Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hemeroidy - co zabírá

Od: lm® odpovědí: 11 změna:

Moje kamarádka má zdravotní problém : hemeroidy.Má sedavé zaměstnání,což jí nepřidá.Na operaci jít nechce a mastička z lékárny nezabrala...Neznáte někdo osvědčený prostředek,třeba i přírodní,který někomu zabral.Díky za každou radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tox232*
hodnocení

5x

Já používám mastičku FAKTU která má aplikátor i pro vnitřní použití a nemohu si jí vynachválit.Vyrábí se i čípky FAKTU a ty používám na noc.Dubáček je dobrá věc ale je to spíše na použití v prvopočátcích.Změna jídelníčku a omezení alkoholu není také na škodu

hodnocení

3x

Nevím, jakou mastičku měla z lékárny Vaše kamarádka, ale mojí mamince při těchto potížích nabídla lékárnice ProctoGlyvenol. Stojí kolem 100,- Kč. Je potřeba si přečíst příbalový leták, protože maminka, nadšená z rychlého ústupu problému, se mazala několikrát denně a pak se nestačila divit vedlejším účinkům. Nakonec ale konstatovala, že kopřivka na zádech jí za tu úlevu stála. Mast Faktu užívala dříve bez valného výsledku.

hodnocení

2x

Lázeň v odvaru z dubové kůry, úprava jídelníčku... ale nejlépe by bylo se poradit s lékařem.

martini*
hodnocení

2x

Také pomáhají kapky Hemoval, jsou trochu dražší, ale pomáhají zevnitř po celé délce střev. Výborná je mast a čípky Dobexil H a dubová kůra v gelu od Altermedu. Ať se nějaký čas vyhne celozrnným výrobkům a všemu co nechává šlupky a cokoli co škrábe a dráždí střeva. Po každé stolici umýt teplou vodou ( v práci aspoň dětské vlhčené ubrousky) a namazat tím dobexilem nebo dub. kůrou, na noc čípek a za pár dnů má pokoj.

lm®
hodnocení

Děkuji všem.Rady jsem vyřídila,prý jí mastička faktu nepomáhá,ale ten Dobexil H koupila zdá se to lepší.Problém je asi v dlouhodobosti problému,který se nyní vyhrotil.Trápí ji to už přes 10 let,ale nikdy ne v takové míře,před tím neměla sedavé zaměsnání,to až poslední rok a stres k tomu...No všem děkuji i za ni.

kejki3

A já přidám každé ráno do sklenice citronovou šťávu a vypít.

ladamach

Všechny mastičky, odvary a babské rady sice fungují, ale jen pokud je to v počátečním stadiu. Tím vším jsem si prošel. Opravdová pomoc spočívá v operaci. Doporučuji metodu, která se provádí ambulantním způsobem. Toto se provede zaškrcenim hemeroidu gumičkou specielní metodou tak, aby se zamezilo jeho vyživování (přívodu krve). Po čase - asi tak necelý týden, hemeroid sám odpadne a odejde se stolicí. Je to metoda bezbolestná a velice úspěšná. První den je to nepříjemné, ale pak již o tom ani nevíte. Některé ambulance toto provádí na pokladnu, některé si to nechají zaplatit. Vřele doporučuji.

lm®
hodnocení

Tak jsem opět zde,moje kamarádka je u mne(manžel jí po rozvodu sebral pc,tak řešíme spolu u mne).Nejvíce ji zaujala odpověď pana (paní) ladamach,protože se jí to nelepší po ničem,ale všem děkuje.Vyzkoušela čípky i masti Faktu,Dobexil H i Prosto -Glyvenol.Moc prosí, ten zákrok hradí pojištovna nebo kolik stojí,kolikrát se k tomu lékaři musí,tím se zabývá chirurgie?A ještě se ptá opravdu je to bezbolestné,nemá si případně vzít raději volno z práce?

lm®
hodnocení

Zajímavé.Jak ta citronová šťáva funguje na ty hemeroidy?

troja*
hodnocení

0x

... nutno rozlišit vnější - viditelné s krvácením, nebo bez. Taktéž vnitřní s načernalou stolicí ihned na začátku, nebo až do hloubky. Údržbář nemusí pacienta prohlížet, ale rovnou odeslat na internu, kde se provede malé vyšetření a podle potřeby se souhlasem pacienta i koloskopie. Dejte si na Google do vyhledávače: hemeroidy, nebo koloskopie..

martina30*
hodnocení

0x

Teta byla na operaci a bylo to bezbolestné a má klid.Jinak jenom pro zmírnění bolesti natřít konečník vazelínou;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]