Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čsob -KB

Od: krkovicka* odpovědí: 18 změna:
Dobrý den.Jak dlouho trvá převod peněz-poslání z běžného účtu u čsob na účet Komerční banky?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to divné,rodina nerodina,pořadek děla přátele...;)

Každopádně se stala někde chyba, že by šly peníze s ČSOB do KB přes týden to už by to tu bylo i snad z Ameriky*smich*

Myslím,že v KB vám nepomůžou...ale zkuste tam zajíd,opravdu nevím jen píšu jak bych to asi provedl já.A pak za paní známou ještě raz a popř.od ní chtít výpis z jejiho učtu,to není žadny problem.

Ano mohla se taky splést to je možné,ale měly by byt ochotná to překontrolovat.

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj Krkovičko, většinou je to dva nebo tři dny.

krkovicka*
hodnocení

Takže když mi údajně byly poslany peníze před týdnem a já je na účtu nemám...tak to není běžným systémem?Tento týden chodí výpisy.Mě na přepážce řekla že tam nejsou.Kontaktovala jsem onu osobu-ta je poslala před tydnem-počká prý na výpis.jenže potrebuji peníze hned...jsem pěkně naštvaná protože nevím co si mám myslet.
doplněno 03.09.12 16:04: Takže se zeptám jinak.Kdyby mi tý peníze stopla a jsou náležitě moje(moje mzda)a je to prokázáno i v účetnictví.Jak je vymáhat?je rozdíl o jakou částku se jedná (5000 trest.čin?)?
martinaa*

Před týdnem? Ona na to má banka většonou oficiálně jeden prac. týden, ale i to už je dost. Pokud osoba poslala peníze, ať udělá screen a pošle Vám ho. Jinak bych nevěřila.

doplněno 03.09.12 16:08:

Musela byste dokázat, že částka, která je v účetnictví, nepřišla. To se dá snadno, ale paní pak může tvrdit, že Vám zbytek dala na ruku, že jste se tak domluvily, a to už je slovo proti slovu.

Snad se zde objeví někdo fundovanější, v otázkách práva se moc nevyznám.

doplněno 03.09.12 16:09:

A výpis vyjede bance hned, jak peníze dorazí. Pokud tam nejsou, tak prostě nejsou.. opravdu bych si vyžádal ten screen odchozí platby.

krkovicka*
hodnocení

Posílala je příkazem a tvrdí že z účtu odešli.že je tam nemá-jede vždy do mínusu.V bankách se nevyznam-udělají výpis nebo doklad o zaslaní peněz hned co tam je a přikazuje jakou částku odeslat?
doplněno 03.09.12 16:11: No to je dobrý.Tak pěknej den a tak zničeny.Jdu jí ještě urgovat ať mi pošle screen z internetu že mluví pravdu.jediná letitá kamarádka...nevěřím tomu..
laybor*

Ona může dát příkaz k odeslání - transakce je aktivní pouze v případě že, na ůčtu po odečtení příkazové částky zůstanou min. 200 kč.

Pokud chodí do mínusu a počítá s mínusem při příkazu - tak peníze neodejdou .

doplněno 03.09.12 17:17:

Mezi bankovní převod trvá 1-3 dny .

hodnocení

0x

Něco je špatně...mam učet u KB,tak 2-3dny to je strop...někdo si s vás střílí :)

krkovicka*
hodnocení

Je to děsný číst-slyšet protože ona je jako moje rodina-mohla se splést a poslat na jiný účet.opravdu nevím co si mám o tom myslet. Nevíte jestli když posílám peníze z účtu na účet tak už mi paní na přepážce řekne-jméno nesouhlasí s číslem účtu a bankou...něco jiného je když přijdu do komerční banky,položíme peníze na dřevo a oni už vědí že tam ten příjemce účet má(víte jak to myslím)...nemohu tomu uvěřit.
iz*

Krkovičko, ať Vám odesilatelka pošle screen ze svého účtu, zkontrolujte v něm, jestli peníze odešly na správné číslo účtu. Jestli je omylem odeslala na jiný účet, bude muset zařídit nápravu.

Ale spíše mne napadá, že třeba peníze poslala až v pátek, a že je budete mít zítra připsány.

(Mám účet u Poštovní spořitelny, jež spadá pod ČSOB, a odešlu-li peníze jeden den do 18.30, převede je PS tak, aby se druhý den ráno připsaly na účet příjemce, a to i v případě jiné banky. Ještě se mi nestalo, že by PS lhůtu nedodržela.)

krkovicka*
hodnocení

Jediné informace mám že je poslala v pondělí.Podle poslední informace spletla jedno číslo v čísle účtu:( a screen prý neumí udělat.
hop®

Pokud se zmýlila v jedné číslici v čísle účtu, jde o NEPLATNÉ číslo účtu a banka by platbu nepřijala...

doplněno 03.09.12 20:17:

Ano, pokud by to bylo číslo existujícího účtu. Ale dvě existující čísla účtu se liší minimálně ve dvou číslicích, v čísle účtu je určitý kontrolní součet...

doplněno 03.09.12 20:23:

penize.cz/...

krkovicka*
hodnocení

Hope,děkuji.Tohle jsem ani já netušila.Mrzí mě to.Protože mi teď nastanou problémy jak to z ní vydolovat.Přitom je to pět měsíců co prodali byt a hejřila a utracela:(
martinaa*

To jsem čekala, klasický výmluva. Že poslala peníze na špatný účet, to není Váš problém...

doplněno 03.09.12 20:13:

Hope, ale kdyby to bylo existující číslo účtu jiné osoby, tak tam platba dojde, ne?

doplněno 03.09.12 20:28:

Díky, to jsem netušila:)

krkovicka*
hodnocení

Pokračování-koncovka čísla účtu který spletla je neexistujici účet.Tudiz když po týdnu šla do banky podat storno tak ten prikaz tam "visel" a měly jí ho ještě tentýž den pripsat na účet.Maximálně ještě jeden prac.tyden.Toť informace z mé banky.K dnesnimu dni penize nemam.Podává se žaloba za bezduvodne obohaceni jelikoz jde o moji mzdu která byla omylem poslána na její ucet.Jelikoz se zname dost dobře.Hodila to mzdová vedoucí na nás.A jelikoz už je to víc jak dva mesice co byla castka vlozena na její ucet a ona jí nevrátila ,podává se rovnou žaloba.Přišla jsem o kamarádku,nervy a duverivost.Jaká je cena přátelství? 8.000 kč...
doplněno 18.09.12 09:18: Neustále něco mele o tom že její banka(čsob) jí dala lhůtu 30dní na vrácení peněz.Moje banka zas jeden prac.tyden když je to neexistujici účet.Snaží se získat čas?Ví někdo jak to je?
doplněno 18.09.12 15:49: Stále cekam,zda mi někdo odpoví.Děkuji.

krkovicka*
hodnocení

Vrátí banka omylem preposlany peníze?Nevím.Zítra jde do banky.Spletla to a já jdu s ní.
laybor*

Banka pouze pošle žádost majiteli účtu,na který peníze přišly .

Tam záleží na majiteli účtu , jestli platbu vrátí , pokud ne - lze podat tr. oznámení (při jakékoliv částce )

doplněno 03.09.12 19:09:

Spíše mám dojem ,že vám nic kamarádka neposlala , a jen mlží .(Ovšem mohu se mýlit )

krkovicka*
hodnocení

Proto jdu s ní.Chci se ujistit o její nehynouci lásce:) uvidíme.Jak říkám.Nechce se mi věřit že by byla schopna.

kolo*
hodnocení

0x

Bankám není radno moc věřit,je to verbež.Posílal jsem také na účet peníze za koupený byt a ta bankovní sebranka nebyla schopna ty peníze ani po týdnu převést!Protože jim z toho jdou úroky tak to zdržují co nejvíce.Až po dotazu v bance to najedno šlo.Podle zákona to musí dorazit na účet do 3 pracovních dnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]