Nejste přihlášen/a.
momentálně jsem na neschopence a jsem objednaný k zubaři(prevence) v dobu kdy nemám už povolené vycházky
je možné "v klidu" jít k zubaři ikdyž nemám vycházky?
co když příjde kontroila?
Co kdyz prijde kontrola...no tak to Te doma asi nenajde, kdyz tam nebudes.
Klidne jdi a nech si pro jistotu vystavit potvrzeni, ze si byl u zubare. Na potvrzeni Te klidne muze dat, ze to bylo akutni
Spravne by si ale nemel, kdyz na tu dobu nemas vychazky. Preventivni prohlidka neni nic akutniho, co by nepritomnost omlouvalo.
Praxe je ale takova, ze na kontroly se chodi akorat za pacientama, na ktere je posle bud tvuj osetrujici lekar, protoze si mysli, ze se nelecis a behas si vsude mozne, nebo tvuj zamestnavatel, protoze si mysli, ze ses flakac, co se ulejva z prace. Jindy kontrola neprijde.
doplněno 02.12.08 12:09:Prinejhorsim prijdes o cast nemocensky...
Je fakt ,že kontroly chodí nejspíš tak,jak píše axus.Spíš bych se zamyslela,s čím jste nemocný(á),protože s chřipkou ,anginou aj.virové onemocnění nemáte u zubaře co dělat a ani kontrola by Vám to nejspíš neuznala,ale např.zlomená ruka Vám v tom nijak nebrání a odůvodníte to( spotvrzením od zubaře samozřejmě).
dláha ruky,
a prohlídu u zubaře jsem si objednával někdy začátkem září, takže kdybych tu prevenci "proflákl" tak další termín počítám nějdy v březnu
S dlahou na ruce nikoho infekčně neohrozíte,takže bych asi k zubaři zašla,zvláště když máte tak dlouhé čekací doby.Myslím,že i kontroloři mají mozek a pochopí to.
pro AXUSE
a proč tedy kolega z práce měl za dobu 30 denního léčení 3xkontrolu? a to je člověk který marodí tak 1 za 2 roky , a šéf firmy si žídnou kontrolu nevyžádal.
a to marodil s kolenem ( nějaký zánět ) takže nemohl vůbec ven z domu a to žádné vycházky ani nedostal
No tak tomu se rika smula.
Ja netvrdil, ze je to pravidlo, ale ze je to bezne a je mala pravdepodobnost, ze prijdou jen tak.
Oni si delaji zaznamy, ke komu sli a pokud sli k tvemu kolegovi trikrat behem jedne nemocenske, tak k tomu jiste meli nejaky duvod. Neco se jim nezdalo a chteli si overit, ze to poprve nebyla nahoda, ze ho zastihly doma.
Proste byli aktivni a namatkove si ho vybrali ze seznamu lidi na nemocenskej. Vis ale, jak je ten seznam dlouhej...
doplněno 02.12.08 13:50:Kdyz by nahodou prisli, kdyz budes pryc, tak to automaticky neznamena pohromu. Akorat Te daji vedet, aby jsi podal vysvetleni, kde jsi byl a proc si nebyl doma, kontaktujou i tveho osetrujiciho lekare a prodyskutujou to i s nim. Pokud budes mit dobrou a uveritelnou vymluvu, jakou kombinace ruky v dlaze a zubar je, tak Te za to zadny postih neceka.
Take muzes jit ke svemu osetrujicimu lekari a predem se s nim domluvit. Aby vedel, ze v tu dobu nebudes doma a az se inspekce ozve, aby jim potvrdil, kde si byl.
A nakonec...proc si lekari nerekl, ze chces delsi vychazky. Ty obligatni dve hodiny dopoledne a odpoledne, co obvykle davaji, nejsou nikde predepsane. Vzy je to pouze na lekari, kolik Te da. Muze to byt klidne i 24 hodin denne. A nevidim duvod, proc by si s rukou v dlaze mel sedet doma. Jde predevsim o rekonvalescenci a ruka Ti sroste i v hospode. Sel bych, byt Tebou, proto za lekarem a pozadal o delsi vychazky...
mě by ani nevadilo kdybych dostal např. hodinu denně, stačí když mohu v pohodě odvést dceru do a ze školky.
abych řekl pravdu na zubaře jsem zapoměl,ale když jsem kouknul do kalendáře a vidím tam "ZUBAR" tak , co teď?
kontrolu mám dnes v 15.30 a to za "svým" zubařem musím dojíždět cca 15km mimo obec
a vycházky mi končí 14.00 hod
P.S. no nic, doufám,že to proběhne vše OK
asi by mě terfilo kdyby se kontrola objevila, ted bude výplata slabá a ještě kdybych měl přijít i o nemocenskou,no ...? raději nemyslet
NE NE kontrola může přijít i bez nějakého doporučení jak od zaměstnavatele nebo od lékaře.Mají program který namátkově vybírá pacienty a pak vemou i nějaké kolem.To znamená že když vedle vás bude někdo rok marod a přijde mu kontrola může přijít i vám a to budete doma třeba jen týden.Pozor na to.
Chtěla jse se zeptat, byla mi dána výpově%d a já jsem s tentýž den nastoupila na nemocenskou. Mé vztahy se zaměstnavatelem nebyla ideální. Protože ještě v době trvání pracovního poměru jsem si objednala několik náštěv u zubního lékaře, mám strach, že mi přjde kontorla.Pokud bych měla od zuběře na každou návštěvu potvrzení, chtěla bych vědět, zda mi to bude uznáno a kam mám v případě kontroly toto potvrzení doložit.Týna
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.