Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nyní jsem odmaturoval a jsem hlášen na úřadu práce (nemám tedy žádnou podporu). Od začátku srpna jsem nastoupil na brigádu, ale jak je známo můžu si vydělat pouze 4000, já jsem si vydělal více. Jaký mě čeká postih na úřadě? A jak je to dál s placením zdravotního atd.(výše záloh)? Děkuji všem za odpověď.
Dobrý den. Pokud by Vás z vyřadili z evidence na úřadu práce a zdravotní byste si hradil tudíž sám, pak je to 1.080,- Kč/měs. Myslím si, že jiný postih, než vyřazení z ÚP Vám nehrozí. Jen ještě dodávám, že pokud by Vás vyřadili z evidence, můžete se na ÚP vrátit nejdříve po šesti měsících.
Ano, jak uvádí Kapka, při výdělku nad 4000,- (pozor, hrubého!), Vás UP trestně vyřadí a vše si platíte sám.
Finanční postihy žádné nejsou.
doplněno 04.09.12 19:45:Ne, žádné pokuty nejsou, ty by byly, pokud byste bral podporu, mohli by po Vás její část chtít zpět. To se Vás ale netýká.
Musíte platit zdravotní pojištění, to je u nás povinné, jeho výši psala Kapka nahoře. Sociální pojištění povinné není, ale samozřejmě pokud ho neplatíte, plynou z toho v budoucnu nepříjemné důsledky. Také musíte platit odvoz odpadu a samozřejmě zbytek - telefony, jídlo, bydlení...
Někdo mi právě říkal, že mě čeká i pokuta za vyřazení. A co vše krom zdravotního a sociálního si musím platit?
Ještě jsem se nesetkala s tím, že by někdo platil pokutu za vyřazení. Být evidován na ÚP není povinnost. Pokud jste porušil podmínky, mohou Vás vyřadit, ale zač byste platil pokutu? Zdravotní budete muset zaplatit zřejmě už za ten srpen, co za Vás platil stát. Sociální není povinné, neplatí ho za Vás ani pracák.
doplněno 04.09.12 19:42:Neposlouchejte drby a neplašte se zbytečně. Budete vyřazen a půl roku se nebudete moci zaevidovat na úřad práce. Po tu dobu si budete hradit zdravotní, když si nenajdete práci. To je podle mne vše, co Vás potká.
doplněno 06.09.12 07:51:Není zač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.