Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Jsem student, mám zivnostak a podnikám. Pokud bych si k tomu ještě chtěl najít brigádu, mohu to dělat taky na živnost? I kdybych si např. na té brigádě vydělal více, mohl bych také využít výdajový paušál? A jestli je lepší podepsat na brigádě daňové prohlášení?
Děkuji za odpověď.
budete pro ně vykonávat činnost na kterou máte živnost? a "zaměstnají" vás na té brigádě na živnosťák?
doplněno 01.09.12 17:19:neplecha? nevím. ale bez konkrétních informací vám tu nikdo nemůže poradit.
pokud jste odpověděl dvakrát ano, pak by v tom neměl být problém. jejich účtárna, případně právní oddělení by vám mělo dát jasnou odpověď.
Protože v tom neplecha je. Nelze "zaměstnávat na živnostenské oprávnění" (šlo by o Švarc systém).
Řešením by podle mne bylo dále podnikat a k tomu sjednat třeba dohodu o pracovní činnosti (DPČ, v průměru můžete odpracovat maximálně 20 hodin týdně) nebo dohodu o provedení práce (DPP, maximálně 300 hodin pro jednoho zaměstnavatele v kalendářním roce).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.