Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šílená bolest zad

Od: miki20 odpovědí: 7 změna:

Dobrý dev přeji všem :) Dnes mě šíleně chytli záda, od krku dolu hlavou k levé straně téměř neotočím, když vstanu strašně se mi točí hlava, cítím se stašně unavaně a zmateně jak kdybych měl v sobě 3 piva :D včera jsem byl v sauně. K doktorovi nechci, nedávno by bylo řečeno že jsem hypochondr nebo něco v podobnem smyslu, myslíte že by pomohla sauna? když mě to pravidelně trošku chytlo šel jsem do sauny se pořádně prohřát. případně co by jste mi poradily, když pudu k doktorovi bojim se ze si me tam nechaj. dík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

U doktora si tě "nenechaj" - dostaneš injekci na uvolnění vazů a ´pofičíš´ dom... Ale když už tam budeš, nech si napsat ´papír´ na rehabilitace, jinak se občasného ´švihnutí´ v zádech stejně natrvalo nezbavíš...

Sauna může pomoct - vyhřátím vazů a tím jejich uvolněním, ale taky riskuješ, že při ochlazení zad se ti vazy posunou ještě více a k doktorovi tě pak odnesou v prostěradle...

*smich*

sargo*
hodnocení

2x

Osobně tedy nedoporučuju ani saunu (a už vůbec ne když to možná přišlo po ní) ani vanu (ono jak se pak dostat ven, že), ale nahřívací dečku, po té nehrozí žádný tepelný šok a je to suché teplo :) Navíc ve vodě má člověk hlavu venku a ten studený přechod kolem krku často bolesti ještě zhorší. Prohřátí jo, i něco kolem krku zamotat bodne. Motá se hlava, takže to bude pěkně zablokované kolem lopatek... hodně opatrně s pohybem, může se stát, že sebou někde říznete. Jinak kvůli něčemu takovému si vás tam určitě nenechají ani kdybyste je prosil, skočte si na injekci, měla by pomoct. Nebo si dát o brufen víc, to vám tam dost možná taky poradí :-D

hodnocení

1x

Dobrý den, Miki. Na bolavá záda, žádný lékař Vám nedoporučí saunu, nebo teplou vanu. Na bolesti páteře, jedině suché teplo.

Dečku a nahřívat. Nejste náhodou řidič, který jezdí s otevřeným okénkem? Jestli Vám nevadí používání čípku, tak na páteř pomáhá Spasmoveralginový čípek, lze koupit v lékárně. Brala jsem na radu lékaře. Zavádí se na noc. Vlastní zkušenost dobrá.

hahanaj*
hodnocení

0x

Já bych si natočila plnou vanu vody a pěkně dost teplé co sneseš s nějakou relaxační přísadou a pěkně bych tělo prohřála - svaly se uvolní a bolest by měla ustoupit.

ron*
hodnocení

0x

Souhlasím jedině suché teplo. Z horké vany se také nemusí podařit vylézt. Doporučuji vzít si Ibalgin, Nurofen - cokoliv proti bolesti, co máte. Bolavé místo natřít hřejivou koňskou mastí a lehnout si do postele. Pokud do rána bolest neustoupí, návštěvě lékaře se nevyhnete.

hodnocení

0x

miki, poklikejte a najděte si na videu pár uvolňovacích cviků. Vezměte si prášek proti bolesti, protože jinak je z bolesti svalstvo v křeči a nedovolí páteři správnou polohu. *placni* S nahříváním je to sice bezva, ale jenom proto, aby se svalstvo uvolnilo a páteř se mohla srovnat. Ale že by teplo páteř napravilo, to zas ne! Tak ať si neuvaříte krční páteř a malý mozek. *jasne*Prášk, teplo a vhodným cvičením uvolnit.*hej*

jardajardajme
hodnocení

0x
Mě to dneska chytlo taky. Uvažoval jsem o sauně teda o infrasauně Máme doma takovou krásnou malou. Ale předtím jsem šel ještě naštípat dříví, tak jsem si vzal na sebe zimní bundu a zůstal jsem doma zimní bundě. Uvažoval jsem o Ibalginu abych si uvolnil svalstvo. Ale mezitím, jak jsem přemýšlel, mi ta zimní bunda uvolnila svalstvo. Teď jsem se teda začal pohybovat Tak jestli to zase vrací, tak v té bundě v té bundě zůstanu déle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]