Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušeni trvalého pobytu

Od: tomash* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

chci se zeptat...

na bytě jsem měl kamaradku, které jsem byt zapůjčil bez smlouvy takže jsem ji tam naspsal na úřadě trvalé bydliště

teď se odstěhovala a zatím si to na úřadě nepřevedla

můžu tam jako majitel bytu zajít a zrušit to sám? samozřejmě je mi jasné, že to bude mit na úřadě než si to sama přepíše na akutalní bydliště

předem děkují za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Ano, pokud jste majitel bytu a dotyčná tam nebydlí, lze jí trvalý pobyt zrušit.

doplněno 03.09.12 20:57:

Ne, ta osoba tam není nutná. Vy prokážete, že jste majitel nemovitosti a dáte zrušit trvalý pobyt někomu, kdo už tam nebydlí.

tomash*
hodnocení

takže stačí když mám nějaky papir že jsem majitelem a občanku, nepotřebují tam tu osobu?

děkují

iz*

Přesně tak.

rudolf*

kamarádku tam nepotřebujete, ale budete muset prokázat nejen, že jste vlastníkem nemovitosti (nebo oprávněná osoba), ale i, že kamarádka už byt nevyužívá, což bude s kamarádkou nejjednodušší..

cocinkamichalka*

Kapko, a my s tím zrovna měli problém. Koupili jsme dům a po roce jsme zjistili, že tam bývalí majitelé mají stále nahlášené trvalé bydliště. Museli jsme čekat na nějakou lhůtu, splnit dalších x podmínek, než se nám podařilo je "odepsat".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]