Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyjednání ceny

Od: sanka* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,můžu se zeptat,máte někdo zkušenost s vyjednáním nižší ceny ceny mobilu při prodlužování/zřizování paušálu?Konkrétně by mě to zajímalo u O2..Moje kolegyně z práce,která má tedy T-mobile,tak se jí podařilo snížit cenu mobilu při prodlužování asi o 4000 u Nexusu,končila jí smlouva a tak začala to divadlo s tím,že skončí a půjde jinam..Nějak mě nazajímá výhoda např. volných minut o 1000 navíc,ale radši by jsem nějaký ten mobil za lepší cenu,jsem u O2 asi 9 let,platím spolehlivě,tak si myslím,že by se měli trochu činit..To nemluvím o tom,že tam vlastně máme celá rodina paušál,internet u O2..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud pominu morální aspekty, tak nejjednodušším řešením je zavolání přímo na operátora. Oznámit mu přechod k jiné společnosti, která nabídne výhodnější tarif, příznivější pro vaši kapsu. Pokud chcete získat slevu na telefon, tak argumentovat faktem, že u této společnosti získáte podpisem smlouvy na X roků telefon za X Kč.

V mém případě - u O2 s pevnou linkou jsme od samých počátků, zhruba posledních 6 let uživateli internetu. Byl jsem odhodlán k přechodu k lokálnímu poskytovali voip a wifi za výhodnější cenu. Nespekuloval jsem, nesnažil jsem se nikoho zneužít, nelhal jsem, jednal jsem ve všech ohledech správně. Během prvního hovoru v reakci na zrušení pevné linky, optání na nabídku konkurující společnosti, mi operátorka nabídla slevu 100Kč vzhledem k aktuální akci. Obratem jsem ji odmítl, načež mi nabídla vyšší slevu argumentující "speciální akcí u naší telefonní přípojky", tu jsem také odmítl, hovor skončil.

Druhý hovor probíhal podle stejného scénáře, avšak s tím rozdílem, že jsem druhou slevu akceptoval. Sice se to nevyrovnalo nabídce lokálního poskytovatele, ale 400Kč úspora byla už dostatečná.

buss

Jakmile byla možnost přejít na internetové volání, tak pevná linka šla do kelu, router zadarmiko, mobilem nevolám Ceny jsou smluvní a tak se smlouvá, tam kde to jde. I v obchodě, jistě ne v superanitkontramulti. Buď prodá, má příjem, nebo ne a o nadsazených cenách..., stačí se podívat někdy na strašný rozptyl cen po intu, tož jaká moráálka? Pneu jsem teď kupoval na druhém konci republiky, levnější než Barum a dovoz gratis.

tož jaká moráálka?
různý svinstva, kterých jsou lidi schopni.. obcházení, zneužívání pravidel a zákonů, lži, vyčůranost.. nemám na mysli přímo toto, jen narážím na lidskou surovnost, tvrdost a bezohledné jednání, okrádání, zahleděnost.. každý chce ušetřit, ale když je ve stejné roli, tak chce vytěžit maximum.. a proč tomu tak u nás je?
operátoři nás určitým způsobem okrádají, to je nevyvrátitelné.. místo nabídek s přimeřenými cenami pro všechny, jen další způsob, na který doplatí ti nejslabší..
to je problém, který činí společnost takovou jakou je..
nechci působit jako moralista, jen jsem si dovolil uvést vlastní názor, do kterého se můžete trefovat jak chcete..

sanka*
hodnocení

Dostal jsem slevu 2000 korun na nákup mobilního telefonu.. :) Zkusil jsem to poprvé,jen by jsem rád dodal,že chování to možné hezké a morální není,ale určitě i vy ve svém okolí máte někoho,kdo by vám povyprávěl,jak je O2 čestné.. :) Sám jsem to zažil,teď se jen snažím hlídat,aby k tomu zase nedošlo..A na výpovědním oddělení mi řekla,že mi může nabídnout i lepší paušál,více minut a tak,ale až po prodloužení smlouvy,to se mi zdá trochu levárna,kde je závazek,že se to stane? :) Ale prý mám její slovo..

sanka*
hodnocení

Tak by mě ještě zajímalo,o kolik by ta cena šla stáhnout maximálně dolů,prý to jde podle tabulek,proto mi nabídla 2000..ale určitě to ještě jde.. :)

sanka*
hodnocení

Nikdo na to nic neřekne? :)

Těžko říci. Požádejte si o zaslání formulářů k výpovědi. Přestože vám je s největší pravděpodobností nezašlou, budou se domnívat, že to myslíte opravdu vážně a nabídnou maximální slevu? Před pár roky byly konexe operátorů možná větší, a tím i slevy. Avšak když se začalo o tom mluvit... Nevím, jak funguje interní systém u O2, neznám hierarchii oddělení mající na starosti výpovědi..

Dám vám tři rady. Pokud voláte a SMSkujete hodně, zvolte neomezený paušál - cena u virtuálního operátora kolem 1000Kč i s daní. Pokud nejste natolik náročný, volte "neomezené" připojení k internetu ( neomezené v uvozovkách proto, že je to závislé na vašich požadavcích a možnostech), a poté zvolit vhodného voip providera - s cenou hovorného se člověk dokáže dostat opravdu hodně dolů. A pokud potřebujete nový telefon se slevou - kupte si zánovní a nebo použitý. Ušetříte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]