Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má 14letá dcera jde na operaci páteře. Mám pak nárok na paragraf a na kolik dní? děkuji
Dobrý den. U dítěte staršího 10. let, musí lékař stanovit, že je ošetřování nutné. Pak paragraf vystaví a je placených maximálně 9 dní. Pokud jste osamělý rodič a máte v trvalé péči dítě ve věku do 16 let, které ještě neukončilo povinnou školní docházku, máte nárok na ošetřovné až po dobu 16 kalendářních dní.
doplněno 02.09.12 14:51:Není zač.
Děkuji za odpověď, tak to jste mě potěšila,jako matka mám z té operace hrůzu, ale co se dá dělat. 16 dnů péče o dcera bude určitě potřebovat. Renáta
Pokud bude potřeba ošetřování delší, jednak Vám lékař může vystavit ošetřovácí člena rodiny na libovolně dlouhou dobu (třeba na měsíc, ale placených budete mít pouze 9, resp. 16 kalendářních dní), nebo můžete ošetřovat 9 (16) dní, pak jít na den do práce a následující den si nechat vystavit další ošetřovačku na dalších 9(16) dní.
doplněno 02.09.12 15:04:Nárok na 16 kal.dní ošetřovného má rodič, který má v péči dítě do věku 16 let, které neukončilo povinnou školní docházku (neznamená to, že to musí být zrovna to ošetřované dítě), a je osamělý, čili svobodný, ovdovělý nebo rozvedený a nežije s druhem, což se prohlásí zaškrtnutím příslušných políček na druhé straně tiskopisu ošetřovačky, který dostanete od lékaře. Vyplněný tiskopis předložíte co nejdřív svému zaměstnavateli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.