Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem mám strašnej problém :/ zrovna mi odešla holka na střední školu a já jem taky na škole ale sme od sebe strašně daleko prostě už dál nemůžu nemužu být bez ní ani vteřinu strašně se bojim že mi dá konec že se tam změní (( je introvert nemá ráda moc lidi já jsem taky ale prostě se bojim že si namě vykašle a že si najde natý škole jinýho jsem sní rok není vubect falešná je hodná důvěrná ale co když jí tam někdo změní a já zustanu sám?
((( já se ztoho zbláznim ani nespim ani nejim ani nepiju nebavi mse z nikym ztoho ztrachu prostě niic dokonce nemá mani chut chodit do školy Bojim se pořád že otu holku příjdu že se změní najde si jinýho namě se vykašle
(( neunesl bych to mám poprve za celej život první vztah a sem sní rok a ted se bojim oní přijít
(( co má mdělat aby přestal ten ztrach stresy
(( řík áže by to neudělala a že jí mám věřit
hrozně se trápim je k tomu týden na intru
(((( takže vždycky sní budu jeno mpřez pátek a sobotu
( toje niic
(( ze začátku jsem byl negativní vubect jsem j ínevšři la pořád jsem si říkal anmě se vykašle najde si jinýho mě řekla bud pozitivn ía já říkám proč když budu pozitivní budu hodně zklamaenej
je tam už dva dny a jsou to mí nejhorší dny mího života
((((( pomocte mi prosimmm
(( děkujů
Pomoci sobě můžeš jen ty sám. Uvědom si, že pokud tě má holka ráda, není důvod přemýšlet nad blbostmi. A čím víc budeš přemýšlet, tím víc blbostí a špatných scénářů tě napadne. Vztah potom akorát otrávíš, protože ukňouraného kluka, co pořád opakuje, jak se bojí, jak nevěří a jak vidí brzký konec - takového žádná holka nechce. Tímhle strašně zatěžuješ, místo abys byl pozitivní a těšil se na ni. Víkend ti přijde jako nic? V tom případě nechápu, jaktože ji tak miluješ. Protože kdybys ji miloval, tak se těšíš na každou hodinu s ní. Tudíž každý víkend by pro tebe měl být takový malý svátek.
Blázníš sám ze sebe, se svých představ, ze své nedůvěry. Pokud jí nebudeš věřit, nikdy nebudeš spokojený, protože vždycky budeš hledat nějaké problémy.
Ne ale pátek a sobota toje málo vim že aspon zato můžu být rád ale mysme si vůbect neužili spolu prázdiny má to doma hodně těžký :/ takže musela přez prázdniny víct žehlit než víct užívat semnou :/ a te se boji mkdyž tam je bez rodiču že to bude zlý
a jak jí mám věřit ze začátk ubyyl takový nesrovnalosti mezi námi :/
No, vítekte v životě skoro dospělých lidí. Už se nedá jen užívat, ale také jsou povinnosti a musí se něco dělat. Můj přítel, ačkoli student, byl pryč skoro celý den a já musela taky pracovat, takže jsme se vídali (a budeme se vídat nadále), během víkendů. Ale protože se máme rádi a věříme si, tak je to v pohodě a těšíme se na sebe.
A věř, že holka se daleko víc bude těšit na nadšeného kluka, než na ukňourance, co pořád dokola opakuje dvě tři věty. A že jste mezi sebou měli nějaké nesrovnalosti, to píšeš až teď. Nevím sice, o co šlo, ale pokud věřit nebudeš, tak to můžete rovnou zabalit.
Vztah bez důvěry fungovat prostě nemůže.
Prostě mi chybíííí (((( a jemi líto že sem si sní moc neužil prázdniny rodiče jsou naní moc zlý :/ proní je vysvobození natom intru ale zase se trápí že tam není semnou
Chápu, že ti chybí, ale když takhle vyšiluješ, je to až dost dětinské. Inteligentní člověk si trošku popláče, když má velkou lásku daleko, je mu smutno, ale nedělá málem hysterické scény.
Jen nějak nechápu, proč nemáš důvod jí nevěřit. Pokud to bereš podle příběhu někoho jiného, tak jak říkám, buď toho necháš, a nebo tě nechá slečna sama právě pro tvou podezíravost a věčné pofňukávání. Když ji tím budeš pořád obtěžovat, tak se nediv, že bude třeba naštvaná.
A halvěn nekoukej kolem sebe, že tamta holka...a tak to dopadlo. Žiješ jejich nebo svůj život? Co na tom, že u oné jiné to dopadlo špatně? Když se budeš chovat rozumně, tobě to může skončit dobře. A ano, člověka může změnit ne škola, ale noví spolužáci a nové prostředí.
Buď se s tím srovnáš a začneš věřit, nebo budeš neustále podezíravý, a věř, že znám nemálo vztahů, co se rozpadlo právě proto, že jeden neustále podezíral druhého, věčně mu stál za zadkem, nenechal ho vydechnout a doslova ho svou "láskou", které nevěřil, dusil.
Děkujů . A omlouvám se za chyby strašně rychle píšu
ještě se chci zeptat a co proti tomu stresu já to nevydržim :/
Nepřemýšlej nad tím a běž dělat něco co tě baví něco u čeho ti bude rychle ubýhat čas a nebudeš mít čas přemýšlet nad tím jestli o ni přijdeš nebo ne. Jen se tak zbytečně trápíš..
kdyby to bylo všechno tak lehký tak bych se podle vás všech řídil :/
doplněno 03.09.12 14:52:jsem hodně Inteligentní člověk :/
No říkala mi že já jí zpravi lže jsme jí prej vyléčil že kdybych doní na začátk unetloukl aby mě nikdy nepodvedla a začal jsmem luvito to mco by se stalo a hlavně spravedlnost prej jsem sní udělal spravedlnou holku prej kdybych jí nevysvětltil co je dobré a co je špatné tak bych asi už dnes sní nebyl tak nevim teda prej si myslela že na světě jsou jenomt y hodný lidi a že zlý neexistujou
Zdravím. Davide, čím víc to budete přivolávat, tím spíš se to stane. Opakujete svůj strach a obavy neustále dokola a pořád si trváte na svém. Pokud máte o svém děvčeti takové pochybnosti a nedůvěřujete jí, pak si jí ani nezasloužíte. Vztah bez důvěry nemůže vydržet dlouho. Přemýšlejte o tom a mezi tím se zkuste zaměstnat něčím užitečnějším, než užíráním se. Píšete, že je Vám 18 let. Jste tedy již dospělý mužský. Tak se podle toho chovejte. Chápu, že se Vám stýská, ale tím na věci stejně nic nezměníte. Budete se s tím muset vyrovnat a jestli to nezvládnete, pak si vztah rozbijete hodně brzy. Vzpamatujte se, nepochybujte a těšte se na ni. To je nejlepší, co můžete pro sebe i pro ni udělat.
doplněno 03.09.12 16:08:PS: Co vyhledat k vůli těm Vašim stresům, které nezvládáte, tedy psychologa a s jeho pomocí se to snažit zvládnout?
Řešil jste to ještě dřív, než děvče odjelo. Viz. diskuze: Vztah na věky - jde to vůbec?
www.poradte.cz/spolecnost/18026-vztah-na-veky-jde-to-vubec.html
Ve vztahu je dulezita duvera a jestli chces aby vam vydrzel co nejdyl a fakt se ted nerozpadl tak ji musis holt verit.A nebo prestup na jeji skolu nic jinyho me nenapada.
Já chápu že toje důležitý ale já lidem vůbect nevěřim mě už tolik lidí lhalo že nevěřim už nikomu :/ boji mse rozchodu :/
Jezis vzdyt jses s ni rok.Tak jak muzes rict,ze neveris nikomu to teda vubec nechapu jak vam ten vztah ten rok vubec vydrzel kdyz ji neveris.
Netrap se věcmi, které nezměníš, a netrap se věcmi, které se dějí jen v tvé hlavě (že tě opuustí atd). Věříš jí? Měl bys, jinak strach nemá cenu. Prostě se těš na společné chvíli, až bude jezdit domů. Dělej cokoli, co tě baví, neseď a nemysli na to. A hlavně nekňourej pořád před ní. Říct, že ti chybí je jedna věc, ale pozor na to, aby neměla pocit, že jsi na ní až moc fixovaný.
no věřim ale jsou i vztahy že holka má kluka co jí splní všechno počem toužila a stejně ta holka si najde jinýho :/ já prostě to soudim tak jak to soudí jiný lidi co se ji mto stalo :/ každej mě akorat straší že jak jí ovlivní kolektiv třídy tak je to v prd...eli todle mi říká každej nevim jeslti mi chtěj ublížit jenom já začnu bejt hned bledej začne mě nahánět ztrach a hned jí píšu jak jí má mrád a jak mi je poní smutno :/
Prostě se tím netrap pokud tě má opravdu ráda tak se na tebe jen tak nevykašle. Strašně moc si to bereš nesed tu běž ven dělej to co tě baví a nepřemýšlej nad tím.
znám holku co byla hodně v pohodě holka strašně hodná rozuměl sjem si sní to byla ještě na zš a jak nastoupila na zdrávku tak se změnila k nepoznání zlá falešná ulhana a všechn odohromady ještě opustila svýho kluka a přitom jí nic neudělal :/ jak se muže změnit kvůli škole jenom :/
To není jen škola, to je i věk, nové porstředí, atd.
ALE kdybys přemýšlel takhle, nemohl bys už nikdy s nikým chodit, To, že se člověk změní, hrozí vždycky. Nemohl by ses ani nikdy oženit. No co kdyby si manželka našla jinou práci a změnila se? No? ... absrdní, co? Tak tak přestaň přemýšlet, sám si v hlavě tvoříš katastrofické scénáře, které tě pak stresují... A jestli holky něco nechtějí, tak je to paranoidní, přehnaně na ně fixovaný, vystresovaný kluk.
tak mě je 18 a jí 16 ale že bych se já změnil když jsem šel na střední tak vůbect namě vliv lidi nemají ani prostědí ani věk
Kdyby na tebe věk a prostředí neměly vliv, choval by ses dodnes jako miminko. prostředím a věkem se učíme vše. Učení mění náš pohled na svět - a tím nemyslím jen to školní učení. Třeba i to, když ti někdo ublíží, tě poučí, posune, změní. Tak trochu s eměníme všichni celý život. Někdo víc, někdo míň. Konec konců proto si přáteleé přestávají po čase rozumět, nacházíme jiné přátele, často si začneme rozumět s lidmi, s ekterými jsme si dříve nerozuměli, atd. Možná je težší to pozorovat na sobě, než na jiných, ale měníme se všichni. V mládí obzvlášť.
takže co ztoho vyplívá když mám holku na intru mám se bát nebo nebát nebo věřit že se nic nestane?
? Samozřejmě, že musíš věřit, že se nic nestane. Kdybys tomu nevěřil, vztah přece nemá cenu.
doplněno 03.09.12 15:28:Hele, zvedni zadek, vypni počítač, jdi ven s nějakejma kamarádama, nebo jdi do knihovny a pujč si knihu, nebo dělej cokoli. Když budeš sedět u počítače a vzdychat, jak je to těžký, tak to bude těžký. Když nebudeš mít co dělat, budeš přemýšlet nad nesmyslama. To nemá cenu. Jdi něco dělat. Nepotřebujete posekat? Není potřeba vyluxovat? Co si jít zahrát s kluka fotbal? Cokoli. Nic nezměníš, nic nevyřešíš, jen sám v sobě živíš pochybnosti a špatnou náladu. Pochybnosti rozhodně rozbyly víc vztahů, než změna školy, tomu věř.
doplněno 03.09.12 15:34:A navíc si protiřečíš. Jednou říkáš, že jí věříš. Podruhé, že máš pocit, že tě opustí. Kdybys jí věřil, nepochybuješ, nemáš strach. Tak se rozhodni.
Je to těžší než jsem očekával na začátku září :/ myslel jsem si že to nějak přežiju ale to potom příde všechno :/ takže to není lehký
@david , máte ji rád? Má ona ráda Vás? Proč si trochu nevěříte? Ale hlavně: proč nevěříte dívce, kterou máte rád? Tak málo ji znáte?
Proč jí nepřejete vzdělání (pravděpodobně v oboru, který si vybrala) a uplatnění v životě? Proč jí nepřejete, že bude mít na internátu trochu klidu od rodiny, v níž to má těžké?
Tvrdíte, že jste přechodem na střední školu nezměnil, ale bojíte se, že situace, která nezměnila Vás, změní Vaši dívku. Proč jí tak málo věříte (nedůvěrou zabijete každý vztah)?
Podle mne přechod Vaší dívky na střední školu nezměnil ji, nýbrž Vás.
doplněno 03.09.12 16:47:V 18 a 16 letech je podle mne ještě moc brzy na plánování budoucnosti. Pozor, abyste dívku moc nesvazoval, v 16 letech potřebuje i dostatek volnosti.
Nééé je to jinak přejuu jííí práávě to nejlepšííí jáá vlastně nevim kdo mě naučil takhle přemýšlet špatně mámě spíš plánovanou budoucnost a všechno
doplněno 03.09.12 16:27:máme
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.