Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na hypoteku?

Od: fandaxxl odpovědí: 10 změna:

Zdravim co delat kdyz si chci vzit hypoteku? Musim davat do zastavy muj soucasny byt? Je mi 19 a muj prijem je 12 000,-Kc. Pekny vecer

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Nemusíte dávat do zástavy SVŮJ byt, pokud budou chtít ručit nějakým svým majetkem třeba rodiče, sourozenci, známí... Ale něčím ručit musíte.

sebod*

12000,- Kč? Tak na to Ti půjčí tak 100.000,- Kč.

cocinkamichalka*

Sebod, také myslím, že při platu 12 000 je hypotéka VELMI nereálná... Ale jeden nikdy neví.

sebod*

Michalko. To mu dají tak dvěstě tisíc. Ale třeba mu to na hypotéku bude stačit. :)

paaja*

třeba chce americkou hypotéku na ojetou rachotinu

figurek*
hodnocení

0x

já bych vám spíš poradil neblbnout a držet se při zdi a žádný byt do žádné zástavy nedávat.

Je vám devatenáct, máte vlastní byt a vlastní příjem. To není málo. Než začnete dělat dluhy, tak si zkuste nanečisto, jak se žije z pěti tisíc čistého. Schválně si to zkuste, jak dlouho to vydržíte. Garantuji vám, že moc dlouho ne. Tak vezměte rozum do hrsti, ať neskončíte bez bytu a s milionovým dluhem na krku.

buss
hodnocení

0x

No to záleží na tom, kdo to poskytuje, jakou požaduje záruku. Máme sektor bankovní a nebankovní, Kdo půjčí majlant, aniž by se nějak kryl? Nemovitost je vcelku dobré zajištění. Je třeba si uvědomit jistotu zaměstnání... Je-li to na auto třeba, jde poskytnout úvěr, kde se ručí tím autem.To zajištění sice může poskytnou i jiný, ale půjde do toho a přijít o ni skrz jiného? Ne.

fandaxxl
hodnocení

A rekne mi nekdo co mam delat kdyz ji chci? Je to asi jen moje vec jestli do toho pujdu nebo ne, jen chci poradit co mam vse udelat kdyz chci hypoteku. DIKY!

koukolik

pokud o tom nevíš vůbec nic, navštiv nejbližší banku a nech si udělat nabídku. Pak se ptej na to, čemu nerozumíš

tomasgulas

Upřímně - pokud je těch 12000 čistého, tak to budeš mít docela těžké tu hypotéku získat, pokud nebudeš mít spolužadatele nebo hodně peněz našetřených. Samozřejmě jde také o to, kolik vlastně chceš půjčit. Pokud je to v hrubém, tak to ani nezkoušej, koukali by na Tebe jako na bezdomovce. Tady můžeš zadat konkrétní dotaz:

honzovahypoteka.cz/...

Jinak první krok je do nějaké banky, dají Ti hafo papírů, které si ale můžeš stáhnout i z domu. No a teprve potom, až bys je všechny vyplnil, by s Tebou začali nějak "blížeji"jednat. A na to si dej bacha, protože většinou musíš dodat placený odhad nemovitosti a zaplatit za vyřizovaní hypotéky, pokud Ti ji nedají, přijdeš o tyto peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]