Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E-ticket-ověření pravosti-jedinečnosti

Od: redroker® odpovědí: 4 změna:

Moje dcera zakoupila na inzerát (z druhé ruky) vstupenku na koncert,jedná se o e-ticket,který obdržela formou dobírky vytištěný na formátu A4. Já mám ale pochyby,co když odesílatel je podvodníček a vstupenku namnožil několikrát a prodal takto více lidem.Vzhledem k tomu, že se takovéto akce odbavují elektronicky,tedy formou čárového kódu,štěstí by měl asi ten,kdo projde přes turniket jako první. Je možné nějak pravost e-ticketu ověřit předem?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Váš dotaz nedává smysl. Sám píšete, že odesílatel mohl namnožit e-ticket několikrát. Každá taková kopie by se pak jevila při takovém ověření jako pravá. Nehledě k tomu, že pravost ověříte jedině tak, že jej použijete. A pokud budete první, jak píšete, tak vás pustí.

Jestliže je lístek zakoupen u společností jako Sazkaticket,TicketPro a podobných,tak na každé vstupence je buď nějaké evidenční číslo nebo číslo sedadla. A toto je dohledatelné až ke konkrétní osobě,neboť při registraci na některém z těchto serverů je člověk povinen zadat své osobní údaje.A po objednání vstupenek chodí lístky na poštovní adresu.

Z toho vyplývá,že pokud by člověk,který Vám vstupenku prodal,ji předtím několikrát namnožil za účelem výdělku,tak si už teď pod sebou podřezal větev,neboť se dopustil podvodu a policie ho snadno dohledá.

Vstupenka může být ve formátu A4,můžete ji dostat e-mailem k vlastnímu vytištění.

daniela*

Jenže toho si je podvodníček vědom. Tudíž pro účely tohoto podovodu nebude kupovat e-ticket z oficiálního kanálu, ale právě z druhé ruky, aby nebyl dohledatelný.

askmenow*

Smysl to dává. jde pravděpodobně o QR kód. A pak to skutečně asi jd eověřit jen těžko. A to, že člověk přijde první, si nijak nezaručí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]