Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu, zda je nutné do daňového přiznání uvádět příjem z výplaty člena společenství vlastníků jednotek. Příjem činí 9 600 Kč za rok. V tuto chvíli mi roční daňové příznání dělá zaměstnavatel, jelikož jsem do teď příjem z SVJ neměl. V práci mi bylo sděleno, že mi již daňové příznání dělat nebudou. Někde jsem četl, že příjmy do 20 000 Kč za rok se do daňového příznání nemusí uvádět. Je to i tento případ?
Děkuji
abc
3x
Obávám se, že osvobození od daní do čásky 20 t se vás netýká.
Záleží na tom, co máte ve smlouvě. Taky vám může být odměna vyplácena již zdaněna srážkovou daní a pak se tento příjem opravdu nikde neuvádí. Mrkněte do smlouvy.
U osvobození od daní do 20 t isíc se jedná o příležitostní, nepravidelný příjem např za výpomoc, přebytky ze dvora, zahrady...
2x
Dobrý den.
Zaměstnavatel nemůže provést roční zúčtování daňových záloh tomu, kdo měl jiné příjmy vyšší než 6.000 než příjmy od zaměstnavatele. V takovém případě si tento poplatník podává daňové přiznání sám na finančním úřadě.
V případě, že tento váš příjem byl zdaněn srážkovou daní, daňové přiznání podávat nemusíte, srážková daň je konečná, do ročního zúčtování nevstupuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.