně když je zima a příjdu z chladna do tepla, ale i venku když je zima a také i v létě posmrkávám.
Nevíte zda se s tím dá něco dělat? Co může být příčinou?
Děkuju vám
Většinou tohle způsobuje přehnaná konzumace mléka a výrobků z něj. Pomoci může česnek a cibule, hlavně česněk dokáže vyčistit organizmus od hlenů. Berte to tak, že hleny jsou vlastně látkou, kterou tělo nedokáže vyloučit jinak. Neustálá rýma může být i ukazatelem nějakého chronického zánětu nebo problémem s dutinami, často od zubu. Může jít také o pobyt v prostředí kde se ve vzduchu vyskytují plísně nebo třeba extrémní exhalace aut, nějakých továren.
Lehká rýma pouze při přechodu z chadu do tepla je normální - sliznice se i v mrazu stále automaticky zvlhčují aby byly schopné zachytávat prach a nečistoty. Když přejdeme do tepla, najednou se sliznice prudce oteplí, roztáhnou a zvlhčení přeženou. Na tak rychlé přechody zima/teplo jsme pravděpodobně nebyli původně navrženi
Přečetla jsem si zdejší rady, které byly pro tazatelku vloženy, ale nijak mne neusokojily...Jelikož mne trápí po mnoho let stejný problém, přestože jsem několikrát navštívila ORL, léčila se v alergologické poradně, upravovala stravu, užívám lactobacily, i tak od podzimu do jara (v létě omezeně) mi neustále kape z nosu (v chladném počasí dost silně), což mi připadá jako docela dost nepříjemný společenský handicap - stále si utírat nos - nikdo mne bez kapesníku již nezná. Proto bych byla nesmírně ráda, kdyby mi někdo poradil, abych se této vodnaté rýmy zbavila nebo alespoň částečně omezila. Děkuji za případnou radu či pomoc
omlouvám se za překlep - mělo tam být neuspokojily místo neusokojily...
Na imunologii jste byla? A co řekli na ORL?
Limetko, pokud jste blízko Zlína, Kroměříže, Prostějova apod. můžu doporučit opravud dobrého lékaře ORL, který jen nemávne rukou, že to tak má asi být...
Pardon, měla jsem dvě otevřené otázky naráz - takže samozřejmě Rezinko, ne Limetko .
Na imunologii jsem nebyla nikdy, tam mne neposlali. Ale ORL jsem obešla několik, všude jsem podstoupila vyšetření, jen mi sdělili, že když mám vytrženy nosní mandle, že je tam předpoklad, že tento problém budu mít. Na jednom ORL mi řekli, že mám v nose polypy. Když jsem se ptala, co s tím, odpověď zněla, že nic, to prý neovlivní moji vodnatou rýmu .-(
Jinak děkuji za radu
Alergie jak vyšitá,měla jsem stejné příznaky,chodím na alergologii a beru na to celoročně prášky,pokuď se mi občas stane,že ho zapomenu vzít ,,teče mi pak druhý den z nosu jako z vodovodu,,než zabere další tableta,tak do do 1-2 hod.Nečekejte a běžte tam,přece nebudete celý život ,,posmrkávat,,! :--))
Na alergologii mi řekli, že jsem alergická pouze na roztoče a peří, takže jsem odstranila peřiny a koupila si drahý vysavač, tzn. i na roztoče, užívala mnoho měsíců tabletky /pravidelně/, ale nic se nezměnilo, stále silná vodnatá rýma
Přesto děkuji za radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.