Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu, zda je nutné do daňového přiznání uvádět příjem z výplaty člena společenství vlastníků jednotek. Příjem činí 9 600 Kč za rok. V tuto chvíli mi roční daňové příznání dělá zaměstnavatel, jelikož jsem do teď příjem z SVJ neměl. V práci mi bylo sděleno, že mi již daňové příznání dělat nebudou. Někde jsem četl, že příjmy do 20 000 Kč za rok se do daňového příznání nemusí uvádět. Je to i tento případ?
Děkuji
abc
Obávám se, že osvobození od daní do čásky 20 t se vás netýká.
Záleží na tom, co máte ve smlouvě. Taky vám může být odměna vyplácena již zdaněna srážkovou daní a pak se tento příjem opravdu nikde neuvádí. Mrkněte do smlouvy.
U osvobození od daní do 20 t isíc se jedná o příležitostní, nepravidelný příjem např za výpomoc, přebytky ze dvora, zahrady...
Dobrý den.
Zaměstnavatel nemůže provést roční zúčtování daňových záloh tomu, kdo měl jiné příjmy vyšší než 6.000 než příjmy od zaměstnavatele. V takovém případě si tento poplatník podává daňové přiznání sám na finančním úřadě.
V případě, že tento váš příjem byl zdaněn srážkovou daní, daňové přiznání podávat nemusíte, srážková daň je konečná, do ročního zúčtování nevstupuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.