Nejste přihlášen/a.
2x
Je to divné,rodina nerodina,pořadek děla přátele...![]()
Každopádně se stala někde chyba, že by šly peníze s ČSOB do KB přes týden to už by to tu bylo i snad z Ameriky![]()
Myslím,že v KB vám nepomůžou...ale zkuste tam zajíd,opravdu nevím jen píšu jak bych to asi provedl já.A pak za paní známou ještě raz a popř.od ní chtít výpis z jejiho učtu,to není žadny problem.
Ano mohla se taky splést to je možné,ale měly by byt ochotná to překontrolovat.
doplněno 03.09.12 16:04: Takže se zeptám jinak.Kdyby mi tý peníze stopla a jsou náležitě moje(moje mzda)a je to prokázáno i v účetnictví.Jak je vymáhat?je rozdíl o jakou částku se jedná (5000 trest.čin?)?
Před týdnem? Ona na to má banka většonou oficiálně jeden prac. týden, ale i to už je dost. Pokud osoba poslala peníze, ať udělá screen a pošle Vám ho. Jinak bych nevěřila.
doplněno 03.09.12 16:08:Musela byste dokázat, že částka, která je v účetnictví, nepřišla. To se dá snadno, ale paní pak může tvrdit, že Vám zbytek dala na ruku, že jste se tak domluvily, a to už je slovo proti slovu.
Snad se zde objeví někdo fundovanější, v otázkách práva se moc nevyznám.
doplněno 03.09.12 16:09:A výpis vyjede bance hned, jak peníze dorazí. Pokud tam nejsou, tak prostě nejsou.. opravdu bych si vyžádal ten screen odchozí platby.
doplněno 03.09.12 16:11: No to je dobrý.Tak pěknej den a tak zničeny.Jdu jí ještě urgovat ať mi pošle screen z internetu že mluví pravdu.jediná letitá kamarádka...nevěřím tomu..
Krkovičko, ať Vám odesilatelka pošle screen ze svého účtu, zkontrolujte v něm, jestli peníze odešly na správné číslo účtu. Jestli je omylem odeslala na jiný účet, bude muset zařídit nápravu.
Ale spíše mne napadá, že třeba peníze poslala až v pátek, a že je budete mít zítra připsány.
(Mám účet u Poštovní spořitelny, jež spadá pod ČSOB, a odešlu-li peníze jeden den do 18.30, převede je PS tak, aby se druhý den ráno připsaly na účet příjemce, a to i v případě jiné banky. Ještě se mi nestalo, že by PS lhůtu nedodržela.)
Pokud se zmýlila v jedné číslici v čísle účtu, jde o NEPLATNÉ číslo účtu a banka by platbu nepřijala...
doplněno 03.09.12 20:17:Ano, pokud by to bylo číslo existujícího účtu. Ale dvě existující čísla účtu se liší minimálně ve dvou číslicích, v čísle účtu je určitý kontrolní součet...
doplněno 03.09.12 20:23:To jsem čekala, klasický výmluva. Že poslala peníze na špatný účet, to není Váš problém...
doplněno 03.09.12 20:13:Hope, ale kdyby to bylo existující číslo účtu jiné osoby, tak tam platba dojde, ne?
doplněno 03.09.12 20:28: Díky, to jsem netušila![]()
doplněno 18.09.12 09:18: Neustále něco mele o tom že její banka(čsob) jí dala lhůtu 30dní na vrácení peněz.Moje banka zas jeden prac.tyden když je to neexistujici účet.Snaží se získat čas?Ví někdo jak to je?
doplněno 18.09.12 15:49: Stále cekam,zda mi někdo odpoví.Děkuji.
Banka pouze pošle žádost majiteli účtu,na který peníze přišly .
Tam záleží na majiteli účtu , jestli platbu vrátí , pokud ne - lze podat tr. oznámení (při jakékoliv částce )
doplněno 03.09.12 19:09:Spíše mám dojem ,že vám nic kamarádka neposlala , a jen mlží .(Ovšem mohu se mýlit )
0x
Bankám není radno moc věřit,je to verbež.Posílal jsem také na účet peníze za koupený byt a ta bankovní sebranka nebyla schopna ty peníze ani po týdnu převést!Protože jim z toho jdou úroky tak to zdržují co nejvíce.Až po dotazu v bance to najedno šlo.Podle zákona to musí dorazit na účet do 3 pracovních dnů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.